Last news in Fakti

14 Юни, 2023 11:11 2 674 0

Специална виза за чужденците – собственици на имоти

  • франция-
  • чужденци-
  • имоти-
  • имиграция-
  • закон-
  • промени-
  • престой-
  • трети страни

Промените ще бъдат направени във френския Закон за имиграцията

Специална виза за чужденците – собственици на имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Френският сенатор Корин Имбер поиска страната ѝ да въведе нова виза за собственици на ваканционни имоти, които са извън ЕС. Според нея това е необходимо, за да могат те да посещават имота си във Франция за по-дълъг период и без да се налага да се съобразяват с рестриктивни правила.

Имбер предлага Франция да започне издаването на петгодишни визи за всички граждани от трети страни, които притежават ваканционни жилища в страната. Това ще им позволи да останат във Франция до шест месеца в годината, без да са необходими допълнителни документи.

Законопроектът за изменение на Закона за имиграция включва и нови видове визи за хора, които желаят да влязат във Франция с цел работа.

Съгласно настоящите френски разпоредби всички граждани на трети страни, които притежават недвижимо имущество във Франция, трябва да кандидатстват за дългосрочна виза, която им позволява да останат в страната до 90 дни за всеки шестмесечен период.

Това е единствената възможност, достъпна за тези, които имат втори дом във Франция, което затруднява оставането им в страната. Освен това кандидатстването за този тип виза се счита за трудно, тъй като кандидатите трябва да посетят едно от френските консулства или посолства за интервю и да предоставят необходимите документи.

Кандидатстващите за виза за дългосрочно пребиваване във Франция, трябва да предоставят и доказателство за финансови средства, пълния си маршрут и доказателство за това къде ще отседнат във Франция, наред с други неща.

„За всеки престой във Франция, надвишаващ 90 дни, трябва да кандидатствате предварително за дългосрочна виза. В този случай вашето гражданство не ви освобождава от изискванията. Независимо от продължителността на планирания ви престой, дългосрочната ви виза трябва да е валидна между три месеца и една година“, обяснява френското правителство.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА