Last news in Fakti

9 Януари, 2024 14:43 1 849 2

Наложиха постоянен арест на измамник, хакнал Фейсбук профила на общинар

  • прокуратура-
  • велико търново-
  • арест-
  • фейсбук-
  • измама-
  • общинар

Пострадала е бившата заместник социална министърка и настоящ директор на здравната дирекция в Община Велико Търново - Росица Димитрова

Наложиха постоянен арест на измамник, хакнал Фейсбук профила на общинар - 1
Снимка: regnews.net
Наложиха постоянен арест за мъжа, обвинен измама чрез хакнат Фейсбук профил, съобщиха от прокуратурата, предаде dariknews.bg.

Става въпрос за профила на бившата заместник социална министърка и настоящ директор на здравната дирекция в Община Велико Търново - Росица Димитрова.

От прокуратурата отбелязват, че привлеченият като обвиняем на 3 януари във Велико Търново, в условията на продължавано престъпление, с три деяния, с цел да набави за себе си имотна облага, чрез кореспонденция в приложението „Месинджър“, осъществявана от профила на Димитрова, възбудил и поддържал заблуждение у две лица, че следва да преведат парични суми за оказване на съдействие на тяхната позната, с което им причинил имотна вреда в общ размер на 1 025 лв.

"Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на обвиняемия, като е налице опасност той да се укрие и да извърши престъпления, поради което Районна прокуратура – Велико Търново е внесла в Районен съд - Велико Търново искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение", пише още в съобщението.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    5 1 Отговор
    Хайде пък и аз да ви кажа!
    Ако тая бивша намасикваси беше оная честната и порядъчна жена, едва ли някой би се вързал, че тя иска подкуп.
    Явно женицата си я кара с подкупчета и всеки знае, че срещу някаква сума, тая ще реши проблемът му в негова полза.
    Ама ако аз бях на тоя дето и е хакнал акаунта, щях да копирам всичките и преписки и сега тая вместо да ме съди, щеше да ми се моли да и взема парите, че да си мълча.
  • 2 Котьо Котев

    1 0 Отговор
    Егати престъпника. 1000 лв се събират от просия с китарата в някой подлез за два часа.
    Кажете колко е заплатата на тази общинарка. Да не се окаже, че е 5 пъти по толкова.