26 Декември, 2021 20:37 9 101 13

Строят две нови селища

  • голански възвишения-
  • селища-
  • строеж-
  • израел

Израел ще ги построи в района на Голанските възвишения

Строят две нови селища - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Израел ще построи две нови селища в Голанските възвишения - Асиф и Матар, както и два допълнителни блока в град Кацрин, за които ще бъдат отпуснати средства в размер на 1 милиард шекела (над 310 млн. USD). "След години на стагнация, нашата цел днес е да удвоим населението на Голанските възвишения. За тази цел ще укрепим град Кацрин с два нови квартала. Ще създадем две нови селища в Голанските възвишения - Асиф и Матар", съобщиха от канцеларията на премиерът Нафтали Бенет.

Според министър-председателя „Голанските възвишения са израелски. Това се разбира от само себе си“. "Израелският закон тук (в Голанските възвишения) е в сила от 1981 г. и този факт не подлежи на обсъждане", продължи той. „Администрацията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп призна израелския суверенитет над Голаните и фактът, че администрацията на американския президент Джо Байдън даде да се разбере, че тази политика няма да се промени по никакъв начин, също е от голямо значение", каза Бенет.

От 1 милиард шекела, отпуснати за развитието на Голанските възвишения, „над 500 милиона шекела ще отидат за планиране и жилищно строителство“, „162 милиона са предназначени за развитие на туризма, индустрията, търговията“, „още 160 милиона шекела ще отидат за подобряване на качеството на живот – транспорт, медицинско обслужване“. Министрите на правителството одобриха регионален план за развитие на Голанските възвишения по време на отстъпление в селскостопанското селище Мево Хама в Голаните.

Голанските възвишения, които принадлежаха на Сирия от 40-те години на миналия век, бяха превзети от Израел през 1967 г. по време на Шестдневната война. През декември 1981 г. Кнесетът (парламентът на Израел) прие закон, с който едностранно декларира суверенитета на еврейската държава над тази територия. С Резолюция 497 на Съвета за сигурност на ООН от 17 декември 1981 г. анексията е обявена за незаконна.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    40 6 Отговор
    Някой вярва ли на оон и Америка, не маски ами и каишки ще ни сложат.
  • 2 ПараШут

    52 4 Отговор
    Нещо сте се объркали, не може анексията на голандските възвишения да я обявявате публично за незаконна! Ние си мислехме, че само лошите руснаци са окупатори, които анексират незаконно! Трябваше да поизлъжете или да дадете на денис джамбазов да напише нещо по въпроса и щяхте да видите как щеше да изкара накрая руснаците и Путин виновни. Недейте така да се излагате, тук се издънихте яко!
  • 3 Ангел

    35 2 Отговор
    Докато ЕС не се обедини и противопостави на прищевките на САЩ и Израел, те ще са във вечна война с арабските държави. Това им е основната идея от 70 години, като по този начин развиват своите икономики и подриват тези на цяла Европа.
  • 4 Емил

    24 2 Отговор
    Трябва да си болен, за да искаш да живееш в тая пустош!
  • 5 истина е

    25 5 Отговор
    Евреите са мазохисти ,и за това нямат набиване и нае---ваване !!
  • 6 същата

    15 7 Отговор
    работа като с Крим.
  • 7 мдаааа

    15 3 Отговор
    Сигурно са за новите , рускоговорящи евреЙ , а те никак не са малко ...
  • 8 Ефеф

    5 0 Отговор
    милиард шекела
  • 9 Нещо санкциии

    16 2 Отговор
    За отвратителният анекс на Голанските сирийски възвишения а ?????Тишина
  • 10 Джигарханян

    15 1 Отговор
    Тия са като братята. Харесват си терен, налазват го и си го правят както им харесва. Пазят ги световните организации като при нас- Хелзинския комитет
  • 11 Веселинъ ЕГН 7112136860

    3 1 Отговор
    Първоциганите аврамови и моисееви. Фараоните,които врещят "дръжте фараона"! Поне човеци да бяха тия джендъри анонимати. Хитлер,Сталин,Франко,Мусолини,Гьоринг,Ленин,Шимон Секскобуготски,Луканов,Леа Коен,Робърт Леви,Анжел,Вагенщайн немеца евреин,Путин,Байдън,Тръмп,Джон Ленън..сите психопати бяха и са евреи.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.