Last news in Fakti

10 Декември, 2013 12:03 3 692 0

Имотите, които руснаците търсят във Варна

  • варна-
  • жилища-
  • цени-
  • руснаци

Интересът на руските граждани към придобиването на имоти по Черноморието далеч не се изчерпва с ваканционните апартаменти. Все по-често братушките проявяват интерес и към жилища, които се намират в Морската столица, посочват местни анализатори. Те допълват, че преобладаващата част от руските клиенти не са заможни и търсят апартаменти в ценовия диапазон между 40 000 EUR и 50 000 EUR. Малкото руски богаташи, които са предпочели да придобият имот на българското Черноморие, а не на Ривиерата, се ориентират към луксозни къщи и апартаменти, разположени в комплекси от затворен тип с всички екстри, чиято цена е шестцифрена. За тази година обаче техният брой е мил символичен.

Какво може да предложим на масовия руски купувач? Справка в най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg показва, че към момента за 40 000 EUR-50 000 EUR се оферират около 2000 апартамента. Половината от тях са двустайни жилища, а към тях интересът не е особено висок. По-котирани са апартаментите с три стаи, които са около 700 на брой. Интерес за руснаците обаче са само тези от тях, които имат изглед към морето, а предлагането на подобни имоти е силно ограничено. За посочената сума, не е възможно да се намерят големи апартаменти или мезонети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА