Last news in Fakti

30 Април, 2019 16:55 4 349 6

Променят собствеността на редица имоти

  • правителство-
  • имоти-
  • разпореждане-
  • български пощи-
  • библиотека-
  • ремонт

Правителството даде 2 млн. лв. за ремонт на Националната библиотека

Променят собствеността на редица имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Министерският съвет даде съгласието си „Български пощи“ ЕАД да продадат своя дял от недвижим имот чрез пряко договаряне. Съсобственикът на имота, който се намира в село Света Петка, община Велинград, е изразил писмено съгласие да изкупи дела на дружеството. Имотът с площ от 89 кв. м. не е необходим за дейността на „Български пощи“ ЕАД, а поддръжката му е свързана с неоправдани разходи. Продажбата ще се извърши по цена, не по-ниска от определената от независим оценител.

На търг с тайно наддаване ще бъде търсен купувач на два гаража в Твърдица и Нова Загора, както и на апартамент в Балчик с площ от 55 кв. м. Имотите са също на „Български пощи“ ЕАД и не се използват от дружеството.

Дружеството ще продаде чрез търг с тайно наддаване и три имота в село Марково, област Пловдив. Общата площ на сградите е 559 кв.м.

Съгласно друго правителствено решение статутът на поземлен имот в с. Триград, управляван от Министерството на вътрешните работи, се променя от публична на частна държавна собственост. Имотът, разположен в м. „Шабаница“, е с отпаднала необходимост за регионална дирекция „Гранична полиция“ в Смолян към Министерството на вътрешните работи и не се ползва от ведомството. Промяната на статута на терена ще даде възможност за предприемане на разпоредителни действия с него.

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на културата за 2019 г.

Допълнителните средства са в размер на 2 000 000 лева и са предназначени за извършване на спешни и неотложни ремонтни дейности на сградата на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“.

Разходите са в рамките на разчетените за тази дейност в централния бюджет средства за 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 черепа

    1 1 Отговор
    А така............
  • 2 цигането от София

    2 0 Отговор
    чрез лъжа и измама приватизирахте всичко ,сега за пари ще си продадете и задниците .....
  • 3 Чичко тревичко

    2 0 Отговор
    2 милиона лева за ремонт!!! Апази Боже ако трябваше да строятт на ново! Тогава щеше да излезне малко над милион!!! Страната математика имат управляващите когато раздават народни парички събрани от съсипаните народ! Наскоро един човек роптаеше ,че за ремонт на училищата се отпускат 500лв на метър квадратен! А да се построи наново излиза 400лв на метър!ама пуста алчност
  • 4 Саморановски тарикат

    2 0 Отговор
    А коя е фирмата спечелила ремонта! Някой знае ли или ще я запазят в тайна! Ама то и да я знаеме много важно тази фирма ще вложи в ремонта 100хил макс!!!! Другите ще ги изпише документално и ще бъдат разделени едни 1,9 мил лева! Отчет дали ще представи тази фирма!
  • 5 Потърпевщ...

    0 0 Отговор
    То много имоти на други бивши дружества, се продават по този начин...
  • 6 Гост

    0 0 Отговор
    3 години чакам и търся да си купя втори гараж в моят район, че все няма и няма и няма, а ето Пощите имали и не ги ползвали :)