Last news in Fakti

22 Май, 2024 13:35, обновена 22 Май, 2024 22:03 123 135 154

В бъдещ момент очакваме украинци да започнат да продават имотите, които са купили по българското Черноморие

  • imot.bg-
  • черноморие-
  • ваканционни имоти-
  • пазар-
  • веселин христов

Веселин Христов: Постепенно руснаците излизат от инвестициите, които са направили у нас

В бъдещ момент очакваме украинци да започнат да продават имотите, които са купили по българското Черноморие - 1
Снимка: М. Богданова ©

Интересът към ваканционните имоти по българското Черноморие продължава да е налице. Сред купувачите има много чужденци. В последно време се наблюдава интерес от поляци и германци. Украинците също купуват имоти, но посредници очакват след края на войната те да започнат да ги продават, коментират посредници. Какво е състоянието на пазара? Отговор на този въпрос дава собственикът на агенция за недвижими имоти на българското Черноморие Веселин Христов в специално интервю за най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg.

Господин Христов, нека очертаем основните тенденции при ваканционните имоти, които да очакваме през предстоящия летен сезон?

Ще станем свидетели на повече имоти на пазара от руснаците. След влизането ни в Шенген става все по-трудно и по-скъпо за гражданите с руски паспорти да идват в България и според мен в резултат на това ще се пуснат още имоти за продажба. Когато имаме повече имоти, може да наблюдаваме задържане на цените. Да, ще има ръст, но факторите за него са други.

Мисля, че ще има още добри имоти за продажба.

Тоест руските собственици на ваканционни имоти искат да излязат от инвестицията?

Да, постепенно, защото е много трудно идването. Всички те, когато идват тук, минават през Истанбул със самолет и после с автобус, и е по-скъпо. За тях е много по-лесно да отидат в Турция на почивка, отколкото в България в собствения си имот.

В бъдещ момент очакваме украинци да започнат да продават имотите, които са купили по българското Черноморие

Тук възниква логичният въпрос има ли кой да ги купи тези имоти? Допреди две-три години имаше интерес от българите. Каква е ситуацията към днешна дата?

Има силен интерес. Но трябва да отбележим, че много чужденци купуват.

Споменахте, че има поляци, германци, които се връщат на българския пазар. Какво търсят?

Предимно германски пенсионери се насочват към бургаския регион и предпочитат да закупят имоти за целогодишно живеене.

Как ще се движат цените това лято?

За мен ще се задържат на тези нива. Днес студио върви около 40 000-45 000 EUR. За сравнение, през миналата година подобни студиа се продаваха средно за около 35 000 EUR.

Имам запитвания от клиенти от София, чийто бюджет е 47 000 EUR. Бях приятно изненадан и успях да намеря ваканционен апартамент с добро качество. Има и клиенти, които търсят двустайни имоти до 50 000 EUR. Такива почти няма с добро качество. Цените отчитат ръст при едно- и двустайни, заради по-голямото търсене.

Каква е ситуацията на първа и втора линия? Има ли предлагане?

Когато има гледка море, цените са по-високи. Предлагането е малко, тъй като те са заети основно от хотелите. Специално за Слънчев бряг е така.

Проблем е и такса поддържка. Така например, комплекс, който предлага подобни апартаменти в Свети Влас изисква такса поддържка от 40 EUR/кв.м. Да – имотът е на първа линия, да излизаш на терасата и виждаш целия бряг, но съответно си има и своята цена.

Как се развива пазарът в сегмента покупка на ваканционен апартамент, който да се отдава под наем през сезона на хотелски принцип?

Основно се работи с онлайн платформи. Има си менажиращи компании, които средно вземат около 20-30% от цената. Бизнесът е успешен.

Има значение самият имот в какво състояние е.

Има ли ново строителство?

Има, особено в Слънчев бряг. Цените са по-високи от средните – между 1200 EUR/кв.м и 1500 EUR/кв.м. Това е в етап на строеж, което означава, че при завършване ще са с около 500-700 EUR/кв.м нагоре. Това дава мотивацията и на вторичните продажби цените да се вдигнат, защото между чисто ново построено и вторичния пазар, разликата е малка.

