10 Април, 2014 18:46 1 463 0

Плажовете отново с преместваеми обекти

  • черноморие-
  • преместваеми обекти-
  • данов
Плажовете отново с преместваеми обекти - 1
Снимка: М. Богданова ©

Най-вероятно концесионерите, които ще стопанисват през това лято плажовете по българското Черноморие, ще могат да поставят временни преместваеми обекти. „голяма част от плановете, които са правени до този момент, ще трябва да се променят. Това обаче няма  да се случи  до началото на активния туристически сезон”, каза арх. Иван Данов, министър на инвестиционното проектиране, цитиран от gramofona.com. Причината, според него, е докладът на БАН, в който се посочва, че 97% от територията на плажовете ни са в дюни, а според Закона за Черноморското крайбрежие върху дюни е забранен строежът.

Трябва да се търсят подходящи места за строителство. „Много важно е да се запази балансът, тъй като това, което е природа даденост не трябва да се унищожава, а трябва да се пази”, допълни министър Данов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА