Last news in Fakti

11 Юни, 2023 20:47 6 585 5

Частните басейни остават на сухо

  • франция-
  • басейн-
  • жилища-
  • суша

Френските власти въвеждат забрана за пълненето им, заради сушата

Частните басейни остават на сухо - 1
Снимка: Shutterstock

Френското правителство даде право на префектите да налагат ограничения върху пълненето на частни басейни с питейна вода. Мярката е в резултат на сушата, която се очертава това лято в страната. „Призовавам префектите да бъдат бдителни. Префектите ще могат да ограничат използването на вода за цели, които не са приоритетни ", каза френският премиер Елизабет Борн.

Тя уточни, че по-конкретно става дума за "пълнене на частни басейни и миене на автомобили". Meteo-France обяви 2022 г. за най-горещата година в историята. Също така през годината е отбелязан 25% дефицит на валежи.

Сушата доведе до факта, че през 2022 г. около 700 населени места във Франция от време на време се сблъскват с пълна липса на питейна вода. Властите допускат влошаване на ситуацията през 2023 г. Според техните оценки, ако не бъдат взети ограничителни мерки, броят на общините, които ще изпитват недостиг на питейна вода, може да се утрои.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ИВАН

    22 0 Отговор
    Ми садете дървета бе хора, как може нашите деди и бащи да са засадили цели планини, а съвременните хора да дремят само по кафенетата.

    Коментиран от #5

  • 3 оня с коня

    15 2 Отговор
    Както във всяка Страна,така и във франция има Региони където водата периодично намалява значително.В статията са посочени и определени като Воднопроблемни" 700 места,което за цялата територия на Франция изобщо не е нещо Свръхтревожно.И тука лъсва Факта че използвайки нормално по-ниските цени на Имотите в тия Места с традиционно "трудно водоснабдяване" разни тарикати с пари са си накупили Жилища "на далавера" и точно Те сега...негодуват че Басейните им са празни!Нейсе - ще им дам безплатен съвет че Празният Басейн е идеално място за отглеждане на Прасета за угояване примерно,щото няма къде да бягат:)

    Коментиран от #4

  • 4 Бачо Киро

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "оня с коня":

    Но пък пълен басейн (както ти е известно циркулират водата) не вреди да го има лятото, особено в райони с пожари. Тея басейни често се пълнят април-май още, та тая забрана за лятото не е много смислена.
  • 5 Анонимен

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "ИВАН":

    Нашите бащи и деди направиха грешка ,че засаждаха иглолистни гори.Буковите гори дават най чистата вода за пиене.