Last news in Fakti

21 Август, 2013 14:55 2 460 0

Ниските цени движат пазара в южна Европа

  • търсене-
  • европа-
  • имоти-
  • британци-
  • цени

Евтините имоти в южните държави, членки на Европейския съюз, продължават да привличат купувачи от Великобритания. Най-известните дестинации са Испания, Италия, Португалия и Гърция.

С 36% са се увеличили запитванията през второто тримесечие на тази година в сравнение със същия период на 2012 г. показва индексът Overseas Guides Company, който проследява интензивността на търсене сред купувачите на втори дом.

От началото на годината запитванията за имоти в Испания бележат незначителен ръст, докато интересът към Португалия, Италия и Гърция значително се е увеличил, съответно с 9%,18% и 48%. Новата атрактивна дестинация е Турция. Там се наблюдават с 30% повече запитвания от началото в годината в сравнение с последните месеци на 2012-а. Най-популярната дестинация сред британците обаче си остава Франция независимо, че за разглеждания период се наблюдава спад от 5%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА