Last news in Fakti

14 Март, 2023 13:21 1 242 3

Темпът на поскъпване на жилища се забавя

  • израел-
  • жилища-
  • цени

Въвеждането на голям брой жилища в Израел ще понижи цените

Темпът на поскъпване на жилища се забавя - 1
Снимка: Shutterstock

Стабилният ръст на цените на жилищата през 2022 г. се забави, но стойностите на жилищните имоти все още са с близо 19% по-високи в сравнение със същия период на 2021 г., според най-новите данни, публикувани от Централното статистическо бюро (CBS).

През 2022 г. цените на къщите и апартаментите в страната са се повишили с 18,8%. Най-голямото увеличение се наблюдава в северната част на Израел (+21,7%), следвано от централен Израел (+21%). Цените в южната част на страната са се повишили с малко над 13%, докато в Йерусалим и Тел Авив - съответно с 15,9% и 18%.

Експертите прогнозират, че през 2023 г. цените в Израел може да останат на същото ниво или дори да отчетат спад - поради значителното въвеждане в експлоатация на нови жилища.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варненец(натурализиран).

    7 2 Отговор
    Който продал продал.Аз се отървах от коптора с промишлен ток.
    Запомнете никой не си продава хубавото.
    В момента хитрите продават а балъците купуват.

    Коментиран от #3

  • 2 !!!

    9 1 Отговор
    Преди 3-4 месеца рязко надуха балона на имотите. Вижте графиките и скока на цените за няма и няколко дена. Ако някой се излъже да тегли ипотечни кредити и да купува на тези цени нищо добро не го чака. Освен, че са скъпи имотите се очаква и да му вдигнат и рязко лихвата на ипотеката.
  • 3 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Варненец(натурализиран).":

    В момента се мъчат да закърпят положението с продажби на най-неапетитните имотчета. Вилички, лозенца, парцелченца..... Предимно пущинаци, повечето без вода. Но, въпреки тези наизлязли обяви все пак се чува едно сссссссссс.