Last news in Fakti

30 Април, 2019 15:55 3 475 2

Наемите растат по-бързо от заплатите

  • кипър-
  • жилища-
  • наем-
  • заплата

Тенденцията се наблюдава през последното тримесечие на 2018 г. в Кипър

Наемите растат по-бързо от заплатите - 1
Снимка: Shutterstock

С 2.4% са се увеличили наемните нива на частни жилища в Кипър през четвъртото тримесечие на 2018 г. При офисите поскъпването е 5.1%, а на складовите площи – 4.2%.

Разглеждайки данните на годишна база, то в Ларнака се отчита скок от 67% при наемите на апартаменти, а в Никозия – 17%. За Фамагуста процентът на увеличение е 14%. За сравнение, заплатите за разглеждания период отчитат ръст от едва 2.7%.

Тенденцията, която се наблюдава, ще доведе до ръст в предлагането е мнението на специалисти. В случай, че тенденцията се запази и през летните месеци, то през есента може да се очаква лека корекция наемните нива надолу.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    12 0 Отговор
    А как е съотношението заплати/цени в Уганда? Радвам се, че не пишете за България, защото кой тук би го интересувало България
  • 2 Киприот

    4 0 Отговор
    Кого го интересува Кипър?