Last news in Fakti

24 Април, 2020 17:52 12 499 54

Освободиха сина на бизнесмен, убил трима с кола преди 4 години

  • любомир трайков-
  • войната на пътя-
  • руски
Освободиха сина на бизнесмен, убил трима с кола преди 4 години - 1
Кадър: БНТ

На 18 ноември 2016 г. на бул. "Руски" в Пловдив Любомир Трайков, син на известен пловдивски бизнесмен, врязва Audi-то си в Peugeot, в което пътуват 4 души. Спортният лек автомобил се движел с близо 100 км/ час, а заради неспазеното разстояние и високата скорост, Трайков не успява да натисне спирачки и предизвиква инцидента. В касапницата на място загинаха бащата на три деца Атанас Ламджиев, младата майка Виолета Стоянова, а на 26 ноември 2016 г. от нараняванията си почина и студентката Полина Караиванова, припомня TrafficNews.

Според трите съдебномедицински експертизи причина за смъртта на пострадалите са травматични увреждания и остра кръвозагуба. Според комплексната автотехническа и съдебномедицинска експертиза Любомир Трайков е шофирал автомобила с концентрация на алкохол в кръвта от 0,8 промила. Не е било доказано съдържание на упойващи лекарствени и наркотични вещества в кръвта му. Водачът на втората кола - Атанас, не е употребил алкохол.

Той бе осъден от Окръжен съд - Пловдив на 4 години затвор, Апелативен съд я увеличи на 6, а през април 2018 година Върховният касационен съд намали с 1 година присъдата на Трайков.

Осъденият излежава присъдата си в ТПО "Хеброс" към затвора в Пловдив, където режимът на затворниците е доста по-лек.

Днес, 3 години и половина по-късно Любомир Трайков бе освободен предсрочно от пловдивския Окръжен съд. Съставът гледал делото се е позовал на добра характеристика, която началникът на затвора и пробационният служител са дали на затворника. Получил е 7 награди, участвал е в групови и индивидуални занимания. Помогнал е финансово на семейството на една от загиналите жени. Оценката, която му е дадена като вероятност да извърши второ подобно престъпление е 9 от общо 150 точки.

През времето, в което е изтърпявал присъдата си, той е работил в частна фирма. Според хора от Първенец е работел в транспортната база на баща си. Често е ползвал отпуски, защото е виждан в селото, в което семейството има голяма къща.

Няма как да не бъде направен паралел между трагедията на бул. "Руски" и катастрофата, при която загина телевизионният водещ Милен Цветков. И двата случая имаме млади шофьори с мощни автомобили, галеници на съдбата, деца на заможни родители, злоупотребили - единият с алкохол, другият с наркотици, движещи се с огромна за градските условия скорост и фатален край, отбелязват още колегите от TrafficNews.

Определението на пловдивския Окръжен съд не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативен съд.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ученика

    12 76 Отговор
    Пожелавам му от сърце да създаде семейство и много да го обича...

    Коментиран от #44

  • 2 грозната действителност

    129 3 Отговор
    Това е "справедливост", затова ви казвам не вярвайте в елфи !
  • 3 Последния софиянец

    134 10 Отговор
    Абе хора вие неразбрахте ли че Кристиян няма да лежи в затвора?
  • 4 Най-добрата характеристика

    79 1 Отговор
    💰💰💰+🙈🙉🙊
  • 5 габровец от варна

    124 2 Отговор
    Ето!Ми тоя все едно е бил у тях!Сигурно така ще стане и с друсаните келеши дето затриха Милен.
  • 6 Стига бе

    169 2 Отговор
    4 живота 3,5 години при лек режим ли струват?Дано някой от близките на жертвите отмъсти на убиеца сурово.

    Коментиран от #19

  • 7 Що бре

    112 1 Отговор
    Ало-о.............Гешев къде си?

    Коментиран от #22, #24

  • 8 Нова

    69 0 Отговор
    Нищо ново под слънцето на. България. Защо само информирате обществото, за да се ужасява е от "справедливостта" на ли реалните закони.
  • 9 сггсгс

    77 1 Отговор
    Българина е скотовъдно животно ,алооо роднините вие да сте чували за вендета !!! ?? Дори и оня докато си лежи леката присъда ,роднините на жертвите могат да пречукат цялото му семейство !
  • 10 Олд Шетърхенд

    61 5 Отговор
    Бог създаде човека , мистър Колт ги направи равни !
  • 11 Киро

    84 1 Отговор
    Дано не бъда потърпевш от нещо подобно. С удоволсвие ще си го изчакам да си излежи присъдата и да му прекратя животът. С подобни присъди и развръзки се стимулира саморазправата. Трябва да се боиш винаги от този, който не му е останало нищо за губене!

