Last news in Fakti

4 Август, 2023 15:21 2 841 5

Област въведе квота за покупка на къщи за отдих

  • франция-
  • бретан-
  • ваканционни имоти

Така френският регион Бретан се бори със свръхсобствеността на ваканционни жилища

Област въведе квота за покупка на къщи за отдих - 1
Снимка: Shutterstock

Село Плумодан, което се намира във френския регион Бретан, въведе точкова система, за да предотврати свръхсобствеността на ваканционни жилища.

Купувачите за първи път в това местоположение ще получат допълнителни точки по тази система, заедно с по-младите двойки с деца. Това е необходимо, за да се запази необходимия брой ученици в местното училище и то да не бъде закрито. Желаещите да закупят също ще бъдат помолени да изпратят мотивационно писмо, обясняващо защо искат да се преместят в провинцията.

След пандемията от коронавирус комуната стана по-привлекателна за закупуване на ваканционни жилища, тъй като хората търсят спокойствието на провинцията, каза кметът на Плумодан Лорънс Гале. Но, добави тя, сега трябва да се даде приоритет на младите местни купувачи за първи път.

Бретан е регионът с четвъртата по големина собственост на ваканционни жилища във Франция. Повечето от тези собственици обаче идват от самия регион (както в Плумодан). Дори ако собствениците на втори дом живеят много по-близо до имотите, общото им отсъствие през седмицата или извън празничния сезон все още вреди на общностите, в които купуват жилища.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Плумоданец

    1 1 Отговор
    Аз съм от село Плумодан и не мога да разбера какво общо има статията за нашето хубаво село с написаното в края й ?!?
  • 2 Игнорирайте брокерите!

    5 1 Отговор
    Поредната манипулация! Брокерите останаха без оферти за продажба и периодично пускат поръчкови статии. Боже, боже, колко мъка има в света на алчите брокери.
    Ако някога реша да продавам или купувам, задължително ще избягвам наглите претенции на агенциите за 3%+3% печалба. А понякога дори повече, оправдавайки се, че плащали ДДС, прибират още 20% върху тия 3%+3%.
    Невиждана алчност и наглост.
    Предполагам, че коментарът ми ще бъде заличен.
    И абсолютно неграмотни - не различават панел от стара тухла!
  • 3 Пийпинг ТОМ

    2 2 Отговор
    Това би ли спряло Бойко от Банкя да купи им0т на поредната си любовница-метреса , която да удовлетворява мъжките му нужди ? Защо ли точно това ми хрумна ?

    Коментиран от #4

  • 4 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пийпинг ТОМ":

    Сега като го няма Бойко по добре ли си,няма ден без убийства,катастрофи и пожари,това е промяната
  • 5 Двойният убиец от Лозен удушил момиче

    0 0 Отговор
    Двойният убиец от Лозен удушил момиче преди година, пуснали го с подписка