16 Октомври, 2020 17:21 5 458 2

Държава понижава данък наследство

  • япония-
  • данък-
  • наследство-
  • чужденци-
  • икономика

Японският премиер иска да превърне страната в световен финансов център

Държава понижава данък наследство - 1
Снимка: Shutterstock

Япония планира значително да намали данък наследство за висококвалифицирани чуждестранни специалисти, които работят в страната. Мярката е част от мащабна програма за позиционирането на Япония като световен финансов център, което е сред основните цели на правителството. Финансовите специалисти напускат не само Хонг Конг в отговор на новото законодателство на Пекин, но и САЩ заради наложените по-строги визови изисквания за чужденци.

Япония определи най-високия данък наследство в света през 2015 г. в размер на 55%. Това е повече в сравнение със САЩ, където процентът е 40%, Франция - 45% и Германия - 30%. В същото време Сингапур, Малайзия, Австралия, Канада и Хонг Конг не облагат с данък наследство имотите, които са разположени на тяхна територия.

Ако чужденецът умре в Япония, то с данък наследство се облагат само активите на територията на страната и то в случай, че лицето е живяло в Япония не по-малко от 10 години през последните 15 години. Поради тази причина някои чужденци не искат да работят в Япония.

Управляващата коалиция планира да предостави данъчни облекчения за чуждестранни активи на финансови специалисти от чужбина, които отговарят на определени изисквания, дори в случай че са живели в Япония до 10 години през последните 15 години.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Интелигентен

    2 1 Отговор
    Капитализъм???????????
    Изсмукват му силиците и му експлоатират УМА,после му вземат и наследството,изсмукват го и посредством ВИСОКИ ДАНЪЦИ,т.е.-да работи и да ОСТАВИ ВСИЧКО В държавата(в Япония).А как,а как,а как е пък в Швейцария!!!???Страшна,страшна,страшна държава,В ТОВА ОТНОШЕНИЕ.Кракът ви да не стъпва в тази диктаторска АЛЧНА ТИРАНИЯ,която примамва също-да работите в Швейцария,която води Най-тъпата политика в света.Забравете(забранявам Ви),да ходите в Швейцария,макар,даже и като туристи.
  • 2 Борислав Ганев

    1 1 Отговор
    Много подвеждащо заглавие. Кой би прочел статията, ако знаеше че е за Япония??