Last news in Fakti

26 Февруари, 2021 15:14 2 787 8

Автогигант строи умен град за 2000 души (ВИДЕО)

  • япония-
  • woven city-
  • toyota motors-
  • умен град-
  • реализация

Toyota Motors ще изгради Woven City

В Японския град Сусон, който е разположен подножието на най-известната планина в страната ще бъде изграден умен град. Името му е Woven City, а строителят – автогигантът Toyota Motors. Градът ще се превърне в жива лаборатория за тестване на различни технологии от ново поколение, като напълно автономни транспортни средства, роботи и изкуствен интелект в реална среда.

Улиците на Woven City ще бъдат изградени съобразно три вида превозни средства: по-бързи транспортни средства, нискоскоростни персонални мобилни устройства (скутери) и пешеходци, както и само за пешеходци. Ще бъде изграден и подземен път за товарните автомобили.

Архитектурата на града е дело на датчанина Бярке Ингелс. Неговият екип е проектирал щаб квартирата на Google в Маутин Вю. Woven City ще бъде изграден от екологично чисти материали и ще използва възобновяеми източници на енергия, включително водородни елементи и слънчеви панели на покривите.

Жилищните сгради ще бъдат оборудвани с роботи и сензори за наблюдение на здравословното състояние на обитателите. Всички сгради, автомобили и хора ще бъдат свързани помежду си в общоградска мрежа, която ще се управлява чрез изкуствен интелект.

Първоначално в умния град ще живеят 360 души – основно възрастни хора, семейства с малки деца и учени. На последния етап от реализация на проекта Toyota планира да засели в Woven City над 2000 души, включително част от своите сътрудници.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 друга категория

    12 1 Отговор
    ...докато ние си играем на котка и мишка с къщички за гости и еврофондове
  • 2 Хората

    8 2 Отговор
    в цял свят напредват само ние използваме след двадесет години ще сме като едно племе дето преди години ги намериха на един остров само изолирали и капсулирали се живеещи в собствен свят незнаещи какво се случва в в останалата част от планетата
  • 3 1234

    9 1 Отговор
    Такива проекти са плашещи. Все повече световни фирми изземват функциите на цели държави. Обезмисля се структурата държава. Глобализъм изведнъж ще наложи това от което светът е бягал 500 г поне, локалния феодализъм. Частни фирми вече управлават цели държави независимо кой е на власт. Прсото станаха наднационални, за сметка изземване лична свобода и собственост през банки и кап пазари. Точно като 16 17 18 в.но робството е заменено с либерализъм ама само за богатите
  • 4 Стига глупости!

    9 1 Отговор
    Модерен "град" за две хиляди човека! И какъв ще да е този "град"? Като знам колко е "голям" Мелник. Суперпроект на междугалактическо ниво!!!!?????

    Коментиран от #6

  • 5 Гост

    4 2 Отговор
    Тази новина по какъв начин е свързана с имотите в България? По-скоро е за раздел технологии.
  • 6 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Стига глупости!":

    Нашето село са 3000 човека.

    Коментиран от #7

  • 7 Абе

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Да ама във вашето село са основно селяндури, а там май ще съберат някакъв интелектуален елит, от който впоследствие Япония, а и защо не целия останал свят ще има полза!
  • 8 Оня с колелото

    2 0 Отговор
    До сега богаташите си строяха квартали и къщи. Сега започват да си строят градове, далеч от бедните. Така градовете на бедните ще станат гета, а те трябва само да плащат данъци без да получават нищо, никаква инфраструктура, никакво развитие, още ходят по тротоарите построени през социализма.