Last news in Fakti

24 Септември, 2013 13:53 4 342 0

Град призрак в центъра на Вашингтон

  • град призрак-
  • лестър-
  • вашингтон

Чели сме за много градове призраци. Почти всички се намират в пустеещи части на планетата или в райони, които са в ужасно икономическо състояние и без изгледи в близките поне 50 години да се оправят. Оказва се, обаче, че и в райони с добра икономика могат да се открият подобни затънтени градчета.

По средата на американския щат Вашингтон откриха градчето Лестър, служил някога като разпределителен пункт за транспортиране на въглища в участъка от Сиатъл до Минеаполис, част от голямата Северна железница. Последната жителка на града, който е бил основан през 1892 г., е починала на през 2002-а на 99-годишна възраст. Гертруд Мърфи отказва да напусне Лестър през 1980 г., когато е взето официалното решение за закриване на града. Така някогашната учителка остава единствения жител.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА