Last news in Fakti

3 Май, 2022 18:23 2 714 8

България в ТОП 3 на местата с най-достъпни жилища

  • жилища-
  • достъпност-
  • класация

Преди нас са Индия и Турция

България в ТОП 3 на местата с най-достъпни жилища - 1
Снимка: Shutterstock

Британският интернет портал Investing Review публикува класация на най-достъпните страни в света за закупуване на жилище.

За да се определи достъпността на жилищата в 50-те анализирани държави, експертите са взели под внимание фактори като средната годишна заплата, средната цена на квадратен метър, цената на жилището като процент от годишната заплата и цената на апартамент от 45 кв.м, както и като разходите за комунални услуги и интернет.

ТОП 10 на държавите с най-достъпни жилища

държава
1 Индия
2 Турция
3 България
4 Мексико
5 Румъния
6 Бразилия
7 Русия
8 Колумбия
9 Литва
10 Унгария

ТОП 10 на държавите с най-недостъпни жилища

държава
1 Люксембург
2 Швейцария
3 Южна Корея
4 Япония
5 Израел
6 Норвегия
7 Германия
8 Австрия
9 Австралия
10 Великобритания


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    31 4 Отговор
    Това е само привидно, защото западняците се бъркат по абсурдните БГ обяви за покупкопродажба на апартаменти. Навсякъде по света като се каже тристаен апартамент се разбира: хол, куня и 3 спални. Само при Ганчо шегобиеца е хол (спаля), кухненски бокс (на терасата), 1 спалня и другата с усвоена тераса..

    Коментиран от #5

  • 2 Димов

    20 3 Отговор
    Достъпни за българи или за петролни магнати от Далас?
  • 3 Грульо

    6 10 Отговор
    България е най-добрият вариант от тоз топ 10. Другите имат геополитически, криминални, локационни или други проблеми. :D
  • 4 Майк Алън Патън

    16 2 Отговор
    И пак питам - щом имотите тук са ДОСТЪПНИ , защо ББорисов не е дал къща на Мис Бикини в Банкя , Тутракан или Павликени , а чак в Барселона ? Той не цени ли всичко българско и родно. Или само за пред хората се прави на такъв ?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ахахха

    3 13 Отговор
    Ахахаха Ганьооо явно си бил навсякъде по света хахах 3 -стаен било три спални, даже си изпуснал гаража там също може да се спи ахаха
  • 7 7687

    17 1 Отговор
    Хехе боклук като Мимето, няма как да не публикува подобна глупост.
  • 8 Този

    14 1 Отговор
    Правилно, тук е най-евтино... В София 2000Евро, в Мало Конаре 250Евро. Средна заплата в София 2000 лева в Мало Конаре 710 лева. Чи то си е рай направо. Заплата 1500 лева, апартамента 600-700Евро. Заемче от банката с динамична лихва и след 30 години и 200 бона си си купил соц апартамент със себестойност 50 хил.