    Коментиран от #40

  • 12 ДжониДреп

    44 0 Отговор
    Твърде много пари и справедливост- магаре и Космос..първата е как и дали законно са натрупали толкова много пари, втората- как ги ползват..дали за подаръци под масата на тоз и оня..нешата опират и до морал..който съшо ве4е липсва. А то това е първопри4ината на вси4ко!
  • 13 9 от 150 точки

    55 0 Отговор
    Значи преди да минат 9 години, тоя ще затрие още хора на пътя! Пазете се!
  • 14 мали мали

    16 1 Отговор
    Лилав ли е червен ли е бял ли е
  • 15 Кой68

    58 1 Отговор
    Преди години едни депутати и правосъден министър се хвалеха че имаме "железни"и по-строги закони от повечето Евродържави?Ето колко са строги.....Трепеш наред дали пиян,дрогиран или и двете заедно.Оставаш невинен и едва ли не жертва?Новите EU ценности..
  • 16 на такъв народ това

    69 1 Отговор
    Какво да коментира човек. Мутренска държава без правосъдие.
    Живеем като в руска ролетка. Иначе всеки ден ни влизат по къщите с брифинги да ни се хвалят какво са свършили. И така е вече 30 години.
  • 17 Да чуя сега

    18 0 Отговор
    сега пал за сатанинската дрога-промити мозъци.
  • 18 Гражданин

    11 1 Отговор
    Дежавю.
  • 19 Окото

    26 2 Отговор

    До коментар #6 от "Стига бе":

    Под сурово разбираш да му извади очите и да ги сложи на мястото на произшествието. И после да си живее живота дълго и щастливо.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гербав трол

    60 0 Отговор
    Прeз врeмeтo, в кoeтo e изтърпявaл приcъдaтa cи, тoй e рaбoтил в чacтнa фирмa. Cпoрeд хoрa oт Първeнeц e рaбoтeл в трaнcпoртнaтa бaзa нa бaщa cи. Чecтo e пoлзвaл oтпуcки, зaщoтo e виждaн в ceлoтo, в кoeтo ceмeйcтвoтo имa гoлямa къщa.

    Ето това е осъдено келешче на богаташ в България - и цели 3 години изкарал в "затвора" за убийство на трима (по една година). Обаче полагал "обществено полезен труд" във фирмата на баща си и ползвал много отпуски за "тежкия" труд който полагал в голямата си къща на село.

    Началникът на затвора и пробационният служител са дали на затворника много добра оценка (срещу заплащане) и вероятноста още утре пак да лети със 150 е 9 от общо 150 - направо нов човек който ще кара максимум със 50 пък умрелите бог да ги прости ама нямат пари.

    Да живее Мутроландия.
  • 22 Ало....

    20 2 Отговор

    До коментар #7 от "Що бре":

    За какво ти е Гешев. Като събират избирателно доказателства така става. Вчера се ядосвахме, че са пуснали убиеца от София под домашен арест. Спомняш ли си, че бяха изпотъпкали градината без да открият доказателствата. Спомняш ли си за самоубилия се в Пловдив, ако не се лъжа кога и къде и след колко време намериха предсмъртното писмо.
  • 23 Лекар БГ

    62 0 Отговор
    Да,така е.Жертви,скръб,нещастие,мъка.Разрушени животи.
    От другата страна на медала....някакъв самозабравил се изрод,бил 3.5 в ТПО....И ГО ПУСНАЛИ,ДА СИ ГЛЕДА ЖИВОТЕЦА.....
    НЕма такава държава!
    Неведнаж съм писал,че съм работил и живял в САЩ няколко години.
    Донякъде,имам лична представа за системата там.
    Знаете ли,какво би присъдила съдия Андреа Мендез от Окръжния съд на окръг Ел Пасо,Тексас за подобна случка?Ще го съди за всяка жертва поотделно.Пак поотделно за превишена скорост.Пак поотделно за алкохол.И накрая,като тегли чертата,ще му лепнат едни 66 години,без право на апелация,преди 37-та година.Поне за това,шапка им свалям.
    С Кристиянчо.....кво шъ праим?!

