16 Май, 2017 08:24 2 219 5

Топлофикация свила 1,8 млрд. лв. от абонатите си

  • топлофикация-
  • парно-
  • абонати-
  • цени
Топлофикация свила 1,8 млрд. лв. от абонатите си - 1
Снимка: БТА

За пет години „Топлофикация-София” е откраднала 1,8 млрд. лв. от абонатите, като всеки от тях е платил в повече от употребеното по около 70 лв. Това алармират от Федерацията на потребителите в България, пише в. „Монитор“.

От неправителствената организация цитират справка от извършена проверка по преписка от 2007 г. на Софийската градска прокуратура (СГП). В нея пише, че в периода януари 2002 - януари 2007 г. е установена изчислителна счетоводна разлика за над 1,862 млрд. лв., която неправомерно е отразена във фактурите на потребителите и не съответства на реално доставените количества топлоенергия за отопление и битова гореща вода.

В становищата и изводите от проверката на СГП се споменава и за липсващо по документи количество природен газ на „Топлофикация София” в размер на 929,838 млн. куб. м на стойност над 234,5 млн. лв. без ДДС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Грую

    13 0 Отговор
    Кои ли са лапнали париците? Дали ще ги върнат, ама надали?!
  • 2 незнайко

    9 0 Отговор
    Близо 2 милиярда по 400 милиона на година, е това е върхът ! Сега разбирате ли, защо няма нормални заплати и пенсии. !
  • 3 Охранителят-София

    7 0 Отговор
    Няма такава държава! Няма такава Топлофикация! Няма никъде в Европа такъв геноцид на народ с участието на държавата!
  • 4 Борис

    7 0 Отговор
    И каква ще е реакцията на управляващите ?На съдий, прокурори ,на всесилния бат Бойко.Или ще си претраеме щот всички бъркаме в кацата с меда.НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Борис":

    щи кажа - ще се направят, че не са го чули