Last news in Fakti

11 Август, 2020 17:09 2 830 8

Арестуваха двама телефонни измамници

  • ало измама-
  • телефонна измама-
  • телефонни измамници-
  • ало измамници

Задържани са 41-годишен мъж и 15-годишно момиче

Арестуваха двама телефонни измамници - 1
Снимка: МВР

Двама участници в телефонни измами са установени и задържани при спецоперация, съобщават от МВР. Мъж на 41 г. и момиче на 15 са арестувани за телефонна измама след съвместни действия на служители от ГД „Национална полиция“ и техни колеги от областните дирекции на МВР в Стара Загора и Хасково. 

Действията са реализирани на 10 август на територията на град Хасково, под прякото ръководство на прокуратурата. Задържаният мъж е регистриран за кражби, измама, изнасилване, държане на наркотични вещества, както и държане на боеприпаси без разрешително. Осъждан е за хулиганство, убийство, кражба и телесни повреди.

Установено, е че двамата са съпричастни към телефонна измама, извършена същия ден в гр. Стара Загора – от 86-годишна жена са взети голяма сума пари и златни накити. 

При извършените процесуално-следствени действия по време на задържането, в двамата и в ползвания от тях автомобил, са намерени и иззети инкриминираната сума от 4800 лева и златните накити, инструменти за взломяване, мобилни телефони и СИМ-карти, както и други вещи, свързани с престъпната им дейност.

При проведени допълнителни действия, осъществени с участието на служители на ОДМВР - Варна и Хасково, са събрани данни, че двамата са съпричастни и към идентични престъпления - 8 юли в гр. Хасково спрямо 77-годишна жена и на 5 август в гр. Провадия, спрямо 82-годишна жена. Престъпленията са извършени под предлог съдействие на полицията за задържане на телефонни измамници.

Установено е, че в престъпната схема в Провадия, в ролята на куриер е използван възрастен мъж, който бил заплашен, че съпругата му ще бъде отвлечена - той взел парите от 82-годишната жертва и ги предал във Варна на задържаното момиче.

Изяснява се съпричастността на лицата и към други престъпления на територията на страната.

Действията по разследването продължават под надзора на Районната прокуратура в Стара Загора.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радев

    3 5 Отговор
    Мутрите защо неги аремтуват?Мутри вън!
  • 2 Criminal

    26 1 Отговор
    Задържаният мъж е регистриран за кражби, измама, изнасилване, държане на наркотични вещества, както и държане на боеприпаси без разрешително. Осъждан е за хулиганство, убийство, кражба и телесни повреди..........това ли е съдът и прокуратурата?????????

    Коментиран от #5

  • 3 ПОБОЙко ПОБОЙрисов

    8 4 Отговор
    Ако си плати, присъдата ще бъде 2 години условно...

    Коментиран от #6

  • 4 Ей затова я обичам МАРИЯ

    8 0 Отговор
    Не им спестява нищо на патладжаните! Единствената дето не я е страх да ги казва работите с имената им! Сега порКУРатурата да даде изявление, защо този "интелигентен" капацитет, след толкова "геройства" живее още между нас!
  • 5 bbjjhfd

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Criminal":

    Тоз ще да е сериозен. Пак, че не е съден за диверсия...
  • 6 Какви 2 години условно,

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "ПОБОЙко ПОБОЙрисов":

    с Гешевтатурата ще се договорят най-много за пробация или делото ще се влачи, докато изтече давностния срок. Вятър и мъгла.

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Какви 2 години условно,":

    Ти между прокуратура и съд правиш ли разлика?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.