Last news in Fakti

6 Юли, 2022 17:51 1 979 0

Сектор, който стабилно се възстановява, въпреки срива на икономиката

  • париж-
  • франция-
  • хотел-
  • сегмент

Силно нараства търсенето на хотели в Париж

Сектор, който стабилно се възстановява, въпреки срива на икономиката - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Силната подкрепа от френското правителство, съчетана с продължаващата световна привлекателност на Париж, е довела до динамично възстановяване след пандемията за туристическия сектор на града. Това гарантира, че френската столица остава желана дестинация за инвеститорите в хотелиерството, сочи анализ на Market Pulse.

В сравнение с други пазари, градът наблюдава стабилно нарастване на търсенето на хотели от юни 2021 г., подхранван от добре балансирания набор от клиенти, които привлича, разнообразни източници на търсене и широката сезонност на туристическия пазар.

Възстановяването, първоначално движено от местни и европейски туристи, е допълнително подкрепено от бавно, но продължаващо завръщане на мащабни събития, които се очаква да върнат международния туризъм към нивата отпреди пандемията.

„Париж остава една от най-популярните дестинации в Европа както за туристи, така и за инвеститори. Пандемията доказа устойчивостта на пазара, без значителни проблеми с продажбите. Цифрите, регистрирани през втората половина на 2021 г., предполагат, че пазарът може да се възстанови дори по-рано от очакваното“, каза Матилде Де Бона, анализатор в HVS London, която е съавтор на доклада.

Париж претърпя значителен спад в ефективността на хотелите си от началото на пандемията от коронавируса, макар и в по-малка степен от други европейски столици. Възстановяването през втората половина на 2021 г. демонстрира устойчивостта на пазара, като миналогодишният RevPAR достигна около 50% от нивата от 2019 г., в сравнение с около 20% в Амстердам и 30% в Брюксел.

Скромното хотелско портфолио, съчетано с разумно съществуващо предлагане, означава, че градът може да се възползва от допълнително търсене за събития като Световната купа по ръгби през 2023 г. и Олимпийските игри през 2024 г.
„Перспективите за хотелския сектор в Париж са много добри. Градът остава една от най-добрите дестинации за инвестиции в хотелиерството в цяла Европа и цените се повишиха до рекордни нива, въпреки че представянето беше повлияно от редица предизвикателни събития от 2015/16 г. насам, като терористичните атаки, движението на жълтите жилетки, юнските жеги на 2019 г. и стачките в транспорта“, коментира Софи Перет, старши директор на HVS London.

„Основната несигурност се крие в способността на индустрията да се справи с натиска върху разходите, причинен от пандемията, последващите преговори за заплати и ситуацията в Украйна“, добавя тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА