2 Юли, 2015 11:18 14 696 33

За пръв път от 40 години строят небостъргач в Париж

  • небостъргач-
  • париж

Стъклена пирамида с височина 180 метра ще се появи в югозападната част на Париж. Тя ще се намира в 15-ти квартал в близост до най-големия изложбен комплекс във Франция – Порт дьо Версай. Архитектурният проект е дело на известното проектантско бюро Herzog & de Meuron. „Строителството на високата сграда може да започне в края на 2016-а или най-късно началото на 2017 г., а в експлоатация трябва да бъде пусната през 2020 г.”, заяви заместник кметът по градоустройствените въпроси на Париж Жан-Луи Мисик.

Новият небостъргач е първата висока сграда, която ще се появи във френската столица от 1973 г. насам, след като преди 40 години беше построен известният небостъргач „Монпарнас”.

Проектът за строителството на Tour Triangle датира още от 2008 г., но тогава си спечели доста противници. Според тях, толкова голяма сграда ще загрози цялостната панорама на френската столица. Така от първото предложение до окончателното издаване на разрешение за строеж минаха шест години и половина. За да се достигне до първа копка обаче, е било необходимо изготвянето на втора версия на проекта. Разликата е в предназначението на Tour Triangle – от само офисна, тя ще се превърне в сграда, която ще обединява различни типове имоти. Разгънатата застроена площ на Tour Triangle ще бъде 22 300 кв.м. В нея ще има 4-звезден хотел със 120 стаи, магазини на първия етаж. На площ от 550 кв.м ще се помещава офисът на едно от културните учреждения на Париж. Също така, в Tour Triangle ще има детска градина, медицински център, ресторант с панорамна гледка към Айфеловата кула, както такъв и за служителите. Офис помещенията се предвижда да бъдат само 6 990 кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 раптор

    3 1 Отговор
    Добре е! Едно време руска компания искаше да строи кулите Ермитаж... Франсетата казаха - ще развали пейзажа... Сега някаква грозна пирамида ще строят! Какво ни говори това? Двойни стандарти!

    Коментиран от #7, #8, #33

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 свилен

    1 0 Отговор
    Разгънатата застроена площ на Tour Triangle ще бъде 22 300 кв.м
  • 7 Владислав Димитров

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "раптор":

    Грозна ? Ако беше в Москоу 146 % щеше да е красива... !!! Двойни стандарти !
  • 8 сссс

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "раптор":

    а ве рапторе ти поне сам разбра ли ко си написал кой е този луд дет ша допусне руска компания да строи небостъргачи на сред париж ми нали вие имате 2-3 небостаргача на кръст (сталинските висотки не ги броя) и те са построени от чуждестранни компании вие руснаците освен молове друго не моите да прайте а и за стадиона в питер нящо да кажеш сметата му порасна с 20 пъти от началната същата работе е и със сроковете.. и той седнал да ми говори за руски компании ко не са равшан и джамшут и един прост квартирен ркмонт нямаше да има кой да ви напрай хихихи

    Коментиран от #10

  • 9 Vasik Atanasova

    2 2 Отговор
    ХАРЕСВА МИ
  • 10 раптор

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "сссс":

    2009г. руска компания искаше да строи (разбира се чрез западни архитекти) в същия район две кули - Ермитаж тауърс. Тогава франсетата им забраниха под претекста, че разваляло романтичния им градски пейзаж. Сега тези кули се строят на Дефанс. Та се възмущавам, че не дадоха на моите хора, а позволяват да се строи такава пирамида. Иначе най-високите офис сгради в Европа се намират в Москва, ако не си осведомен. А до Владиславчо - чети мислите на циганите, моите са няколко небостъргача над това което можеш да си представиш!

    Коментиран от #11, #12, #13

  • 11 сссс

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "раптор":

    ъм нали туй ти обяснявам ве имате три небостъргача на кръст и ко голяма работа намерил си с ко да са гордееш върви в америка китай япония майлазия сингапур да видеш ко са казва небостъргач и като еачество и кат количество нали ва знам аз вас ку ни съ узбеките и таджиките и адни тротуарни плочки ни моите да си сложите кът хората да и за стадиона в питер са напрай на луд и нищо не каза хихих разпил арена ли ша са казва.. да и ако може линка за руската компания дет уж щяла да строи кулите у париж в студиото моля щот ти не си много за вярване мислиш чи не тъ знам къв си лъжец ( от отдавна тъ следя) да гу видя аз черно на бяло пък тугаз ша си помисля дъл да ти повярвам хихихи
  • 12 сссс

