Last news in Fakti

11 Април, 2019 12:00 3 514 15

Обвиниха биячите от Габрово

  • габрово-
  • биячи

Обвинението е за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди

Районната прокуратура в Габрово повдигна обвинения на тримата задържани за побоя над продавач в магазин, който разбуни духовете в града. Видеото от побоя шокира обществеността, като в него бе показано как трима роми нападат продавач на магазин, след като им направил забележка.

Това доведе и до протест в Габрово снощи, на който се стигна и до напрежение.

С постановление на Районна прокуратура – Габрово от 10 април 2019 г. три лица са задържани за срок от 72 часа. Прокуратурата е привлякла в качеството на обвиняеми лицата с инициали Н.М. (на 21 години), Й.А. (на 20 години), П.А. (на 30 години) за това, че на 7 април 2019 г. в магазин "2+2" на ул. "Николаевска", действайки като извършители чрез нанасяне на множество удари с ръце и крака в областта на главата, тялото и краката, причинили на продавач-консултанта с инициали В. И. (от Габрово) лека телесна повреда по хулигански подбуди, гласи съобщението от прокуратурата.

След преценка на събраните по делото доказателства с оглед на това, че същите сочат реална опасност обвиняемите да се укрият или да извършат престъпление, тъй като са привлечени като обвиняеми за извършено умишлено престъпление, след като са осъждани за други престъпления (Н.М. е осъждан за извършено престъпление по чл.198 от НК, Й.А. е осъждан за извършено престъпление по чл. 346 от НК, П.А., е осъждан за извършено престъпление по чл.195 от НК), Районна прокуратура –Габрово ще направи искане пред РС – Габрово за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" на трите лица, допълват от държавното обвинение.

Въпросните членове от Наказателния кодекс, които се споменават от прокуратурата показват, че П.А. е осъждан за кражба, Н.М. е осъждан за кражба чрез заплаха, Й.А. е осъждан за кражба на МПС. Действията по разследването продължават под ръководството на Прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боли ме уя

    4 39 Отговор
    За бг

    Коментиран от #2, #3, #11, #14

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Баш Батка

    19 1 Отговор
    Момчето което биха ще ги смеля ако ги хване един по един. По стойката му личи ,че не е квартален боец.
  • 5 сектант

    39 2 Отговор
    боооже... какво е това БЕЗУМНО обвинение - хората си вадят медицински за средна телесна при свата за чукване на колите им в задръстване а тия лека им сложили - мама ви и електорат гробски
  • 6 някой

    18 4 Отговор
    Като чета, като слушам и все си мисля, че нормалните, тези които не налитат на бой, не крадат, не убиват, държат се учтиво, не им липсват първите 7 години и така нататък, стават все по-малко. Превесът е в полза на такива като тримата юнаци цигани, като нямам предвид само малцинството, което е на път скоро да стане мнозинство. Много нашенци под действието на алкохол и дрога са способни на същите безобразия, пък и заради изградения си манталитет. И все са криминално проявени и все са на свобода! Дръж се, народе български! По повод как циганите били такива и онакива, а ние, българите, ангелчета, скоро пътувах из родопския край и се потресох от полусъборените къщи, от стърчащите бетонови основи, останали недовършени. Изглеждаме като циганса махала. Горката ни прекрасна природа!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 гост

    14 1 Отговор
    Веднага се сещам за поне 3 решения на подобни проблеми. Аушвиш,Бора Бора,Треблинка....

    Коментиран от #15

  • 9 AmiX

    14 0 Отговор
    Еврогейския съюз е много толерантен към цигани и престъпници...
    В европа да си бял, нормален и християнин скоро ще е ненормално...
    💩💩💩
  • 10 ванката

    12 1 Отговор
    а защо трябваше да става след скандали и протести какво пречеше да ги обвинят още при първото им задържане??? и това ако не е циганско управление ...
  • 11 ванката

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Боли ме уя":

    ами защо пишеш тука тогава ??? айде сега ако си мъж а не мишка си хвърли българския паспорт и си живей животеца някъде далеч от българия ще направиш голяма услуга на всички българи!!!
  • 12 Все още работеща

    11 2 Отговор
    Циганин знае как да се ,,разкайва,,как да се подмазва,колко много съжалява за стореното и как да обещава,че няма да прави такива неща.......И понеже съдиите са милостиви ще им се размине с УСЛОВНА присъда.Нали разбрахте какви присъди получиха циганите за побоя над рейнджера. Законите важат само за нас.Данъците,таксите,осигуровките,ние имаме само задължения,а те имат права.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гад

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Къде я сложи Бора Бора, до Аушвиц и Треблинка. На курорт ли ще ги пращаш?