Какви са съветите ви към клиентите, които тепърва обмислят да предприемат инвестиция в покупката на ваканционен имот?

Да не е на последен етаж, да не е с южно изложение, да не е за ремонт. Много е важно да изследваме продавачите, особено когато става дума за руски граждани. Там е по-особена ситуацията и винаги трябва да се работи с доверени посредници, които проверяват документацията. Не трябва да има компромис с тях, защото работим с доверието на клиентите. По-добре да няма сделка, отколкото да има сделка на всяка цена.

Останаха ли англичани, които да продават?

Много рядко. В едно далечно бъдеще очаквам украинци да продават. Това са предимно хора, които сега купуват, но ще пожелаят да излязат от тази инвестиция, тъй като рано или късно войната ще свърши. Рано или късно ще започнат да се връщат в родината. Те купуват в момента, защото искат да живеят по-нормално, да инвестират парите си. Със своите пари в брой пристигат и купуват имоти, което е много проблемно за нас, тъй като трябва тези пари да се легализират. Те имат своите документи за произход, а друг път – не. Ние им казваме, че трябва да ги внесат в банка, а там искат съответния произход и е трудно, но стават сделки. В един бъдещ момент те ще продават, купените сега имоти.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 96 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голям

    154 7 Отговор
    красавец , ухилен с крива фалшива усмивка !

    Коментиран от #6

  • 2 Тост

    139 9 Отговор
    Ммм... какво подложка за сезона... Че и цените вдигнали до небето :)
    Украинците продават отдавна, за да се откупят от армията и това е всеизвестен факт.Не става само да си "брокер", трябва да имаш и малко мозък :)
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Селянин

    80 20 Отговор
    Украинците масово си купуват извънземни придобивки, така че земните са за техните "спонсори" и "доброжелатели".
  • 5 ЖЕКО ИМОТНИЯ

    149 29 Отговор
    УКРИТЕ ПРОДАВАТ ,ПРИБИРАТ СЕ В РУСИЯ
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ......

    156 36 Отговор
    Да се умитат по бърже , че всички ги намразихме
  • 9 Аз Кочо

    48 11 Отговор
    Вуе, пак лоши новини за теб и копторчето ти в Лазура

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 иксперт

    145 8 Отговор
    Който иска да вярва на брокери , отдавна се спука имотния балон , мисля , че през октомври миналата година .Сега заблуждават хората , че имат сделки и че има търсене .Действителноста е съвсем друга . Запитайте се защо богатите продават , а тези които нямат пари теглят ипотека и купуват ? Светна ли ви ?
  • 12 Истината е

    137 25 Отговор
    където купи украинец, всички други бързат да продадат, за да се отърват от проблема. Същото е както със с и га ните
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ясновидец

    152 5 Отговор
    Айде стига вече , то през годините не бяха германци, руснаци ИТ соециалисти , сега и украйнци . Кажете си го направо , украйнците масово продават и то свалят цените , за да вземат някакви пари .То бива бива толкова мнипулация на народеца , но чак толкова не бива . Имоти вече евентуално след 10 години и изобщо не е гарантирано , че ще са високи цените .Банките вече затегнаха положението с кредитите ,дори от евросъюза казаха , че има балон на цените в България , какво очаквате да ви съобщят по БиТиВи то ли ?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Батето

    129 8 Отговор
    МИ така де,изгонихте основния спонсор на Лай н0морието,сега ще биете пукъла с две ръце,понеже,нито имате работна ръка,нито ще имате клиенти,цър вули такива.(това е за управляващите)
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Балона недвижим имот

    97 11 Отговор
    се спука, купувачи няма, трагедия, но от ОПГ български медии крият това
  • 20 ЧУДЕСНО

    42 3 Отговор
    ПАК ЩЕ СМЕ НА ДАЛАВЕРКА АГА ПРИКЛЮЧАТ ДО ЮЛИ
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Бай Благой

    95 11 Отговор
    Скоро няма да свърши войната....нито пък скоро ще започнат да се връщат...поради простата причина, че дори и да свърши войната там не ги чака нищо хубаво, поне в близките 5-6 години...разрушения, лоша инфраструктура (тя и преди не беше кой знае какво).
    Тези хора трайно ще се установят тук - вярвайте ми.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 хххх

    60 22 Отговор
    Какво да правят в тая дупка? По-зле от Бангладеш вече.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Гост

    98 7 Отговор
    Бъдещият момент дойде отдавна. От няколко години продават, но нещо не се пазаруват много, много. Кутииките 55 кв с общи части в комплексите с такса поддръжка 700 лв годишно + още 700 лв данък и такса смет към 0бщините, не са съвсем.... как да кажа... предпочитани.
  • 27 инвеститор

    52 10 Отговор
    Да продават доброволно за да не го направят задължително. :-)
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Срамота

    39 6 Отговор
    В Гърция за тея пари
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Аз Кочо

    26 4 Отговор

    До коментар #34 от "Аз Кочо":

    Корекция 16 к евро първоначална вноска за 200 к евро.
  • 36 Мен

    40 4 Отговор

    До коментар #32 от "12345":

    Това са прогнози. Аз прогнозирам както и много ИКОНОМИСТИ че лихвите ще се повишат.

    Коментиран от #37

  • 37 Тръпчо

    29 4 Отговор

    До коментар #36 от "Мен":

    Ако кредитната активност продължи да расте ще.има промяна на параметрите, тоест ще станат още по рестриктивни!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Мен

    24 4 Отговор

    До коментар #38 от "Гоше":

    Не се притеснявай за мен а за ипотеката ти и за вноските
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Гост

    10 3 Отговор

    До коментар #43 от "Гост":

    И с моят ник ли почна да пишеш?
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Гост

    27 14 Отговор

    До коментар #40 от "Мен":

    Досега, залагаха само закупеният имот срещу кредита. Сега, ще заложат и наследствената гарсониера от баба им или някой гараж. Нищо няма да се промени. Докато хората имат работа и доходи, ще теглят заеми и ще си ги изплащат. Това устройва банката идеално. А работа и заплата ще имат, защото има огрооомна липса на кадри и специалисти.

    Коментиран от #51, #61

  • 49 Гост

    59 2 Отговор

    До коментар #46 от "Балама":

    Радвам се, че поне един го е прочел. 1400 лв за "безплатно море", и си задължен да ходиш само на това място. А, иначе можеш да си ходиш на което място си избереш.

    Коментиран от #53

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ето чети

    19 1 Отговор

    До коментар #48 от "Гост":

    БНБ разпорежда на търговските банки да прилагат поне шест критерия, когато отпускат и предоговарят ипотечни кредити.

    Задължителните критерии са:

    Съотношения между размера на кредита и стойността на обезпечението при отпускане;
    Съотношение между размера на текущите плащания във връзка с обслужването на дълга и месечния доход на кредитополучателя при отпускане;
    Съотношение между размера на текущите плащания във връзка с обслужването на кредита, обезпечен с жилищен недвижим имот, и месечния доход на кредитополучателя при отпускане;
    Съотношение между размера на дълга и годишния доход на кредитополучателя при отпускане;
    Съотношение между размера на кредита и годишния доход на кредитополучателя при отпускане;
    Максимален срок по договора за кредит (матуритет).
    С решението си УС на БНБ е приела и методика за изчисляване и задължава банките да се отчитат на всеки три месеца, както за всеки отпуснат заем поотделно, така и общо за всички кредити

    Централната банка ще упражнява строг надзор върху спазването на правилата, гласи още решението.

    Коментиран от #101

  • 52 Аз Кочо

    31 9 Отговор

    До коментар #50 от "Гост":

    Цените на запад вече паднаха и падат.

    Ще паднат и тук
    За да разбереш кога ще се случи в бг инс колко се обърни към врачка.
  • 53 Балама

    34 8 Отговор

    До коментар #49 от "Гост":

    А, защо да си задължен да ходиш само там? Можеш да ходиш, където си искаш!
    Задължен си само да плащаш ;)

    Коментиран от #105

  • 54 хихи

    19 7 Отговор
    100 коча не са 200мъде
  • 55 ХАХАХАХА

    17 4 Отговор
    ПОДЛОГИТЕ СЕ БОРЯТ ЗА ЛЯБА СИ С ФЕЙКОВЕ.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Айше

    23 5 Отговор
    Да дойдат да купят в Столипиново се едно си на Слънчака
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 СМЕХОРИИ

    26 0 Отговор
    Мдаа, наесахме си клавиатурите... А сега идете утре в най-близката ви банка и вземете жилищен кредит, ама етете и най-дребния шрифт от договора ....и после пак да тропаме тука
  • 60 Аз Кочо

    12 3 Отговор

    До коментар #50 от "Гост":

    Ако знаех щях да ти кажа и числата от тото за тая неделя хахахах.
  • 61 Мен

    9 3 Отговор

    До коментар #48 от "Гост":

    Много ЩЕ има в твоя коментар!
    А съдбата казва какво ще се случи не ти
  • 62 Ццц

    20 2 Отговор
    Собсвениците ги няма и наследниците ще продават. Политиката на дрогата бая наследници направи.
  • 63 Кое е нецензурно тук ???

    12 3 Отговор
    До вуи

    Много "ЩЕ" има в твоя коментар!
    А съдбата казва какво ще се случи не ти
  • 64 Зелю Наркотика

    14 1 Отговор
    Зелю Наркотика: След като ме гепи Болестта на Дудаев, нек наследниците да имат западно изложение
  • 65 Перо

    51 0 Отговор
    Мутренски изпълнения: комисионни, такса подръжка, такса охрана, такса,….такса…, такса! Накрая духане на супата и хората си отиват в нормалните туристически страни Гърция, Турция, Кипър, Испания, Италия и т.н.!

    Коментиран от #66, #71

  • 66 Мен

    31 3 Отговор

    До коментар #65 от "Перо":

    Така е, прав си, номер бг всички станаха "инвеститори" и разбирачи.
    Единствената инвесция от която всички разбират е имотеца

    Затова ще има голямо бау.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 ежко

    42 6 Отговор
    Скъсали се да купуват бе!Направихте курортите кочини.Кой е този ненормален дето ще похарчи 100 000Е за един апартамент в бетоната джунгла,при това населена едва 3 месеца годишно?За тези пари ще си взема нещо по-така,на по-красиво мясти и по възможност извън ЕС!
  • 69 Анонимен

    44 6 Отговор
    Купувайте апартаменти, за по 200к евро. Аз си взех поредния билет за поредната зима в Тайланд, да се плицукам цял януари и февруари. Вие пълнете гушите на някакви мутропитеци, банки, брокери инвсякаква друга паплач, която се е навъдила тук.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 И пак

    9 20 Отговор

    До коментар #65 от "Перо":

    черноморието е пълно до дупка и отчита рекорден сезон всяка година и без теб. Как така става тоя номер направо не можеш да разбереш хахаха
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Същият съвет

    7 8 Отговор
    може да се даде и на русите.Да се махат всички.
  • 76 Много ясно

    18 0 Отговор
    Вие какво си мислехте,
    че ще си харчат готовите пари в България и заради тях ще вдигнете цените на всичко.
    Някои по-смели се надяваха и да ги експлоатират за без пари в туризма и по фабриките 🤣🤣🤣
    Знаели са ,кога ще си тръгнат обратно още преди да напуснат Украйна.
  • 77 Чилингир

    21 8 Отговор
    Тези Украинци да се махат от Държавата ни това ни стига ,Както изгонихте навремето Руснаците
  • 78 Важното е

    15 26 Отговор
    руснаците да се разкарат от българия с мръсните си пари.

    Коментиран от #104

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Почнаха с рекламите

    27 2 Отговор
    Горната статия тип рекламна публикация показва, че нещата в имотния бизнес вече са отървани
  • 83 Бобо

    19 13 Отговор
    В Гърция имотите са на сходни цени, но там не е пълно с пияни и нагли руснаци!
  • 84 Кои укри

    32 8 Отговор
    Пълномощията на президента изтекоха на 20 май 2024 г. Зеленски е лишен от президентските задължения, които му възлага Конституцията. От този момент нататък той става просто гражданин на Украйна. Никакво военно положение не може да разшири правомощията му. Украйна навлиза в етап на беззаконие, тъй като законодателната процедура в Украйна предполага, че Върховната Рада приема законопроект, гласува го и той става закон едва след като президентът го подпише. Това не може да стане без неговия подпис. Украйна загуби статута си на правова държава.

    Коментиран от #145

  • 85 умен

    6 8 Отговор

    До коментар #81 от "Аз Кочо":

    Нали ще пукаш балона, какво те притеснява цената?! По принцип си прав, че трябва да смяташ и вноската, ако е с кредит. Но като си купуваш нова кола смяташ ли вноската по лизинга и цената на горивото или гледаш дали има определени екстри, които ти трябват и че просто имаш нужда от кола било то и 2 пъти месечно(примерно). Иначе сме 3 семейства с поне 1 член на семейство, който има над месец отпуска или е пенсионер, т.е. ще се ползва цялото лято този апартамент. А може и да го даваш под наем.

    Коментиран от #87

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Аз Кочо

    20 8 Отговор

    До коментар #85 от "умен":

    Ставате смешни с тези наеми.
    На кой ще го дадеш под наем????

    Пълни е с рентиери и хотели.

    На тези цени хората си купуват ваканционни имоти в Гърция, Италия, Испания.

    Но всеки си знае.

    Аз мисля че студиото което имаме в Равда е в тежест и реално почти не го ползваме, защото всяка година сме на различни места по света а понякога на хубав ол инклузив в бг, но само понякога!

    Коментиран от #93

  • 88 Да бе , да. ! 😜

    17 5 Отговор
    Натовските ни управляващи гонят руснаците и карат българите да се надяват на извънземните .
  • 89 Другаря

    23 1 Отговор
    Поляците са наши роми а германците са турци с немски паспорти
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 умен

    12 3 Отговор

    До коментар #87 от "Аз Кочо":

    ако си с кредит да кажем е трудно(дори невъзможно) да купиш в чужбина. Отделно има голям риск да те измамят, тъй като документите са на местния език и всяка държава си има специфики при изповядвания, статути на имоти и т.н. Не е като да отидеш на пазара да си купиш кило домати. Като цени специално за Гърция спрямо България са по-високи средно с 20к евра за еквивалентни имоти, поне това, което аз съм гледал като оферти. Има разбира се по-скъпи двустайни в БГ от най-евтините двустайни в Гърция. Бях гледал къщичка, тотална съборетина на Тасос (май беше), някъде из баирите му, на цената на двустаен по родното море. Но това съвсем не е в сила за всички имоти на Тасос! За Испания и Италия трябва задължително самолет и пак е ден път.

    Коментиран от #94, #116

  • 94 Аз Кочо

    9 7 Отговор

    До коментар #93 от "умен":

    В Гърция цените скочиха с толкова колкото скочиха и в бг.

    Купуването с кредит в чужбина е възможно както и в България срещу ипотека на имота. Това не е проблем.
    Там, ккяро навсякъде другаде по света има балон, защото всички централни банки печатеха пари едновременно.

    Освен това в Гърция купуват хора от цял свят а в бг не, тоест интересът е налице.

    Относно покупка е Италия Испания и т.н хората наемат адвокат което излиза много по евтино защото комисионна се плаща само от продавача а не от купувача. Ако човек не говори езици се наема и преводач.

    Пътуването до западна Европа отнема 2-4 часа почти толкова колкото отнема да отидеш до Бургас или Варна с кола.
    Пътуването да Северна Америка отнема от 12 часа до 14 в зависимост от крайната точка.

    Коментиран от #98, #103

  • 95 ЕЙ КЕЛЕМЕТА

    17 3 Отговор
    Нищо не се купува.Тези имоти които масово бяха накупили Русноците и ги изгонихте са обречени на пустеене.Скоро време цели комплекси запустели, ще се събарят.Запомнете ми думата!