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "раптор":

    уф извинявай забрайх да та питам ко стана там с генералната прокуратура ко тя реши ша им взимати ли на лрибалтийските народи последната земица пиши аку знайш и да ни забрайти чи ша тряба да платите на източна европа компенсация дето ни изтровихте с вашият скапан чернобил
  • 13 сссс

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "раптор":

    ей на виж наслади се http://fakti.bg/world/148389-prodaljava-da-bushuva-gorskiat-pojar-okolo-aec-chernobil-video
    що ни влези тука и да напишеш някой умен коментар колко сте велики и как ша строите кули у франция и как вашта прокуратура ша конфискува земицата на прибалтите и как ша спсявати гърците от дефолта ко мълчиш кът шаран

    Коментиран от #20

  • 14 Ален Делон

    1 2 Отговор
    Париж е красив и цивилизован град! Там се строй само с умисъл и се мисли поне 50 години напред.Това е градът с най технологично развитата канализация!Добре е ,че са го опазили от небостъргачите!
  • 15 Оптимист

    2 1 Отговор
    И защо им е ... за да може някой терорист да я взриви ли!?

    Коментиран от #19

  • 16 дедо Либен

    2 0 Отговор
    Чудя се, от къде е дошла думата небостъргач? Да стържи небето ли, да го стига ли?
    Не знам в другите езици коя дума използват за небостъргач..
    Чичко Гугъл не е много словоохотлив относно това..

    Коментиран от #17, #18

  • 17 сссс

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "дедо Либен":

    правилно мислиш дядо Либене в русия му казват небоскреб... по руски стъргалка е скребок
  • 18 Миро У😁я

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "дедо Либен":

    А, познай откъде идва "мракодрап"? За " небоскреб" ясно, но за "мракодрап"?😀 Думата на английски дори не е интересна - скайскрейпър... За начинаещи!
  • 19 PlimP

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Оптимист":

    15, живей си в землянка да не ти я гръмне някой
  • 20 раптор

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "сссс":

    Напиши Hermitage towers и ще видиш кой е поръчителя и къде се строи. Ти кво сега? На всяка статия ще почваш да вадиш хаотично кирливи ризи ли? Защо толкова ни мразиш? Нещо лично ли сме ти направили? То по принцип русофобията е като спин и не се лекува! За прибалтика ще преразглеждат хората, аз не знам какво се е случвало, но да им е тресене на тези които струпват войски по границите ни! Нека поне е оправдано! Ако може още да струпат и да се задушат от неподвижна техника! И без това са се задъхали икономически повечето натовски държави... Чернобил... Това е катастрофа! Случват се! Компенсации от нас не могат да искат, тъй като се е случило в държава, която вече не съществува.

    Коментиран от #21

  • 21 сссс

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "раптор":

    писах не излези нищо конкретно за ваште кули дет щяхти да ги строити у париж и това потвърждава моите думи че си лъжец и фаннтазьор но с мноооого бедна фантазия и кой та излъгъл чи съм русофоб няма такова кино тролчо а русофобията е точно толкова болест колкото русофилията значи тогава точно ти си неизличимо болния.. лекувай се не са предавай и аз колкото мога ша ти помагам и за прибалтика не си прав щото тва см е тяхна суверенна територия и колкото войска и техника си искат толкова ще си трупат на вас някой държи ли ви сметка колко пък вие сте натрупали на тяхнаиа граница и това че през ден правите учения значи ви имате право да трупате а те нямат ето например ти зпщо не са възмущаваш дето ваште комшии севернокорейците трупат ракети с ядренни боеголовки нали и те са на вашта граница що мълчиш кът риба и не се възмущаваш и тва ни са ли двойни стандарти а за кирливите ризи съм ти напомнял и ша ти напомням винаги докату разбереш колко сте прости и докато не си платите за чернобил нали русия е приемница на ссср значи вие ша отговаряте пред съда в страсбург и божия и куга ша върнити на грузинците земите дет им ги откраднахти що мълчиш кът цаца

    Коментиран от #22, #23

  • 22 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "сссс":

    Не съм русофил, аз съм патриот. Всъщност трябва да напишеш Hermitage Plaza in Paris и ще видиш, че не съм лъжец. Пък след целия ти неграмотен бълбоч, няма как да отричаш, че си русофоб. Ако искаш да спориш с някой си намери някой на твоето интелектуално равнище! За прибалтиките става дума за натрупване на НАТОвски войски. Не прибалтийски. Ако не си наясно, 91ва са ни обещали, че няма да го правят! Е ние се развиваме все пак, и не сме обещавали, че пак няма да сме световен лидер! Ето ни! Здравей!

