Last news in Fakti

29 Юни, 2022 11:11 2 651 1

Най-добрите летища в Европа

  • летище-
  • класация-
  • европа

Две от тях се намират в Италия

Най-добрите летища в Европа - 1
Снимка: Shutterstock

Римското летище "Фиумичино - Леонардо Да Винчи", е най-доброто в Европа в категорията „Над 40 милиона пътници”. Наградите се раздават всяка година от европейската Асоциацията на летищата ACI EUROPE. За последните 5 години, в които се раздават подобни награди Фиумичино печели за четвърти път. Тазгодишното първо място се дължи на реакцията спрямо пандемичната криза, на въведени иновации, на дигитализация и на концепциите за устойчивостта. От значение е сектор за развитие на услугите за градска въздушна мобилност с електрически самолети с вертикално излитане и кацане.

В категорията "Под 5 милиона пътници" призът отиде при международното летище Торино Казеле, благодарение на възстановяването след пандемията и извършеното по отношение на иновациите, устойчивостта и разширяването на мрежата от полети.

Проблем за аерогарите в Италия е недостигът не само на наземен персонал, съкратен заради пандемията - едно неудобство и за пътници и полети. Поради това, през юни авиокомпаниите премахнаха от продажби средно над 10% от полетите си. През юли в сектора предстоят отново стачки.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.