Last news in Fakti

12 Януари, 2023 14:27 4 558 3

Tesla с огромно разширение на гигафабриката си

  • tesla-
  • тексас-
  • сащ-
  • гигафабрика-
  • разширение-
  • инвестиция

Инвестицията е за над 700 млн. USD

Tesla с огромно разширение на гигафабриката си - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Многократно ще бъде разширена гигафабриката на най-големия производител на електромобили – Tesla, в американския щат Тексас. Документите за разширението вече са подадени към местните власти. В тях е посочено, че инвестицията по разширяването е на стойност 776 млн. USD.

Ще бъдат изградени пет нови съоръжения, включително и лаборатория за изпитания. Повече детайли се очаква да бъдат обявени на „Деня на инвеститора“ 1 март. Това, което е известно към момента е, че разширението ще се ръководи от китайския инженер, който е отговарял за строителството на фабриката на компанията в Шанхай.

Фабриката в Тексас беше пусната в експлоатация през миналата година. Там се произвежда Моdеl Y.

Преди време стана ясно, че петият завод Tesla ще се намира до мексиканския град Монтерей. Градът е разположен в близост до Тексас и в него вече са се настанили над 4200 чуждестранни компании, сред които производители като Меrсеdеѕ-Веnz, Gеnеrаl Моtоrѕ и Нуundаі.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Санкт-Петербург 🇷🇺 Z

    1 8 Отговор
    Разбрах всичко. Сега сме виновни за всички беди на най-великия български народ, започвайки от раждането на Христос. Да, трябва да се покаем, че започнахме да воюваме с Турция заради България. А България трябва да се покае пред Турция за нарушаването на нейната териториална цялост и да се върне в състава на Турция като вилаят.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Да знаеш че

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Санкт-Петербург 🇷🇺 Z":

    коментатор №2 май ти теглил една много яка и затова са го изтрили.
    И аз като него.