Last news in Fakti

18 Декември, 2022 20:37 3 091 8

Първият в света мол за рециклирани стоки (СНИМКИ)

  • retuna-
  • швеция-
  • мол-
  • търговски център-
  • рециклиране

Намира се в Швеция

Първият в света мол за рециклирани стоки (СНИМКИ) - 1

ReTuna е първият в света търговски център, в който се продават само рециклирани стоки. Във всичките магазини в мола с площ 5000 кв.м. - почти, колкото футболния терен на Световното, няма нито едно ново изделие.

"Хората идват тук и носят свои непотребни вещи – било то мебели, платове, велосипеди или друго – ние организираме тези стоки и ги предоставяме на магазините в мола. Те полагат грижи за дарените вещи и "магически" ги преобразят. Рециклират ги, създават от тях или от техни части нови предмети, перат и поправят тези вещи. Правят така, че те да изглеждат нови и след това хората от Ескилстюна да могат да ги купят, да ги занесат у дома и когато им омръзнат, да ги дарят отново тук. Така че ние сме един изключителен пример за кръгова икономика", казва София Байстед, цитирана от БНТ.

Тук вярват, че това не са отпадъци, а ресурс - предмети, чиито живот може да бъде удължен и да получат втори шанс за използване.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    12 13 Отговор
    Клошари!

    Коментиран от #5

  • 2 Бринг банг

    23 3 Отговор
    Да изглежда странно, но това е бъдещето! Дали презадоволените консуматори ще се замислят, ако всяка опаковка и закупена вещ оставаше завинаги при тях. Ако нямаха право да изхвърлят нищо? Крайно време е да се сложи край на безотговорното печелбарско корпоративно мислене! То тая лакомия край няма!?!!!!
  • 3 ЕИРЕ

    4 1 Отговор
    Личи си ФАКти, че гледат канал 1.Щом коментират предавания.
  • 4 Краварска медия

    1 3 Отговор
    Треа си направите емоджита вместо тия звезди,ше ви стане ясно кво мислят хората за цялата утайка дето пропагандирате
  • 5 Много ти порасна работата

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Забрави гладните години, когато обущарници имаше под път и над път и не можеха да си вдигнат главата от работа. Лепене на подметки, токове, капаци, шевове и така, докато станат за изхвърляне. И бримки на чорапогащи ловяха. Сега много се изучихме, ама да видим до къде ще я докараме. Не нося стари дрехи, защото не знам кой ги е носил, но има хора, на които не им дреме и това не са клошари.
  • 6 Вуй

    1 1 Отговор
    Кръчмарю,си гуем разбирач
  • 7 добре, обаче

    2 2 Отговор
    Забелязахте ли един момент -ДАРЯВАШ за продажба, но КУПУВАШ дарените стари вещи. Молът вероятно е на някой израелец, само те са толкова изобретателни за кинти.
  • 8 Инфлацията

    2 2 Отговор
    Ям,ям,ам,ам.........аз паричките ви ще изям ам,ам,ам