Last news in Fakti

1 Февруари, 2014 11:37 1 916 0

Най-високата жилищна сграда ще е под формата на детелина

  • дизайн-
  • детелина-
  • небостъргач-
  • берлин

След кризата отпреди пет години пазарът на жилищни проекти се възражда. Този път предприемачите не залагат само на покупката на парцели на ключови места в централните градски части на големите европейски столици. Друго важно средство за привличане на повече клиенти е дизайнът на сградата. Пресен пример за новата тенденция на пазара е най-високата жилищна сграда, която ще бъде построена в Германия. 150-метровата постройка, която ще се намира в Берлин, ще е под формата на детелина.

Разрешение за строителството на небостъргача на емблематичния „Александър плац” в германската столица получи живеещия в САЩ, но с канадски произход архитект Франк Гери. Сградата ще е най-високата жилищна постройка във Федералната република и ще разполага също така и с хотелска част.

Гери е известен в архитектурните среди с естетически нестандартните си обекти, като „деформира” традиционните архитектурни елементи. Той е автор на такива съвременни сгради като титаниевите листа, с които е обшит музеят Гугенхайм в Билбао, корпусът на Техническия университет в Масачузетс, „Танцуващата къща” в Прага, музеят на музаката в Сиатъл и други.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА