Last news in Fakti

13 Юни, 2013 14:27 3 938 1

Инвеститорите станаха по-смели

  • инвестиции-
  • търговски имоти-
  • предприемачи

Обемът на преките инвестиции в сегмента на търговските имоти за първото тримесечие на 2013-а в световен мащаб е 94 млрд. EUR, което е ръст от 8% на годишна база. Най-благоприятно ситуацията се е отразила на Германия, Япония и САЩ, сочат данните на компанията Jones Lang LaSalle.

„Фактът, че за първото тримесечие (един от най-спокойните периоди на годината) инвестициите достигат почти 100 млрд. EUR, свидетелства за повишено търсене у инвеститорите на недвижими имоти”, казва Артур де Хааст, управител на International Capital Group. Благодарение на непрекъснатото подобряване на световната икономика и поскъпването на недвижимите имоти, особено на големите пазари, количеството продажби продължават да се увеличават.

В северна и южна Америка се наблюдава значителен ръст на обема инвестиции на двата най-големи пазара: САЩ -20% и Канада – 6%. В Азиатскотихоокеанския регион най-голям ръст на инвестициите се отчита в Япония – 30%. Другите два атрактивни пазара са Сингапур и Хонконг.

На трите най-големи европейски пазари – Великобритания, Франция и Германия ръстът на вложения в доларово изражение  8% на годишна база, а в еврово – 6%.

Изследването на Jones Lang LaSalle показва, че търговските имоти остават най-популярния сегмент сред предприемачите. Прогнозата на компанията е, че през 2013 г. обемът на инвестициите в световен мащаб ще достигне 450—500 млрд. USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мария спасова

    0 0 Отговор
    А стига бе!