Last news in Fakti

14 Март, 2014 11:41 4 852 4

Задържаха стрелеца от Лясковец

  • лясковец-
  • стрелеца

Равносметката от кървавата драма е един убит и четирима ранени

Задържаха стрелеца от Лясковец - 1
Снимка: БТА

Малко преди 11.30 часа приключи кървавата драма в Лясковец. Изпратените на място специални полицейски сили са извели стрелеца 53-годишният Петко Савов, който е ранен. Стрелецът е с няколко прострелни рани в корема. Той е постъпил във Великотърновската болница в шоково състояние и ще бъде опериран. Както стана ясно той е пострадал след ответен удар подир неговата стрелба по баретите и полицаите.

Тримата пострадали полицаи са в стабилно състояние, те са били простреляни в ръцете. Служителите на реда ги транспортират до София. Единият от тях е с почти откъсната ръка и е по-тежко пострадал.

Равносметката от кървавата драма е един убит и четирима ранени, от които трима полицаи.

Тримата ранени полицаи са оперирани, съобщиха от МВР.

След няколкочасови преговори с психолози стрелецът бе обезвреден и изведен от дома, в който се бе барикадирал. Той живее с майка си, с която се бе барикадирал на първия етаж. Хората от блока бяха изведени на третия етаж. По последна информация Петко Савов е ранен и откаран в лечебно заведение във Велико Търново.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров е на мястото на инцидента. Малко след 09.30 часа в Лясковец пристигнаха и два автомобила на специализирания отряд за борба с тероризма, както и четири микробуса с маскирани полицаи.

Управителят на великотърновската болница заяви за радио „Дарик“, че тримата ранени полицаи са в добро състояние и няма опасност за живота им. Стабилизирани са от лекарските екипи. Те са били простреляни със сачми в ръцете.

За Петко Савов се знае, че е психично болен, най-вероятно притежава законно оръжието. Работил е в железниците, ловец е.  Проверка по-късно показа, че от три години той не членува в нито една ловна дружинка, но не му е била иззета пушката. Още предния ден Савов е предупредил, че ще стреля по ученици от близкото до дома му училище.  Просто защото го дразнели и не ги понасял. Самата спецакция, която е проведена още в 5 часа тази сутрин е по сигнал на директора на училището за заплахи срещу децата.Спецполицаита са щурмували дома на Петко Савов, за да изземат оръжие. Полицията е разполагала с информация, че той притежава голям арсенал и представлява опасност за хората, включително и за децата от съседното училище.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги Денов

    3 0 Отговор
    хахах смях, ами представете си този откачен да беше някой изперкал от бившите спец отряди, тогава новината щеше да бъде "Луд изби единствените два екива за борба с тероризма в България, държавата е оголена защото няма подготвени кадри в настоящия момент". Тези момчета в момента нямат никаква подготовка ама никаква, и какви са тия акции по 4-5 часа? Има техника в белите държави операцията в такъв случай ще е толкова бърза че журналята няма да могат да разберът нищо!
  • 2 Явор Стайков

    2 0 Отговор
    Не мога да разбера две неща, как така е психично болен и притежава законно оръжието ?
  • 3 Румен Янев

    3 0 Отговор
    Луд със законно притежавано оръжие ??? Е нема такава държава !!!!

    Коментиран от #4

  • 4 васил димчев

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Румен Янев":

    Има има. Преди няколко години измениха закона - който няма основно образование да няма право на носене на оръжие. Иззеха оръжието на неграмотниците. След няколко месеца повечето си взеха и разрешителни и оръжието. Такава корупция като в МВР може да има само в МП.

    Който е доносник и роднина на полицаите закон не го лови.