Last news in Fakti

20 Ноември, 2022 09:21 14 673 6

Нов рекорд на пазара на имоти

  • париж-
  • франция-
  • продажба-
  • шанз елизе-
  • магазин

Продадоха търговски имот за рекордна сума

Нов рекорд на пазара на имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Сграда на Шанз Елизе беше продадена за над 600 млн. EUR, което е рекорд за сделка с търговски имоти на емблематичния парижки булевард. Groupama Immobilier продаде сградата, разположена на 150 метра от Триумфалната арка, на фондацията Cheval Paris. „Цената надвишава предишния рекорд от 613 млн. EUR, платени за сграда на известната улица“, казва Ерик Дон, ръководител на Groupama Immobilier, но отказва да даде точна продажна цена.

Сградата е закупена от компанията през 2009 г., а нетната печалба от сделката възлиза на над 400 млн. EUR. Фасадата на сградата, дълга над 60 метра, е една от най-дългите на улицата.

Фондът Cheval Paris, управляван от Mimco Asset Management, се подкрепя предимно от канадския Brookfield Fund. Той ще инвестира около 800 млн. EUR в проекта, включително ремонт.

Сделката не беше изненада, тъй като през юни 2020 г. основният наемател на сградата – киното UGC George V, не успя да отвори врати след няколко месеца блокиране поради пандемията, причинена от коронавируса. Groupama не поднови договора за наем, тъй като смяташе, че киното заема твърде много място с недостатъчен наем за булевард, известен със силния си натиск върху цените на имотите.

Groupama имаше други амбиции за емблематичната сграда. Заедно с хотелската верига Accor застрахователната компания още през 2017 г. планираше да отвори там луксозен хотел. Проектът е в напреднала фаза. „Започна през 2017 г. и приключи подготвителната фаза – концепцията, почистването, оттеглянето на повечето наематели преди получаване на разрешение за строеж и търговска експлоатация“, съобщава Groupama.

Имотът е прехвърлен на нов собственик, който ще реши дали да го продължи или не. Cheval Paris закупи сградата в края на юли и все още не е обявил плановете си.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    13 5 Отговор
    Францата - държава с над 50 милиарда външен дълг. Който купува с чужди пари, купува за някой друг.

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 дааа

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Ххахахаха какви 50 милиарда беееее невежаааа???Мбапе скоро ще струва толкова .
  • 3 Госあ

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    50 милиона исках да кажа, прооост съм много!
  • 4 Урко

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Ю.Корея още преди години беше с 300 милиарда външен дълг. Така, че тия 50 са малко за Франция.
  • 5 Минало

    12 1 Отговор
    И ние имахме такива красиви сгради, на които им се разказа играта.... На едни им направиха"реставрация" а други ги срутиха, за да построят по....-Хубави". Прост народ - слаба държава!
  • 6 архитект

    11 0 Отговор
    Това са над сто годишни сгради. Строени стабилно от камък. Със собствена уникална история. Великите държави се познават по това , че си пазят историята , а не я разрушават.