Last news in Fakti

14 Юни, 2018 09:37 3 668 0

Лимасол с четири нови небостъргача

  • кипър-
  • небостъргач-
  • инвестиция

Вторият по големина град в Кипър – Лимасол, ще се сдобие с четири нови небостъргача. Проектът Limassol Neo ще бъде реализиран на парцел граничещ с крайбрежната улица, точно срещу зоологическата градина.

Инвестицията е на стойност 250 млн. EUR. Четирите сгради са съответно 43, 38, 31 и 25 етажа и общо ще разполагат с 345 апартамента. В тях се предполага, че ще живеят около 740 души. Повечето от собствениците ще използват имотите като място за отдих. Най-високата сграда ще е 173 метра. Търговските площи ще са 2100 кв.м., като ще включват ресторанти и магазини. Сградите ще разполагат общо с 1473 паркоместа. 3990 кв.м са отделени за озеленяване и отдих.

Строителството на небостъргачите ще започне през март 2019 г. и се очаква да приключи през 2024 г.

Това не са единствените кули в процес на строеж. Към момента там се изгражда най-високата сграда – проектът One. Високата 170 метра сграда трябва да бъде готова през 2019 г. Към момента на пускането й това ще е най-високата в Европа разположена на крайбрежие.

Другият значим проект, който е в етап на реализация е Trilogy на инвеститора Cybarco. Състои се от три кули, като най-високата ще е 161 метра. Комплексът ще е готов през 2023 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА