Last news in Fakti

15 Май, 2012 13:09 21 116 92

Нервак застреля кучето на съседа

  • нервак-
  • куче-
  • перник

Инцидентът станал в радомирското село Владимир вчера около 13,30 ч. на обяд, съобщиха от полицията в Перник.

Немската овчарка на 44-годишен столичанин била отвързана и спокойно се разхождала извън двора на стопанина си.

Животното обаче влизало и в имота на съседа – 57-годишен мъж от Перник. Това се случвало редовно и вчера нервите на перничанина не издържали. Той взел законно притежаваната си ловна пушка и застрелял четириногото.

Пушката на перничанина е иззета и по случая е образувано досъдебно производство по чл. 325”б”, ал. 1 от НК.

Законът предвижда до три години лишаване от свобода и глоба от хиляда до пет хиляди лева.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Турбоманя

    7 2 Отговор
    Ей т'ва не й разбирам на тая държава, ще те убият/нахапят/изнасилят и т.н. в собствения ти дом, но виждаш ли ти едва ли не нямаш право да се защитаваш!!! От къде на къде ще е виновен собственика на имота си, че е стрелял по куче в двора си?!?
  • 2 Пламен

    6 1 Отговор
    А защо ще го глобяват? Да глобят собственика!!! Как ще ми се разхожда кучето из двора, тези луди ли са?!
  • 3 бат' Ицо

    10 1 Отговор
    Браво на човека! И аз ще го гръмна с кеф, напук на абсурдната ни държава...
  • 4 1986

    7 2 Отговор
    браво на този "нервак" хахха
  • 5 Само ЦСКА

    0 3 Отговор
    Тези са като макетата-вадят пищова и пуцат.
  • 6 mitko

    8 1 Отговор
    Ами всичките бездомни са за ловна пушка , штом си е негово и си го храни да си му слага каишка и да го раскарва каква работа има в двора на човека , А АКО БЕШЕ ГО УХАПАЛО И СЪЗДАДЕ УСЛОЖНЕНИЯ НА ЧОВЕКА ТОГАВА , ААААААААААА МИ ОТВЪРЗАЛО СЕ Е НЯМАТАКОВА НЕШТО БУМ И ТОЛКОС НИКВИ ГЛОБИ НИКВИ СЪДИЛИШТА ДА ОСЪДЯТ ТОЗИ КОЙТО Е ДОПУСНАЛ КУЧЕТО МУ ДА Е НА ВЪН
  • 7 elena

    6 2 Отговор
    За куче - до 3 год. затвор; за човек - условна присъда!?
  • 8 cekata

    5 2 Отговор
    Браво само така , стреляне му е майката.
    Как така ще си пуска кучето навсякаде.
  • 9 sodom&gomor

    8 2 Отговор
    браво на пича, трябва да му върнат чифтето и да пускат в двора му още пумияри за отстрел, браво само така и на слука.
  • 10 доктора

    8 2 Отговор
    БРИНИКЕ ЗА ПОМИЯРА,ДЪРВО ЗА СТОПАНИНА!!!!!!БРАВО НА ПИЧА.
  • 11 наш

    9 1 Отговор
    ако осъдят човека означава че сме най помиярската държава със най помиярската власт-защо комшията няма актове затова че кучето му се разхожда навсякъде защо началникът а и цялата полиция там не е подменена заради несправяне със служебни задължения и се е наложило човека да взима нещата в свои ръце
  • 12 Mavara

    5 2 Отговор
    Na tova se vika da jiveesh v absurdna durjava , da ti vleznat v kushtata da te iznasilqt da te ubiqt a ti da stoish i da gledash zashtoto, ako napravish neshto moje da te vkarat v zatvora m... vi de... i zakonodateli i durjavnici vseki dom,kushta, dvor vsqka sobstvenost e nepriksnovenna kakto e navsqkade po sveta i vseki si nosi sam otgovornost kato vliza v chujda sobstvenost bez razreshenie.
  • 13 jeru

    6 2 Отговор
    браво на човека. ако го осъдят да съди държавата в страсбург.
  • 14 куче-трепач

    5 2 Отговор
    Три години лишаване от свобода, че кучето било в двора , без наморник ????
    е...ти правосъдието, ...ти държавата!
    Само трепане на псетата, че и собствениците може да намажат .....
  • 15 милен

    5 1 Отговор
    да убиеш куче 3 години затвор, да убиеш човек 10 години,бре хубава работа ,ей тая държавичка .......................................
  • 16 николай маринов

    4 7 Отговор
    Малко помислете преди да викате браво на пича , защото утре този нервак може да стреля по всеки един от нас . Пушка в ръцете на такъв неуравновесен тип е опасна не само за четириногите .
  • 17 mentra

    2 9 Отговор
    НЕ Е ВИНОВНО КУЧЕТО,ЗА ДА БЪДЕ РАЗСТРЕЛЯНО
  • 18 kokomok

    2 2 Отговор
    ами я погледнете снимката на репортерите , как изглежда песа .....ами ако беше станало така в двора , ами ако беше се нахвърлило на комшията , кви закони бе ........да ми нахапе детето, мале не го виждам нито кучето ,нито стопанина докато дойдат от POLICE, как така , почват от този дето се защитава .....не го виждам , само да се стъмни , и оня с кучето....не знам ....на саморазправа се минава , как така него ще защитят.......да да .........да ми падне той ............
  • 19 ловец

    3 1 Отговор
    виновни са полицаите защото трябва да състават акт на собственика на кучето
  • 20 много нервен нервак

    9 1 Отговор
    Ако убиеш размажеш човек на пешеходна пътека 3 години условно! Справка : Моториста от Варна.
    Ако кучето ти отхапе половината глава на детето ти и то случайно оживее, на собственика се налага 200 лв. глоба.
    Справка: Наказателния кодекс.
    Ако сте си пуснали кучето на свобода, да се разхожда по улицата и то убие дете, наказанието е 1 година УСЛОВНО!
    Справка: Наскоро осъдиха собственичката на куче убило дете на 1 година условно.
    Ако вие при самозащита убиете куче, разбира се няма да чакате да ви нападне, разкъса и т.н. получавате 5 години ЗАТВОР ефективно!!!!!!!!!

    ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ПОДОБЕН ГЕНОЦИД????
  • 21 диан

    1 0 Отговор
    така е нямаш право да си защитиш собстеноста
    тя е обща
    как я смята тоя
    затвор
  • 22 nikoi

    4 6 Отговор
    Някакъв си селянин застрелял кучето,което е влезнало в двара му! БРАВО на него! Много прост народ сме!!!ПЪРВО как си е оградил двора селянина, щом е влезнало кучето? Второ СТОПАНИНА Е ВИНОВЕН, че е позволил кучето му да се разхожда спокойно и да влиза в чуждите дворове! КАКВО СА ВИ ВИНОВНИ ЖИВОТНИТЕ ????? ХОРАТА СА ЗА РАЗСТРЕЛ !!! "Бездомни помяри"- такива има защото простият човек взима малкото кученце и го гледа 2 седмици докато не му омръзне и му писне да го извежда и го изхвърля на улицата!!! ЕТО ТЕЗИ СА ВИНОВНИ!!! МИСЛЕТЕ ПРЕДИ ДА ВЗЕМЕТЕ ЖИВОТНИ!!!! АЗ имам две кучета и никога не ми е минавало през главата да изхвърля животинката, дори и когато ми е било много тежко и трудно да го гледам! комплексари, изкарвате си комплексите върху животните! Че държавата ни е такава и законите са ни такива, че може да ти влезнат в дома и ограбят без да можеш да направиш нещо е СЪВСЕМ ОТДЕЛЕН ВЪПРОС!!! ЕДНОТО НЯМА НИЩО ОБЩО С ДРУГОТО!!!!
  • 23 nikoi

    2 1 Отговор
    според тебе дали това куче е било толкова известно преди да го застрелят, че да го снимат журналистите?
  • 24 домашен любимец

    4 1 Отговор
    прав си nikoi ама да те питам ,като толкова си привързан към домашните си любимци(което е много хубаво) колко пъти когато ги изведеш на разходка и те се издр.скат на тротоара ти си им почистил л..ната?
  • 25 sodom&gomor

    3 0 Отговор
    до НИКОЙ
    щом проблема е в хората, както казваш тогава да се забрани отглеждането на псета в населените места. Предпочитам децата ми, като играят в градинката или в парка да не срещат кучета било домашни или улични. Животните в природата или в зоопарка.
  • 26 kmeta123

    2 0 Отговор
    един добър адвокат ще го измъкне това си е неизбежна отбрана , а на собственика на кучето трябва солена глоба .
  • 27 dido

    1 0 Отговор
    полицията е виновна,ако си вършат работата и санкционират виновните(като сабственика на кучето) няма да се стига до там,човек да е пренуден да си вземе пушката и да гълми.Погледнете ги смешните полицайчета че нищо не правят освен да си говорят по телефончетата докато са на смяна.Те са едни паразити който изхранваме не всички но по голямата част.Предната седмица направих забележка на една с едно куче че е о.рало на двайсет места покрай колата ми,естествено отговора е че не е неиното куче.То ходело само в градинките,където цялден играят децата.
  • 28 The Devil

    2 0 Отговор
    Много ясно и в моя двор да влезне чуждо куче на безотговорни хора и аз ще го застрелям, дори може да понапляскам и собственика му. Поздравления на човека, който си е защитил своето. Ако съда го осъди, че е убил кучето ще е чиста простотия, защото има толкова неосъдени престъпници убили хора... Дано не го осъдят този, защото ако го осъдят това ще е най-изпърдялата държава във вселената...
  • 29 STANISLAV

    3 1 Отговор
    Ku4eto e vinovno no zasho e trqbvalo takova nesho.Taka ky4eto kakvo tarsi tam???
  • 30 някой си

    4 0 Отговор
    До nikoi

    А тоя дето си е пуснал кучето, не е ли по селянин? Ами я си представи, че в МОЯТ двор имам деца, които си играят(все пак за това си плащам данъците, все пак си е МОЯТ ш...н двор) и идва питбула на съседа, кво правим, ти кво правиш?
    Вариант първи:
    Оставяш кучето с децата и не ти пука дали ще ги разкъса и отиваш при съседа да му направиш поредната СТОТНА забележка.
    Вариант втори:
    Звъниш на полицията и гледаш докато дойдат, ченгетата как кучето отхапва ръката на детето ти????
    Вариант трети:
    Трепериш да не би кучето да скочи на децата ти и ако не скочи този път се надяваш да не скочи и следващия. Живееш в постоянен страх и напрежение, в твоят дом, в твоята държава!
    Вариант четвърти:
    Влиза питбула в твоя двор и започва да скача наоколо, до него са ТВОИТЕ деца, взимаш, нож, пушка, винкел, каквото ти попадне и го АТАКУВАШ. Става въпрос за Човешки живот, на твоите ДЕЦА.

    Ти кой вариант си избираш.
  • 31 Ами да

    2 0 Отговор
    В тази държава -България- Абсурдистан, частната собственост е нищо, човек да се защити е престъпление. Така е,за да могат по-лесно да НИ ОГРАБВАТ! В една държава като USA, понеже са много глупави, като избяга кучето по улицата- на собственика предупреждение и/или глоба. На третия такъв случай прибират кучето! И това без кучето да е показало агресия! Е, как ще ги стигнем....????......
  • 32 sodom&gomor

    5 0 Отговор
    до дидо
    Няма как ченгетата да се занимават и с мастиите.
    Имах проблем с кучетата в махалата и го реших много лесно. Въздушна пушка с оптика 5.5, ефекта е уникален, чак се учудих колко са умни псетата и се преселиха.
  • 33 еуро

    3 0 Отговор
    Много е прав колегата под мен.
    Целта на управляващите е хората да живеят в страх и несигурност, да ги занимават злободневни проблеми и да не надигат глава, докато мошениците отгоре ни източват парите и ни заробват с какво ли не. Ефекта е видим, няма протести, хората са обеззверени потиснати и смачкани, типични роби. Къв ЕС, ква Европа, тва е Кенефистан.
  • 34 aha

    1 0 Отговор
    dano da si re6itelen,za6toto mnogo se palqt po 4atovete a v jivota ne predpriemat ni6to !!!Az sa6to bih zastrelql ku4e za koeto stopanina ne polaga griji i 6te kaja 4e me e napadnalo :P bezplaten savet za 4oveka ot statiqta ;)
  • 35 ami sega

    5 0 Отговор
    ех Перник,Перник защо кучето,а не стопанина сега си загазил яко брат,хора много и не струват нищо в тая държава,а кучета къде да видиш тъдява- абсурд.Циганин и куче не се пипат,те само се хранят и милват тяхната ма...а.Бисерът вдясно ясно говори къде е истината.Като влезеш в пандиза не казвай защо си там,защото всички убийци който са там ще ти го върнат тъпкано за кучето.Ще взема да си сменя поданството накрая толкова ме е срам вече от тази държава
  • 36 pacoran

    4 0 Отговор
    kak nekvo ku4e 6e mi vliza v dvora be ei baluci 6e go zastreliam mnogo iasno tva da ne e avramov dom
  • 37 POLICE

    5 0 Отговор
    До тук всеки един от вас е прав за себе си, но има едно голямо НО! В тази страна все пак има закони, но малцина ги спазват. Недопустимо е куче да се разхожда спокойно независимо къде без повод и надморник! За жалост нямаме читави закони, които да ни гарантират неприкосновеността на собствеността ни, както е в САЩ например, а и не само там. Не е нормално това! Чудя се какви са тези наши политици-дупедавци, които мислят повече за циганите и уличните помияри, които постоянно се множат и не допринасят с нищо за положителното развитие на и без това мижавата ни икономика, вместо да насочат усилията си към боледуващия, беден, мизерстващ, страдащ и нещастен български народ, докато все още го има! Има "бели" държави, където е забранено да станеш собственик на куче, ако не притежаваш къща с голям двор, така както в Япония не ти дават разрешение да си купиш кола, ако преди това не декларираш, че имаш гараж. Но на тези човешки места за живеене хората са нормални и мислят не само за себе си, но и за останалите, а това е защото имат самосъзнание - нещо, което на повечето от нас им липсва за съжаление. Колкото до кучето, то не е виновно, а стопанина му, но истината е, че е хищник, и никой не може да предвиди със сигурност как би реагирало в даден момент и до колко някой съвсем невинен може жестоко да пострада. А колкото до дивия граовец - аз го подкрепям изцяло, защото този пес се е разхождал съвсем безпризорно и е могъл да нарани не само него, а и някой друг. А я си представете, че там е имало и деца, които си играят спокойно на воля без да подозират какво може да им се случи, ако ги нападне! Честно да ви кажа-първо убивам звяра, а после и собственика му, защото децата са ми безценни и нито за миг не бих се замислил да ги гръмна и двамата, въпреки че обичам и животните, и нямам нищо против кучетата, но винаги има едно голямо НО! И да не забравяме, че ние човеците сме много по-важни от животните, но това не ни пречи да живеем в хармония с тях и обграждащата ни природа, и да бъдем повече ЧОВЕЦИ, защото хората са много, но човеците малко! Бъдете здрави и се пазете от кучетата, а вие кучкари пазете хората от домашните си питомци, а особено децата и почиствайте след кучетата си, и винаги ги водете с надморник на повод, защото не само аз съм въоръжен! Имайте го впредвид!
  • 38 divak

    9 1 Отговор
    да си държи помияра в къщи,аз също бих го застрелял
  • 39 JOE

    8 1 Отговор
    Ами някога такава беше практиката по селата- имаш куче държиш го вързано вкъщи, отвърже ли се и излезе на улицата могат да го гръмнат. Познайте дали имаше бездомни кучета ??? :-)
  • 40 Александър

    7 0 Отговор
    Е такава държава няма просто, аз също имам законно ловно оръжие и бих постъпил по същия начин.Щом кучето е оставено да се разхожда по улиците и да безчинства, това е решението.Който има куче да си го държи в двора или вързано.Ако повечето хора постъпваха, като този перничанин нямаше да има бездомни кучета, нямаше да има разкъсани хора и нямаше да има какво да бълва бълхи и зарази на всякаде по улиците
  • 41 б.б.

    1 0 Отговор
    kmete123,еми тои добрия адвокат ще му излезне двоино колкото е глобата
  • 42 дуду

    5 2 Отговор
    i za kakvo 3 godini li6avane za edno ku4e liii ludi li ste piqni li ste

    Коментиран от #43

  • 43 Изгубен Храсталака

    1 4 Отговор

    До коментар #42 от "дуду":

    @42 а ти тъп ли си?кучето да не би да е неодушевен предмет?и то е живо създание пък,като имаш проблем,че той ще е 3 години в затова отивай да му правиш компания,според мене 3 години даже са му малко...
  • 44 beawinner

    5 0 Отговор
    Да беше застрелял стопанина, щеше да се отърве от основния проблем в този конфликт, че на всичкото отгоре и обвиненията щяха да са по-леки.
  • 45 Христо Аврамов

    1 4 Отговор
    ne 3 a 103 godini zatvor da mu dadyt,kva vina ima jivotnoto,kato e golqm myj da se per4i na stopanina na ku4eto,kyv e toq,koi mu dava pravo da otnema jivot,psihopat.nqma li koi da mu zavre pu6kata nqkyde,4e toi utre mojq za grumne nqkoe dete za6toto topkata mu e padnala v dvora mu
  • 46 bravo

    4 0 Отговор
    bravo na 4oveka ako mu vlizaa da mu se.e v dvora i go napada.bravo
  • 47 Васил

    3 0 Отговор
    Според мене е постъпил правилно,защото не може разни безпризорни кучета да обикалят насам-натам,пък камоли да влизат в твоята собственост ! А тия дето обвиняват човека искам да ги питам какво щяхте да кажете ако това куче беше разкъсало някое дете ?

    ПС: Нямам нищо против кучетата и животните изобщо,даже много ги обичам,но така да се разхождат кучета по улиците е недопустимо !
  • 48 Ник

    0 1 Отговор
    Василчо,като не е оградена собствеността кучето от къде да знае от къде почва? да вземе план от общината ли? ти знаеш ли? да му лепват някаква присъда да си лежи,по леко ще му е,всичко се връща!


  • 49 Контакт

    0 1 Отговор
    По правило един кучешки живот не би могъл да бъде по-възвишен от един провален човешки живот, но тоя ако го набарам някъде и като го метна с една гьостерица съдебната присъда и глобата ще му се сторят награда !!!!
    Като толкова се е вкиснал, да отиде и да бие 2 шамара на собственика. Друг е въпроса, че кучето е пуснато на свобода....може да не е агресивно, но на куче и евреин доверие нивга. Достатъчно е да изплаши някое дете.
    Аз самия имам куче (ротвайлер), което не е агресивно, но все пак е порода с лоша репутация и се съобразявам като го разхождам, но да ми го гръмне някой - прошка няма.
    Неслучайно е наказуемо деяние от закона !!!!
  • 50 samo taka

    2 0 Отговор
    Всички бездомни кучета на сапун.
    Всички изпуснати домашни и недотам домашни и те...
    Дръжте си кучетата във вас а и бездомните цигани и тях приберете най-добре.
    НЕ ЗАТВОР, А МЕДАЛ ТРЯБВА ЗА ЧОВЕКА ,нищо че сега тая пумиярска държавица ще се прави на нормална пред EU заради случая.
    МНОГО БЪРЗО ЗАБРАВИХТЕ ЗА РАЗКЪСАНИЯ ПРОФЕСОР-ДА ВИ НАПОМНЯ ЧЕ БЕШЕ ДОСТА СКОРО --- И НЕОЖИВЯ-----
    ДАНО ДА ИМА ПО ЕДИН РАЗКЪСАН политик НА ДЕН ЗА ДА СЕ ПРОМЕНИ ТЪПИЯ ЗАКОН .
    Понеже всичко ни е оправено и перфектно - ( пътищата са ни като в Европа,колите са ни евро 4и5-не пушат, държавните ни чиновници са некорумпирани и са на по 30 г.млади ,политиците вече не взимат подкуп и мислят за народа ,минималната ни заплата е 1100 евро,всички згради са санирани и изглеждат като нови,раждаемоста е само от българчета и сме с положителен прираст,и всичко в тоя дух ) - НИЕ СМЕ СЕДНАЛИ ТУК ДА ПИШЕМ ЗА ТОЯ ПЕС ,И ВИДИТЕ ЛИ КАК ТОВА БИЛО НЕРЕДНО.
    я ходете да бачкате нещо вместо да ви чета простотийте - и без това сте затънали в дългове завистта и мързела си....
  • 51 Селфер

    1 0 Отговор
    Това е синдрома на БГ ъпсурдът!Куче без наморник,без кайшка и да ми влиза в двора,и на всичко отгоре пуснато от собственика му...Аз дори освен че ще го застрелям и ще го препикая след като умре пред собственика му!!!А БГ правосъдната система е най-големия ъпсурд който е на територията на милата ни родина!Убитият професор в Малинова Долина е най-пресния случай на поредната подигравка на Общината с гражданите които я изхранват...изяде му не само ръката която я храни,но и цялото тяло...А пумиярите си седят безнаказани и сеят болести и ла*на по детските площадки.Смърт за всички който са отговорни за това безхаберие!Аз НЕ ВЯРВАМ В БЪЛГАРСКОТО ПРАВОСЪДИЕ!
  • 52 алабала

    1 0 Отговор
    Добре че не е гръмнал и собственика му
  • 53 red

    2 0 Отговор
    моля ченгетата веднага да върнат пушката на човека.
  • 54 прокурор

    0 1 Отговор
    Сигурно е предупредил собственика на кучето че влиза в дома му,ако е застрелял кучето без да го направи ще го съдят.
  • 55 nEoTrAlEn

    0 1 Отговор
    Като гледам поста на Селфер....ЪПСУРДНО (абсурдно).....ПУМЯР (помияр) всички КОЙТО....май ЪПСУРДНО е и ОБРАЗУВАНИЕТО което ОБРАЗУВА такива хора....де да можеше да ги образова!
  • 56 бай петър

    3 2 Отговор
    господа какво да ви кажа , в селскостопанските аптеки се продава препаратът ланат ако искате да се оттървете от помиярите замо с с парче наденица и вкарвате вътре в нея от препарата по 1 кафена лъжичка и 100% е на онзи свят , и нека доказват кой е .

    Коментиран от #58, #59

  • 57 Uthyr

    0 2 Отговор
    А като те подбере съседът с гьостерицата и ти натроши кокалите без да доказва официално? Щото това заслужаваш.
  • 58 комшията

    0 1 Отговор

    До коментар #56 от "бай петър":

    @56 Значи ти си убил кучетата на съседите си,оня ден те видях да купиш 1кило наденица
  • 59 Jesika

    1 1 Отговор

    До коментар #56 от "бай петър":

    @56 Много умно, няма що, хвърляйте отрова по градинките, та да се изтроват и децата, които си играят там, въобще не влагате мисъл, като пишете такива глупости!
  • 60 Анонимен

    3 0 Отговор
    Това е тъпа работа как ще му взимат пушката на човека и ще го съдят защото е застрелял кучето в собствения си имот!?
    Само в България може да се случи това нещо!
    и сега някой ще се появи и ще каже горкото куче то не е виновно и тн.
    Я ако в двора си играе малко дете и кучето го беше нахапало какво щяхте да кажете?? след като иска да има куче ще си го държи вкъщи както правя аз и повечето разумни хора.
    P.S Това е мое мнение.
  • 61 диди

    1 3 Отговор
    Селяните признават за животни само тези които се ядат.Защо този който притежава пушка продължава да стреля когато му избие злобата. Ние сме европейска държава и не трябва да толерираме диващината Строго наказание за освирепелите БГ ъпсурд - на диваци -пушки
  • 62 Добре де

    0 1 Отговор
    Може би е редно редакторката да смени снимката защото е малко объркваща,никъде не видях да пише че кучето е било агресивно, и в крайна сметка според мен кучето не е виновно що не е стрелял по стопанина като е такъв куражлия?!!
  • 63 Браво

    2 0 Отговор
    Евала на човека,да е жив и здрав.
  • 64 zakona

    2 0 Отговор
    по закона за лова,нищо ненормално не му се е случило на това скитащо куче.прочетете ако не вярвате.
  • 65 Джони

    1 0 Отговор
    Браво.Така трябва
  • 66 БРАВО !

    2 0 Отговор
    Браво на човека ! В тази държава никой не уважава собствеността на другите ! За съжаление не живея в къща и нямам двор, но ако беше в моя двор и аз така бих направил ! Писнало ми е да гледам л..на по улиците от скапани помияри, а и домашни псета ! Като искаш куче дръж си го у вас, чисти си след него и не притеснявай другите ! Пък ако искаш гледай си и динозавър, НО НЕ ПРИТЕСНЯВАЙ ДРУГИТЕ ! Тук в БГ всеки вика абе е*и им м..ката на другите ! Да не говорим, че това е поредната пародия - убиваш някъв помияр било то домашен или не и това е световно събитие и отиваш 3г. в затвора, НО за сметка на това убиваш 5 човека пиян в колата и получаваш условна ! Пребиваш някоя баба за 20лв и си излизаш след 24 часа свободен като птичка ! Какъв е тоя ш...н свят !? Аз предлагам от утре убиеш плъх в мазето - 2 години ефективно, убиваш комар - 3 месеца ефективно, но наръгваш някой в дискотека и той умира или 20 страхливи пребиват един и той умира или пък остава инвалид значи няма проблеми - излизаш си с условна ! Е*аси логиката !
  • 67 НИКОЛАЙ НИНОВ

    1 0 Отговор
    Да беше застрелял и стопанина!
  • 68 до диди

    2 0 Отговор
    Преди време спасих едно момиче нападнато от псе. Размина се само със скъсано чисто ново палто и голяма уплаха. На теб ти пожелавам да няма никой наоколо и да ти се случи същото ! На всички "защитници" на уличните псета им го желая, но не просто да ги ухапят, а да останат инвалиди и нека после да ги защитават то все сърце !!!
  • 69 sodom&gomor

    1 0 Отговор
    диди трябва верно да те набара някой бездомен каракачанец ....
    евала колега 68 и на всички които са против псетата.
    лаят, хапят, вият,се.ат, пренасят болести и кърлежи . който иска куче да си го гледа в къщи, а ЕВРО ДИДИ да им чисти л..ната от паркове и градинки
  • 70 extravaganza

    0 3 Отговор
    sodom&gomor ти не се.еш, не пренасяш болести и кърлежи ли ? Я се стегнете. Уличните кучета са много по-чисти от повечето хора, които се возят в градския транспорт. Ти искаш да ми кажеш, че не си ходил по голяма нужда някъде навън ли?
  • 71 съдията

    0 3 Отговор
    Еми на 57 е сега да лежи 3 годинки и да яде лещата на топличко и на 60 ще го пуснат да плати 1000лв глоба.А после да си оправи оградата на двора за да не влязат кучетата.
  • 72 sodom&gomor

    2 0 Отговор
    до 70
    се.а, обаче не в парка, на детската площадка или в градинката.
    особено ме впечатляват кучешките л..на по тротоарите. да ти кажа честно най-красиво е през ранната пролет когато се стопи снега и л..ната се размекнат. аз лично имам чувството, че съм в Авганистан, мина до мина.
    относно чистотата на някои хора /особена порода/, ако фиксираш т. нар. м..густи там нещата са залегнали в тяхната природа.
    М....ла, ако не е кирлив, смърдящ и въшлив просто не е м....ал.
  • 73 zveroo

    0 2 Отговор
    браво на човека но в населено място няма право да използва оръжиер
  • 74 ф-1

    3 0 Отговор
    Браво!
    Защо притесняват човека? Измислиха закони ,които покровителстват простаците,отглеждащи помияри и преследват с тях хората бъхтещи се от сутрин до вечер за да си изхранват семействата.
    Покрай нас е пълно с помияри на съседи и дори през лятото трябва да си затваряме прозорците,защото непрекъснато лаят,не може да заспиш, а на другият ден си като парцал.
    така, че който иска кучета да си ги гледа вътре!
  • 76 The Bear

    1 0 Отговор
    Като никой път, повечето коментари ми харесаха - изчетох ги всички за да видя как мисли българина по една такава щекотлива тема. Ама много м...умни коментари има бе - чак се чудя тея които са ги писали в саксии ли са расли, генно-модифицирани и изродени мозъци ли имат, или еволюцията не ги е засегнала, а майката природа се е пошегувала като ги е дарила само с ганглийна нервна система - чудя се как може да му мине през акъла на човек да осъжда този който се е защитил. Подредете правилно няколко прости факта и сами си направете изводите:
    1. Човешкият живот би трябвало да е много по-ценен от този на което и да било животно - т.е. смешно е да се остави кучето да те нападне, а дори да не изглежда агресивно - да го оставиш да ходи из двора ти когато си на тръни и в стрес какво ще стане всеки момент, а ако има деца - нямам коментар;
    2. Частният имот е лична територия, и по закон трябва да е само обозначен, а не ограден - тъпичко е да се твърди, че е виновен този който не си е оградил имота - явно има и видиотени индивиди разсъждаващи по този начин;
    3. Собствениците на кучета нямат право да ги пускат отвързани и без намордник в населени места, пък особено в чужди имоти - а ако е отвързан в собственият му имот, то именно кучкарят е длъжен да огради имота с НЕПРЕОДОЛИМА за любимците му преграда;
    4. Най-изгодният начин за справяне с безстопанствените кучета е - за храна на хищниците в зоопарка - икономия от средства за грижи за помиярите, и икономия от средства за хр
  • 77 The Bear

    1 0 Отговор
    ... и икономия на средства за храна на хищниците в зоопарка.
    А в ситуация когато си предупреждавал многократно недобронамереният си по-млад и по-силен съсед да не си пуска кучето в в твоя имот, а той нагло и безскрупулно се подиграва с човешките ти права, като се радва на безсилието ти да направиш нещо с нормални начини на общуване, единственият начин да се справиш със ситуацията е да прибегнеш към ненормални средства срещу ненормалника - за това е бил изнервен човека, сигурно не се е родил такъв ..... Аз също съм се нагледал на такива, а последният път преди месеци, когато направих забележка на един, че кучето му остави на тротоара цяла кофа с редки л..на, не го ли е срам - той ме погледна злобно в очите и ми просъска "Мълчи бе, нещастник, кво искаш - да го насъскам ли или да му ядеш л..ната" - завря ми всичко отвътре, но нямаше какво да направя - не знам дали ако имах оръжие нямаше да гръмна двукракия помияр...
  • 78 КУЧ

    3 0 Отговор
    ДЪРЖАВАТА НА БОЙКО КУЧКАРА .... и неговите медийни прояви !!!

    няма държава НЯМА СЛЕДИ ОТ ДЪРЖАВА ..
  • 79 аа

    2 0 Отговор
    Да ти Е.. законите....
  • 80 ****

    3 0 Отговор
    И АЗ БИХ ГО ЗАСТРЕЛЯЛ ЩОМ ВЛИЗА В МОЯТ ДОМ!!!
  • 81 никисто

    2 0 Отговор
    Не-мога да разбера нещо и моля да ми помогни те ! По скоро се интересувам дали разсъждавам правилно и реалистично? Явно проблема с уличните кучета е голям има начин да се разреши но той не е хуманен според природозащитниците. Този начин ще струва определени пари на държавата другия начин ще струва в пъти повече. Е питам аз защо трябва да лишаваме болните, децата и изобщо на където се обърнеш има къде къде по сериозни проблеми за решаване в тая държава? В крайна сметка парите идват от всички нас данъкоплатците. Който го боли за кучетата да си вади от собствения джоб да си правят фондации да си събират средства от благотворителност от съмишленици и т.н.т. Защо всички трябва да плащаме за прищявките на шепа манипулирани хора наречени природозащитници??? Ма голям рев за тия кучета дето прилича държавата на държава от третия свят с тях и поразиите за обществото са видими! По Великден и Гергьовден се заклаха и изядоха от българският народ около 500-600 000 агнета и ярета как не се обади нито един природозащитник и обичащ животните активист да каже не му ли е жал за тия животни??? Ясно е на всички че има хора с голям интерес от това да има кучета, да се отпускат пари за тях и те съответно да ги крадат това е цялата истина!!! Мой те уважения към хората които наистина милеят за животинките разбирам ги, не си мислете че не ми е жал и на мен но по ми е мъчно и жално като си представя картината разкъсан човек да не дава Господ дете от глутница кучета в 21 в. Що се отнася до човека който е застрелял кучето на съседа прекалил е но не-мисля че заслужава чак такава голяма присъда но в държавата на абсурдите всичко е възможно убиваш човек условна присъда убиваш куче 3 г. затвор това е братя и сестри от нас зависи трябва ОБЩЕСТВО а то го няма!!!