    Коментиран от #96

  • 96 Келеш

    5 8 Отговор

    До коментар #95 от "ЕЙ КЕЛЕМЕТА":

    стой си в децката и не ръси мозък
  • 97 Питаме

    6 1 Отговор
    Що отиват на фронта ли??
  • 98 Ха ха

    12 6 Отговор

    До коментар #94 от "Аз Кочо":

    2-4часа до Западна Европа е само от качването до слизането от борда на самолета, а той не каца пред ваканционния ти имот.

    Коментиран от #99

  • 99 Аз Кочо

    8 6 Отговор

    До коментар #98 от "Ха ха":

    Миналият август пътувах до Париж.
    Отидох на летището 30 минути преди полета.
    Полета продължи 2ч. и 20 Мин.
    С рейс от летището до порт Майот ми отне 1 ч и 30 Мин.
    С метрото от там до хотела ми отне 25 Мин.

    Или 0.30+2.2+1.3+0.25=4.45 часа.

    От софия до Кранево ми отне около 5 часа и това през ноември, когато движението не е като през август.

    Понеже винаги говориш на изуст пробвай сам тези дестинации за да се увериш

    Коментиран от #102

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #51 от "Ето чети":

    То, с тия строги над30ри колко милиарди се раздадоха без квитанции, ако знаеш

    Коментиран от #108

  • 102 Гост

    8 5 Отговор

    До коментар #99 от "Аз Кочо":

    За чекирането те искат 2 ч преди полета да си там. Малко трудно ще ти повярвам, че си отишъл 30 мин преди полета.

    Коментиран от #109, #112

  • 103 Гост

    11 4 Отговор

    До коментар #94 от "Аз Кочо":

    Как изобщо можеш да сравняваш цените в Гърция и в България? Тук продават запустяла вила, без път, без вода, превзета от плевели на цената, на която в Гърция се продава къщурка близо до морето с всичко необходимо, само да се събуеш и да влезеш.

    Коментиран от #110

  • 104 Гост

    11 6 Отговор

    До коментар #78 от "Важното е":

    Като не искаш парите на руснаците, чии пари искаш, на 0сманците ли?
  • 105 Гост

    9 0 Отговор

    До коментар #53 от "Балама":

    Защото, ра3х0дите по апартамента на мрет0 ти се явява втори разход, колкото за едно море.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Тоя Брокер сее Озъбил! Опит за усмивка!

    11 1 Отговор
    Маниполират евентуални клиенти!?
  • 108 Мен

    10 2 Отговор

    До коментар #101 от "Гост":

    Точно от там ще дойдат фойерверките защото това което БНБ направи е вече закъсняло

    Коментиран от #119

  • 109 Мен

    5 4 Отговор

    До коментар #102 от "Гост":

    Личи си че не пътуваш със самолет.
    Изискват номима хора които идват редовни със закъснение. Аз отивам обикновено 30 Мин по рано.

    Коментиран от #118

  • 110 Аз Кочо

    9 1 Отговор

    До коментар #103 от "Гост":

    Сравнявайки и аз съм на твоето мнение че бг е много по зле дори и от Гърция по отношение на недвижимите имоти. Явно не си чел постовете ми

    Коментиран от #117

  • 111 Аз Кочо

    8 2 Отговор

    До коментар #106 от "Гост":

    Затова призовавам да пишете до ръководството на Факти, което може да се намери в нета на факти контакти. Това е своеволие което продължава с години. Коментари съдържащи нецензурни думи минават а други на редовно пишещи тук не
  • 112 Гост

    8 3 Отговор

    До коментар #102 от "Гост":

    Никой не проверява колко часа по-рано си на летището. Можеш да се чекираш в последния момент преди да са затворили гейта!

    Човекът правилно ти обясни.

    Коментиран от #121

  • 113 майко мила

    12 2 Отговор
    какви имоти ще продават ??? те си живеят по хотелите пазаруват по моловете,времето се оправи ходят си и на плаж ние им плащаме като попове престоя а хотилиерите нямаш пари на кой да вярваме?
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Анонимен

    7 3 Отговор
    Дс полиция милиция бягат в Grese, Garziq. България е ок за депутатите, младите не искат да работят като шлосери, заварчици, а искат младото поколение журналисти с хонорар от 20 хиляди и депутати. Хаха ръби
  • 116 Аз Кочо

    8 4 Отговор

    До коментар #93 от "умен":

    Това което казваш за цените в Гърция пак са измислици.

    Ето ти апартамент в Атина 90 м2 за 78 к евро.

    Когато ми покажеш апартамент в София, Пловдив , Варна Бургас за 867 евро на м2 ще призная че си разбирач!

  • 117 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #110 от "Аз Кочо":

    Чел съм ти постовете, но не винаги опонирам.
  • 118 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #109 от "Мен":

    Има-няма 10 години, откак не съм пътувал. Може и да има промяна в правилата, но преди летях по работа и трябваше да си на летището 2ч преди полета.
  • 119 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #108 от "Мен":

    Оооо, забрави! Този филм сме го гледАли няколко пъти, вече. Винаги измислят начин да занулят и потулят нещата и после почват пак наново.

    Коментиран от #120

  • 120 Мен

    6 2 Отговор

    До коментар #119 от "Гост":

    Няма как да потулят 40 милиарда! Хахаха

    Темтрябв да се връщат с лихви ако не ще има фойерверки с някои банки

    Коментиран от #122

  • 121 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #112 от "Гост":

    Не, че те проверяват колко рано си отишъл. Просто чекирането приключваше и два часа висим в една чакалня. При всеки полет беше така, но какво вече казах, не съм летял от десетина години и може да са променили нещата.

    Коментиран от #123

  • 122 Гост

    1 3 Отговор

    До коментар #120 от "Мен":

    Никакъв проблем не е да ги потулят.

    Коментиран от #124

  • 123 Аз Кочо

    4 5 Отговор

    До коментар #121 от "Гост":

    Това беше много отдавна и за кратко време. Мисля че беше точно след атентатите в сащ 2001 Вече не е така.
  • 124 Мен

    6 2 Отговор

    До коментар #122 от "Гост":

    Няма как да ги потулят.
    Това са 50 пр. От спестяванията на населението и без дължимите лихви

    Коментиран от #125

  • 125 Селянин

    4 5 Отговор

    До коментар #124 от "Мен":

    Мъка,мъка,мъкааа не падат тия имоте брее, и внуците се изжениха и не падат йоще

    Коментиран от #126, #127, #128

  • 126 Чиляк от ЛазурЪ

    6 2 Отговор

    До коментар #125 от "Селянин":

    Кажи защо лъжеш за Гърция, нали знаеш че ще проверя, хи хи хи ХО
  • 127 Тити

    5 4 Отговор

    До коментар #125 от "Селянин":

    те ако чакат като Кочо да паднат - до живот в децката ха ха

    Коментиран от #129

  • 128 Гост

    8 2 Отговор

    До коментар #125 от "Селянин":

    Че кой чака да паднат, те са непродаваеми бе, сиреч цената е 0, музейни експонати.
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Дафинка

    9 2 Отговор

    До коментар #129 от "Миуенка":

    Миуенке ше ги държат още 10 години празни, докато им се подкопаят основите за да пробват да ги продадат по скъпо от колкото в Монако!
    Ще инвестират в мечти и копнежи
  • 131 Миуенка

    12 2 Отговор
    Отварям имот б г и гледам такива експонати залежали от 2018. А цените им всеки ден с по 5 евро нагоре. То сайт е като каталог на антики без никаква стойност.

    Коментиран от #134

  • 132 "Кредит Маркет ООД"

    5 2 Отговор
    с управител Димитър Смиленов е най-некоректната фирма.
  • 133 Георги

    9 4 Отговор
    Ваканционни глупости,кой нормален отсяда вече тук, българското черноморие е game over, Гърция, Турция, Испания за същите пари,ще чакам по летищата с кеф!

    Коментиран от #138

  • 134 Чобанов

    5 1 Отговор

    До коментар #131 от "Миуенка":

    Мл4.,.4 от 8, 100 кв, 160кевро, 2008, но акт 16 април 2025????? Няма сбъркана и една буква...на замазка и шпакловка, но...има интериорни врати??? А вратите се слагат след всички смр

    Коментиран от #143

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Иван Нончев

    8 1 Отговор
    Никаква логика няма да купя имот на морето, всяка година да ходя на едно и също място, това не е почивка а наказание или под наем и после ремонт,пълни глупости и прецакване на голяма цена!

    Коментиран от #137

  • 137 Има логика

    6 1 Отговор

    До коментар #136 от "Иван Нончев":

    ако си с акъла на В у й, той прави само куци сделки, за това е купил боксониера в Лазур в строеж преди пет години и още няма Акт 16, ама джапанките са му в голфа
  • 138 Пълно е

    4 6 Отговор

    До коментар #133 от "Георги":

    на черноморието всяка година. Ходи виж сам. Фрашкано с румънци, чехи и тем подобни. Българите са безпарични и ходят на евтинджос в Турция, но за чехите не е проблем да летуват у нас

    Коментиран от #139

  • 139 смешен коментар

    3 4 Отговор

    До коментар #138 от "Пълно е":

    здрасти добруджанец
  • 140 Прасчо Белята

    9 2 Отговор
    На морето имот има смисъл да се вземе за целогодишно ползване. Примерно пенсионираш се и се местиш на по-спокойно място при по-топъл климат но в собствената си държава, позната храна и тн.

    Да купиш за да го ползваш ваканционно 2 седмици в годината е глупаво -- едно че излиза много скъпо с такси и тн, второ че те връзва да ходиш всеки път на едно и също място.

    Коментиран от #141

  • 141 Пенсионер

    5 3 Отговор

    До коментар #140 от "Прасчо Белята":

    разбрахта, търча да купувам , е са кат ми дигнат пенциата и фащам влако за БургаЗ

    Коментиран от #142

  • 142 Аз Кочо

    3 3 Отговор

    До коментар #141 от "Пенсионер":

    Ако искаш да ти дам студиото в Равда, 60 м2 иначе е около 48 м2. Давам го евтино с отстъпка за теб само 120 к евро?
  • 143 Мен

    5 2 Отговор

    До коментар #134 от "Чобанов":

    Акт 16, може да не се вземи никога, така е в България. Това е игра на руска рулетка!
  • 144 Будител

    6 3 Отговор
    В Германия, в Хамбург , младо сем . украинци живеят в луксозен апартамент под наем за 3200 евро на месец...познайте кой им го плаща...социала...карат ги да работят- нещат...щото ще трябва сами да плащат...карат трети път интеграционен курс за изочаване на език и езика не учат...и докога....
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Гуго

    3 7 Отговор
    А Русия е най правовата може да си напада кого си иска без да е виновна,а целия свят и е виновен.Логика.
  • 147 Аз Кочо

    3 3 Отговор
    Умен, кажи сега как се изписва Montreal на български, за да се посмеем всички?

    N.B.

    Питам защото под една друга статия си ми изнесъл урок по бг. граматика

    Коментиран от #149

  • 148 Умен това е твоя коментар

    2 5 Отговор
    "И като се събуди - нито имот във "Вазовия", нито в МонТреал /така се пише и се къзва името на този град, и ако наистина си припарвал там щеше да го знаеш/. Събуди се, и отново чакаш пред тоалетнита, баба, дядо, мама, тати и съпругата да "минат" оттам, та да дойде и тваят ред."
  • 149 Извинява, ама

    4 2 Отговор

    До коментар #147 от "Аз Кочо":

    на умряло куче нож вадиш, всичко му знаем капацитета на вуето, защо трябва да му се подиграваш

    Коментиран от #151

  • 150 До умен от Кочо

    5 2 Отговор
    Г-н филолог,

    Пише се Montreal но на латиница.

    Монреал се изписва на български!

    Никога, никога не оспорвай това което казвам, защото винаги ще грешиш!
  • 151 Аз Кочо

    3 3 Отговор

    До коментар #149 от "Извинява, ама":

    Понеже искам ВСИЧКИ да се посмеем а не само аз! Хахахах, защото не съм егоист
  • 152 До умен

    3 3 Отговор
    Вместо да му слагаш минусчета се засрами и се получи!
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 A лекс

    1 1 Отговор
    От къде у бедните украинци пари за покупка на ваканционни имоти по БГ черноморието?