Last news in Fakti

30 Януари, 2022 17:15 14 083 13

Голям български град с две големи инвестиции

  • пловдив-
  • стадион-
  • зала-
  • инвестиция-
  • строителство

В Пловдив довършват две спортни зали и два стадиона

Две спортни зали и довършването на двата стадиона – това ще бъде акцентът в програмата на Община Пловдив за спортна инфраструктура за 2022 година. Със сигурност изцяло завършен трябва да е обектът на улица „Дунав”, където се строи спортна зала за над 20 вида спорт. Тя е с височина 14 метра и е напълно подходяща не само за баскетбол и волейбол, а и за художествена гимнастика. Отвън е предвидено да има две открити игрища, както и подходящо озеленяване, уточнява Trafficnews.bg. Тя е на стойност от 4,3 млн. лева и бе започната в края на 2019 година.

Един стар проект ще бъде възобновен – зала за баскетбол и волейбол в район „Западен”. Идейната разработка е от времето, когато Здравко Димитров бе районен кмет. Тя се намира непосредствено до игрището, което е в окаяно състояние, до училище „Св. Св. Кирил и Методий“. Проектът се изготвя в момента, като стойността му ще е за около 5 млн. лева и трябва да стартира тази година.

Безспорно погледите са вперени най-много в двата футболни стадиона – на Ботев и Локомотив. Въпреки напрежението около Колежа, до месец трябва да има изцяло нов проект за него, който да бъде съобразен с искането на феновете. Първият етап ще бъде с четири трибуни и 18 777 седящи места, като в сумата са 25-те милиона лева от правителството на Бойко Борисов, както и допълнителните 2,8 млн. лева от Общинския бюджет. Собственикът на ПИМК Илиян Филипов неведнъж е заявявал, че в момента, в който има цялостна документация той ще разгърне строителството и ще довърши стадиона а месеци.

Строителството на Лаута също напредва с 12-те милиона лева от държавата, както и допълнителните 2,8 млн. лева от общинския бюджет. За довършването на двата стадиона са необходими около 30 млн. лева, като Община Пловдив се надява те да дойдат от държавата.

Дейностите по ст. „Тодор Диев” също стартираха, като той единственият стадион, който се прави с пари на собственика на клуба. Самото съоръжение трябва да е изцяло завършено през 2023 година.

За съжаление, така чаканият плувен комплекс „Младост” няма да бъде рестартиран през тази година. Причината е, че строителството му набъбна на 19,7 млн. лева, като Общината ще прекрати договора и ще тръгне към нова обществена поръчка.

Една от големите мечти на пловдивчани – ст. „Пловдив” също няма да намери реализация през този мандат. Стадионите на двата пловдивски гранда са приоритет, като засега кметът е фокусирал вниманието си върху тях.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еххх

    18 2 Отговор
    Ами в Ески Зарата? Стадион ли? Ами те скоро ще фалирВат Биройе. Зала ли? От почти 10 години се говори -още не е започнал строежа.
    Само един спамаджия на име Евлоги Динчев-чекнете го в гугъл спами, че уж се развивал града, а всъщност намалява яко и скоро от 6ти по-големина, ще отиде на 9-11 място.

    Коментиран от #13

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 любител

    31 6 Отговор
    егати и големите инвестиции за стадиони и зали. това не са инвестиции а места за правене на пари пак от някой милионер. на хората им трябва РАБОТА. стадиони си имаме достатъчно.
  • 6 Кольо,

    28 4 Отговор
    Като при бате ви Бойко Мутрата, в някакво забутано село със 400 жители повечето пенсионери построиха спортен комплекс за 1.5 милиона лева.....
    По този начин законно се крадат пари, или така нареченото усвояване и присвояване!!
  • 7 !!!

    18 4 Отговор
    Каква значима придобивка за града! Ще създаде много работни места и ще засили икономиката не само на града а и на държавата! При това застаряващо население младите пенсионери ще има къде да спортуват!
  • 8 Майна голяма

    11 0 Отговор
    Както беше казал един голям кмет на този голям град, трябваше да се заколят две големи прасета за Коледа.

    Коментиран от #9

  • 9 фотоУВЕЛИЧЕНИЕ

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "Майна голяма":

    Прасета с имена Шиши и Буда ли ?
  • 10 Toxic

    12 8 Отговор
    Докога държавата ще разхищава нашите пари за строеж на стадиони на частни клубове за ритнитопковци? Мафиотът Борисов обещаваше , за да си напазарува футболните агитки, но защо това продължава и в момента?
  • 11 Тити

    9 7 Отговор
    А колко ще донесе за БВП по скоро 0 .
  • 12 За авторка та да оточни

    11 1 Отговор
    Че 25 милиона са държавни пари от джоба на българина данакоплатец а не са пари на правителството на Боико те са отпуснали държавни пари на нас българите наши пари са
  • 13 Мъдьо

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Еххх":

    Брат, то да е само в Загорето - навсякъде всичко е паприкаш! Ако отидеш в Северозапада направо ще ти се дореве!
    Монтана, Враца са в 19 век, за Видин да не говорим, Плевен здраво се е запътил и той назад на 6-та скорост, Русе и той град-призрак..изключая Шопето, Варна, Пловдив и Бургас всичко затъва мъжката! Да благодарим за всичко това на оня пъпeш Боко Тиквоча и неговите чекмеджета!