    Коментиран от #93

  • 82 промит мозУк

    2 0 Отговор
    Защитиш ли се си ВИНОВЕН !!! ПОЗОР... Дано човечеца се измъкне.
  • 83 do 81

    1 0 Отговор
    все още не са се намерили интересчии да плащат на природозащитниците тлъсти суми за протести иначе не агнетата, а и акарите щеше да защитават..
  • 84 До Никисто

    0 1 Отговор
    Колега, ти не желаеш да плащаш данъци които отиват за четириногите.Аз пък нежелая да плащам за домове и други защото там кражбите са впъти по-големи размери, въпрос на гледна точка.А за човека с пушката мисля че и три години са му малко.Казваш няма общество, ами как да има като тука всеки се саморазправя сам и се мисли за господ, хората трябва да разберат че има закони и те трябва да се спазват.Хвърлят ни прах в очите с кучета и с какви ли не други маловажни проблеми, а ония пе***ст Б.Б. ни тъпче яко и си прави каквото иска.
  • 85 ДДТ

    0 1 Отговор
    Това,че е гръмнал кучето е глупост!Животното не е виновно изобщо,а собственика е виновен!Най-вероятно в някаква степен е виновен и каубоя стрелец ,защото не е ясно как кучето е влязло в двора му,освен ако не е разграден или оградата не е поддържана!Иначе за безстопанствените кучета съм съгласен,че трябва да бъдат унищожени,колкото и жестоко да е това,а хората,които ги хранят около блоковете си трябва да бъдат здраво!!!
  • 86 Явор Кръстев

    1 0 Отговор
    Да ти и държавата. Обичам кучетата и самият аз имам , но да си виновен пред закона защото си застрелял едър хищник влязъл в двора ти, си е меко казано извратено.
  • 87 ОТВРАТЕН СЪМ

    1 0 Отговор
    Да ти е.. аз на държавата .Това държава ли е или пародия .
  • 88 veni

    1 0 Отговор
    за един мендил толкова коментари
  • 89 логобот

    1 0 Отговор
    добре е направил 4овека и аз бих го застрелял пак и да ви кажа ку4ето е било проблем явно и за собственика 6том не му стига времето да си го разхожда по нормален на4ин има ку4е има проблем няма ку4е няма проблем и готово проблема е решен така да си вземат поука и управляващтите вместо да дават пари за приоти за ку4ета трепане голям багер голяма дупка и проблема е решен няма ку4ета няма проблем идеално пак парите от тези ку4е6ки хотели могат да утидат за разни 4ове6ки проблеми
  • 90 никисто

    1 0 Отговор
    До 84: Напротив колега желая да си плащам данъците, но не-желая парите на данъкоплатците да отиват в джобовете на самозабравели се измекяри !!! Разбира се че проблема не е само на природозащитниците той е проблем на всички . Просто аз си мисля че ако държавата може да се справи с проблема с определена сума пари и то според мен напълно хуманно, то тези които искат да стане още по хуманно за два пъти повече пари да не ни карат да ги плащаме ние. Не виждам защо пари които могат да се похарчат за здравеопазване,образование,инфраструктура и какво ли още не трябва да бъдат дадени пак казвам за прищявките на много малка група от обществото и още по-лошо откраднати половината!!! Това е като избор на стандарт кара ти се по скъпа кола вадиш парички и си я купуваш не ти я купува комшията например. Много има какво да се кажи по въпроса но постовете са ми дълги и не-знам да ли някой ги чете? А на тия дето са дошли от други държави да ревът тука да се огледат малко дали няма тоя народ други проблеми за решаване и да ходят да ревът на техните управници. Не да ни дават пари ,че да си решава ме проблемите а да не ни взимат нашите. Защото народа се е побъркал вече от беднотия и няма как да разбере какво ги мислим тия кучета толкова, като не-може да си плати заемите сметките нахрани и облече.......
  • 91 sodom&gomor

    1 0 Отговор
    Браво Мечо, много си прав.
    Обръщам се към т. нар. природозащитници.
    Някой от вас случайно да е чувал за кучешка тения, да е чувал как се лекува, колко е скъпо лечението, че самото лечение е оперативно, че шанса да минеш с една операция е почти 0, че статистиката сочи увеличаване на на заболелите, че повечето болни са деца, ............... .
    Излесте с официални данни: колко струва отглеждането, лечението, и обезпаразитяването на един пумияр в кучкарник, колко струва самия кучкарник и най-важното какъв е ефекта и КОЙ ПЛАЩА??
  • 92 абв...гз

    0 1 Отговор
    Сега да му заврат пушката от....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Всички недоволни в казармата за три години,да разберат за какво става въпрос.
  • 93 The Bear

    0 0 Отговор

    До коментар #81 от "никисто":

    @81 - Много си прав и много нормално разсъждаваш!
    А @84 и @92 са тъп.ци от класа, мислят с г..а си.
    @85 - не разбра ли, че по закон човек не е длъжен да си огражда двора срещу посегателства - нима трябва сам да се огражда в затвор заради евентуални беди от такъв характер - не! Собственика на кучето е длъжен да си огради имота с НЕПРЕОДОЛИМА за кучето преграда щом го държи свободно вътре. И в момента в който кучето му излезе от неговия имот се превръща в БЕЗСТОПАНСТВЕНО куче..... и се третира като такова...