7 Януари, 2014 00:07 1 756 0

Училище в тропиците (СНИМКИ)

  • училище-
  • уганда-
  • дизайн

Пустош и дива природа е първото, което си представяме, когато споменем Африка. Как обаче изглеждат училищата в една от тези африкански екзотични страни – Уганда. Повечето учебни заведения са на самите поляни – няма покриви, чинове, дъски за писане. Може би именно затова дизайнерите от архитектурно студио Linedota Architects са решили да построят училище в Уганда. Те успяват да създадат класни стаи, в които има всичко необходимо за учебния процес. Помещенията са направени от здрав, евтин, лек и устойчив на вятъра материал с ярка фасада. Идвайки на място, архитектите решават, че е по-добре всяка учебна стая да е отделно помещение, а не да строят една голяма сграда с много на брой стаи.

Помещенията са с гаранция 60 години. Направени са от двойна „стена” с метален профил, позволяваща да се запази микроклиматът в помещенията, което е крайно необходимо с оглед на горещите летни дни. Панелите ще се изработват в няколко по-големи града в Уганда, а на място ще могат да се сглобяват от двама неквалифицирани работници за няколко дни.

Стойността на обектите е около 8000 USD. Предимството на помещенията е, че те могат да бъдат използвани не само като учебни зали, но и префасонирани в офиси, болнични или жилищни помещения. В една „класна стая” могат да се обучават до 45 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА