Last news in Fakti

15 Юни, 2017 15:19 1 870 1

Три години затвор за жена, лъгала, че работи в Столична община

  • столична община-
  • измама-
  • затвор-
  • илияна йорданова-
  • съд

Илияна Йорданова измамила две жени с 2 400 лева

Три години затвор за жена, лъгала, че работи в Столична община - 1
Снимка: Shutterstock

Софийският районен съд осъди Илияна Йорданова на „лишаване от свобода“ за срок от три години при първоначален строг режим.

Йорданова е предадена на съд от Софийската районна прокуратура за измама, извършена при условията на специален рецидив и продължавана престъпна дейност, при която са пострадали две жени. В периода от 20.02.2015 г. до 10.03.2015 г. в гр. София Йорданова възбудила и поддържала заблуждение у пострадалите А. В. и Л. В., че работи като началник на отдел в Столична община и че ще съдейства на А. В. да бъде назначена като служител в общината. В действителност през посочения период подсъдимата била безработна. Независимо от това, на седем различни дати Йорданова се срещала с двете пострадали, поддържайки у тях създадените от нея неверни представи, че ще осигури работа на Л. В. в Столична община.

Мотивирани от неотговарящите на истината обещания на Йорданова, двете жени ѝ предали неколкократно различни парични суми, общо възлизащи на 2 400 лв. Йорданова успяла да убеди двете пострадали, че парите са необходими за заемането на исканата от Л.В. позиция в посочената институция, като ще послужат за такси за подаване на документи, за записване и участие в конкурс, за назначаване на по-висока длъжност и др.

Подсъдимата Йорданова е осъждана многократно за престъпления против собствеността. В момента изтърпява наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година, наложено ѝ във връзка с други извършени от нея измами.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    5 0 Отговор
    А присъди за тези, които давали пари за бъдат назначение няма ли?