    Коментиран от #24

  • 23 раптор

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "сссс":

    Явно чернобил много те е засегнал специално тебе! :D
  • 24 сссс

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "раптор":

    право казваш наистина тряба да намеря някой по начетен русофилчо че не ми се занимава с такива кът теб дет са 5-6 нива под моето но тука няма такива и съм принуден с такива кът теб да споря и внимавй от къде дуфа вятъра че от тъз радиация още мож да ти се понижи нивото аутсайдерчо хихихи http://fakti.bg/bulgaria/148517-agencia-za-adreno-regulirane-nama-kak-prez-2015-g-da-se-skrie-iztichane-na-radiacia

    Коментиран от #25

  • 25 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "сссс":

    Виждам само мераци без покритие момче!

    Коментиран от #26

  • 26 сссс

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "раптор":

    то един чиляк кът има мерак покритието само идва ша тряба да знайш мерака е велико нещо и не е за подценяване но от друга страна са питам ко пък ти можи да видиш и имаш ли поне желание да видиш нещо или пък ако си с -7 въри на очен доктур аз ко съм ти виновен чи ти си кьор фишек хихихи

    Коментиран от #27

  • 27 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "сссс ":

    Защо пишеш като селянин както разговаря? С друго не може ли да се опиташ да си интересен? Аз се опитвам да водя нормален диспут с хората... А ти се държиш точно като т.н. тролове! И то от тези - досадните! Явно и на тебе ти е писнало да се разправяш с русофили, както на мен с русофоби и просто си бълбочиш... Аз поне имам известно право да го правя, след като съм руснак. А ти бате да не си украинец?
  • 28 сссс

    0 0 Отговор
    що пък ти си мислиш че аз кът пиша по седски аз се прая на интересен чисто и просто тва си е мой роден селски диалект и така ми е по лесно и по бързо така че колкото ти имаш право да си защитаваш позицията толкоз и аз имам у интернета всите са равни по между с и още веднъж повтарям за тез дет по бавно загряват не сам русофоб и украинец не съм а съм си българин ако толкуз та притеснява моя диалект кажи мога в краен случай и по руски да ти драсна нещо макар че ша ми е малку трудно но ша са справя ти ко мислиш кът си руснак да ни си ти най умния... как говорится ние тоже в школу ходили

    Коментиран от #29

  • 29 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "сссс":

    Бате по-нищо не личи, че не си русофоб. Имам предвид, ти как си се тълкуваш за себе си не ме интересува! Виждам, че само подливаш някакви негативи... Колко си широко скроен също не ме интересува! Ти си особняк!

    Коментиран от #30

  • 30 сссс

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "раптор":

    а ве не знам ко ми личи на мен чичо но затва пък на тебе яко ти личи че си комллексиран русофоб който може би за да оправдаее позицията си се представя за руснак и хич не ма интересува ко тебе не та интересува

    Коментиран от #31

  • 31 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "сссс":

    няма такава пияница... Отдръпни се от компютъра! Пак ти повтарям! Ако ще се пише нещо поне да има качество! Все пак сме кирилически чада! Аз, ти, всички специалисти!

    Коментиран от #32

  • 32 сссс

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "раптор":

    точно пък теб забрайх да питам дали да са отдръпна или не а ти щом ни ти са нрави взими и сам съ отдръпни... с другр думи пристани да пишиш врели некипели и си филтрувай словата ку искаш и другите да ги филтруват
  • 33 сссс

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "раптор":

    тва руснаците сти големи лицемери ша тряба да знайш само плачити кът вдовици за двойни стандарти
    ситуация 1 украйна е задължала на русия 10-20 милиона долара за газ... и тука се започва оревават орталъка ааааа ша им затворим кранчето тез украинци не искат да ни връщат парите те са измамници и мошенници и какви ли не ощи бръщолевения.
    ситуация 2 гърция има дълг към е.с. 300 милиарда евра и пак са започва ореваването на орталъка аааааа тез бржуази тез капиталисти саму за пари мислят те искат да напраят гърция да фалира... с други думи двойни стандарти по руски хихихи