Last news in Fakti

11 Май, 2022 16:26 4 575 6

Предлагането на нови жилища спада

  • будапеща-
  • унгария-
  • ново строителство-
  • цени-
  • жилища

За Будапеща понижението е 13%

Предлагането на нови жилища спада - 1
Снимка: Shutterstock

През разглеждания период средната цена на ново жилище в унгарската столица се е повишила с 21,8% до 3540 EUR/кв.м. Разликата в средните стойности между областите се е увеличила и сега варира от 2030 до 6230 EUR/кв.м.

Средните цени на нови жилища бяха най-високи в зелените райони на Буда, 6230 EUR/кв.м в квартал XII, 5 970 EUR/кв.м в квартал I и 5 220 EUR/кв.м в квартал II. Цените в квартали IX, XI и XIII, където се строят "няколко хиляди" къщи, са от порядъка на 2650-3980 EUR/кв.м.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 име

    11 4 Отговор
    За Унгария не знам, тук обаче предлагане има. Самп дето след още 10 години няма да има кой да живее в тях. И все пак докато се перат при с имоти и търсене ще има.
  • 2 не думай

    13 1 Отговор
    Пак внушения. Бутате някаква информация за будапеща с идеята да накарате ганьо да си купи жилище в Перник и Видин - много умно :)
    Предлагането в Пеща И Буда може да спада, но партаментите у нас са 3 пъти повече от населението и качеството им е никакво на фона на пълната лиупса на работни мества в повечето градове.
  • 3 само да напомня

    7 0 Отговор
    До преди по-малко от година ни пускаха всеки ден реклами на криптошитовете. Коинчето тъкмо беше минало 50к и вече валяха прогнози, че ще стигне 500к. Бързай да купуваш., че ще "свърши".... нали.
    Сега няма статийки, А криптошитовете спаднаха драматично, Пребиткоина спадна с 40%, Други криптошитове с по 80-90 процента. Пробиткоина сега ше стрябва да се качи с билоз 100%, че да си върне цената, а други криптшитове да се вдигнат с по 1000%...

    Изводите за вас!
  • 4 мими ма

    2 1 Отговор
    еврохолд не дават ли на брокерите си преференциално кутийка в новите вертикални села?
  • 5 олеле

    7 2 Отговор
    Бързай да даваш половин милион за купийка, че свърши.
    2 дни наливане на бетон, 2 седмици груб строеж и вече продаваме на зелено 100 кутийки по половин милион.
    500% надценка, няма и толкоз. Скромни сме.

    Коментиран от #6

  • 6 ПичОтСФ

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "олеле":

    друго си е в широката панелка