    Коментиран от #37

  • 24 Мдаам

    14 2 Отговор

    До коментар #7 от "Що бре":

    как къде е - бара си каскета
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Докато не се открие

    38 0 Отговор
    отново Белене и държавните милионери не започнат да чукат камъни,нищо няма да се оправи. За 30 г.мутро-“демокрация” се върнахме в 18-ти век по икономическо развитие.

    Коментиран от #53

  • 30 Гербав трол

    33 6 Отговор
    Хайде бе тролчета къде сте пак да хвалите Мутрагеньо и да ми казвате колко сме добре под управлението на ГЕРБ и как ни очаква светлото бъдеще под негово управление и как само ред и законност се шири на територията ни.
  • 31 Иво

    30 1 Отговор
    с една една дума,въобще не е лежал в затвора.Воала на такава съдебна система.
  • 32 Иво

    21 2 Отговор

    До коментар #20 от "Активист на БКП":

    при 7млн тикви какво очаквате.
  • 33 Бай Кольо

    30 1 Отговор
    Реално са го пуснали една година по рано,защото другото го е избил с работа, в фирмата на баща му 100% не е работил,който е запознат знае че фирмите които взимат затворници на работа минават през одобрение от Министерство на правосъдието и с роднински връзки на фирмата няма как да стане. В София освобождават предсрочно и със 7-8 год.на 15 годишни присъди (лесно е да се провери)
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Hmmm

    15 4 Отговор
    пак е лежал нещо, обикновенно условна им дават...
  • 36 Next

    21 0 Отговор
    Поредицата "дежавю" без промяна на сценария.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Торо

    16 3 Отговор
    Стегнете се но не в кръста а в задника.Защото всички сме поставени в партер със свалени шорти .
  • 39 ЕЕЕЕЕХ

    19 11 Отговор
    БАЩАТА РУСОФИЛ И БСП БИЗНЕСМЕН , ТОВА Е ПРАВОСЪДИЕТО У НАС , СИЛНО СГРАБЧЕНО ОТ ПИПАЛАТА НА ЧЕРВЕНИЯТ ОКТОПОД !
  • 40 слаботоков

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "Киро":

    Точно така! Много си прав! ➕➕➕➕➕
  • 41 цачо

    13 0 Отговор
    Парата е.е фукарата!ПРАВОСЪДИЕ?!
  • 42 дядо Койчо

    24 0 Отговор
    Дано следващия път сгази няколко магистрата!
  • 43 Бисер Братанов

    31 0 Отговор
    "Умрял пари не дава". Звучи страшно, но това е един от основните "принципи" на българското правосъдие. ПОЗОР И СРАМ!!!
  • 44 Да и аз така му пожелавам

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ученика":

    ама само да добавя че след това му пожелавам и някой да гу убие при катастрофа, ей така пиян и друсан а самия той да остане инвалид от врата
    надолу и да страда👌
  • 45 Трайков Транс

    18 0 Отговор
    Вместо да даде нещо на шофьорите си,взе от тях за да плаща за гяволъка на синковеца.С парите които ми отдържахте за нафта,само по съдилища да ги давате!
  • 46 Аз аз

    13 0 Отговор
    Доказателство за "законът е равен за всички" изключая тези с много пари. Това са фактите! Нямяш пари - има закони. Имяш пари- няма закони!
  • 47 Имигрант

    5 5 Отговор
    Ей, 80-те процента, пак ли за Гербаджийте ще гласувате? Ами хок да ви е!
  • 48 Лея

    8 1 Отговор

    До коментар #20 от "Активист на БКП":

    Какви тикви!? Тези закони не са от вчера!Ааа имаш предвид тиквите от БСП-ДПС? Съгласих се,прав си!

    Коментиран от #50

  • 49 Мимч

    9 0 Отговор
    За такива убиици предлагам,този който ги е пуснал,той трябва да им излежи присъдите но в затвора,а не в убщежитие,тогава може и да му дойде акъла.А какво става сега,бизнесмена или богаташа е платил.и го пускат,това правосъдие ли е?

    Коментиран от #52

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Минава само ГОЛЕМИЯТ КОРАБ

    0 0 Отговор
    А Малкото Магаре , то най - лесно се ЯХА и лузка дълго, дълго нара !
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Докато не се открие":

    Че то ТПО белене не е закрито !
  • 54 роднините

    3 0 Отговор
    Ако се решите да си отмъщавате нали виждате как става.
    Льосвате две три ракии, подлагате салатката и го дебнете тоя с някой джип.Отпреде му слагате две релси и на някой светофар го издебвате и другото е за последна инстанция, дето се вика Божа работа