28 Януари, 2021 09:21 4 980 3

Цените почти достигнаха нивата от „балона“

  • япония-
  • токио-
  • цени-
  • жилища-
  • търсене

Сделките с жилища в Токио спаднаха, но цените продължиха пътя си нагоре

Цените почти достигнаха нивата от „балона“ - 1
Снимка: Shutterstock

Цените на жилищата в наскоро изградените сгради в района на Токио се повишиха с 1.7% през 2020 г., като по този начин се доближиха до максимума си от началото на 90-те години на миналия век, сочат данните на Националния икономически институт по недвижими имоти. В същото време броят на продажбите, обаче отчита спад от 12.8% спрямо 2019 г., до 27 228 сделки. Това е със 70% по-малко спрямо 1990 г.

По-високите разходи на строителство, заради подготовката за Олимпиадата и популярността на кондоминиумите в бившите промишлени райони спомогна за повишаване на средната цена на жилищата до 586 410 USD. Това е най-високият показател от 1990 г., когато средната стойност е била 590 254 USD.

Най-скъпо продаденото жилище през 2020 г. е бил кондоминиум в Дайканяме на цена от 6.65 млн. USD.

Ниските лихви по ипотечните заеми и данъчните облекчения спомогнаха за поддържане на търсенето по време на пандемията от коронавируса. За разлика от хората в другите големи градове, като например Ню Йорк, където купувачите и наемателите се стремят към предградията, жителите на Токио са били по-заинтересовани от придобиването на имоти в централните части на японската столица, за да намалят времето за придвижване от дома до работата.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 индексацията

    14 7 Отговор
    Тези високи цени могат ли да спрат ББ да купи имот на поредната си метреса , която задоволява мъжките му нужди ? Едва ли ! При наличието на толкова знайни и незнайни шкафчета и чекмеджета , едва ли !
  • 2 Не е

    1 0 Отговор
    Кондоминиум????????????????????
  • 3 КОЛО

    12 1 Отговор
    Цените в БГ са много завишени за ниското им качество и квадратурата, строят се предимно от мутри. А някой за керпич искат ли искат хиляди, особенно с ниското качество по море и планини.