Last news in Fakti

18 Юли, 2016 04:15 5 353 0

Топ 5 на филмите с Мел Гибсън (Видео)

  • мел гибсън-
  • смело сърце-
  • смъртоносно оръжие

Мел Гибсън несъмнено е сред най-големите имена, изгрявали на Холивудската сцена.

Филмът "Лудият Макс" е дебютът на актьора и всъщност филмът, който го изстрелва на върха, е нискобюджетното фентъзи на Джордж Милър. Интересното е, че Мел се явява на кастинга, след като предишната вечер се е напил и предизвиква побой в местния бар. Отива на пробните снимки твърде "разкрасен", но пък печели ролята. Може би се харесва на продуцентите и режисьорите, най-вече с неговия непукизъм.

Предлагаме Ви ако не сте гледали досега, да намерите място в графика си, за да се насладите на Топ 5, включващо най-емблематичните филми, с участието на Мел.

1. Смело сърце

 Мел Гибсън играе главната роля и режисира епична сага, разказваща за борбата на Шотландия за независимост през XIII век. Съпругата на Уилям Уолъс (Мел Гибсън) е жестоко убита от английски войници. Личното му отмъщение постепенно се превръща в кръстоносен поход срещу Англия целящ да извоюва свободата на народа му, а легендите за невероятната му смелост вдъхновяват шотландците да поведат война срещу английските си потисници. \"Смело сърце\" разказва една вдъхновяваща история изпълнена със страст, предателство и безмерна смелост - истинско постижение в историята на филмовото изкуство.

2. Смъртоносно оръжие

Мартин Ригс (Мел Гибсън) не е обикновено ченге. Той е експерт по бойните изкуства и е трениран за секретните операции на армията. Специалносста му е да убива, а като комбинираме това и с  безграничното му безразсъдство, го превръщат в "смъртоносно оръжие" за всеки, срещу когото или с когото работи. Роджър Мърто (Дани Глоувър) е небрежен детектив от отдел "Убийства", с чудесно семейство, голяма къща и пенсия, която не иска да загуби. Представете си, в какъв шок изпада Мърто, когато научава, че новият му партньор е човек, който няма какво да губи, а именно Мартин Ригс – разярен мъжага с див поглед. 

"Смъртоносно оръжие" е завладяваща история за двама ветерани от Виетнам, станали ченгета, които имат само едно общо нещо – и двамата мразят да работят с партньори. Но тяхното партньорство се превръща в ключ към оцеляването, когато рутинно разследване на убийство ненадейно ги въвлича в страховита война с международната наркомафия. След големият успех на филма, последват още 4 части, а поредицата се превръща в невероятен хит.

3. Маверик

Дивият запад е място, изискващо изключителни умения от своите обитатели, сред които на първо място е доброто боравене с оръжието. Брет Маверик е щастливото изключение, защото най-добрият му приятел не е оръжието, а тестето с карти. Той е невероятен комарджия и авантюрист любовчия. Маверик има навика да се забърква във всякакви абсурдни ситуации и предизвикателства, от които като по правило излиза сух. Във филма, посветен на неговия живот, той спешно се нуждае от 3 000 долара. Единственият начин да си набави зелените хартийките е да разбие всички на организирания покертурнир. Най-великият картоиграч на Запада среща най-после липсващата си половинка в лицето на една красива жена, която обаче се оказва, че не е нищо повече освен опитна измамница. Двамата се превръщат във върховен тандем, който няма равен в Дивия запад. Взети заедно, те притежават всичко необходимо, за да успеят...

4. Теория на конспирацията

Таксиметровият шофьор Джери Флечър (Мел Гибсън) е обладан от конспиративна мания. Той е убеден, че има необяснима връзка с адвокатката Алис Сътън (Джулия Робъртс). Опитва се да я предупреди за подготвяния заговор срещу нея, макар че тя категорично опровергава неговото безпокойство.

Но миналото на Джери е изпълнено с осезаеми страхове, въпреки че не си спомня съвсем ясно какво точно му се е случило в миналото.

Животът на Джери е сериозно заплашен, и то пред очите на Алис. Мрежата от интриги заплашва да ги въвлече в отчаяна и безизходна ситуация - тогава те двамата се превръщат в необичаен тандем бегълци, търсещи истината.

5. Какво искат жените

"Какво искат жените" е американски комедиен филм на режисьорката Нанси Майърс с участието на Мел Гибсън, Хелън Хънт и Мариса Томей. