Last news in Fakti

11 Октомври, 2023 09:21 1 721 0

Атрактивен за чужденците пазар остава стабилен

  • кипър-
  • жилища-
  • цени

Цените и наемите на жилища няма да претърпят съществена промяна до края на годината

Атрактивен за чужденците пазар остава стабилен - 1
Снимка: Shutterstock

Базираната в Кипър компания за имоти и технологии Ask Wire публикува последните данни на своя индекс на пазара на имоти, актуализиран за третото тримесечие на 2023 г.

Индексът Ask Wire, който предоставя ценна информация за продажбите и наемите на имоти в Кипър, обхваща всички области и основни типове имоти и се проследява от четвъртото тримесечие на 2009 г.

„Възходящата тенденция в стойностите на имотите и наемните цени не се е забавила от третото тримесечие на 2022 г., най-вече поради нарастващите цени на апартаментите и къщите в Лимасол, Пафос и Ларнака", казва Павлос Лоизу, главен изпълнителен директор на Ask Wire.

Комбинацията от високи лихвени проценти и високи цени/наеми обаче постави стабилен, макар и висок пазарен праг. "Очакваме цените на търговските имоти да изпитат повишен натиск, тъй като алтернативните инвестиции осигуряват атрактивна възвращаемост, коригирана спрямо риска", обяснява Лоизу.

С поглед към четвъртото тримесечие на 2023 г. Ask Wire прогнозира, че цените на жилищните имоти ще останат стабилни въпреки потенциално по-ниското търсене и по-малкия обем на транзакциите. Инвеститорското търсене на бизнес имоти може да остане донякъде ограничено.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА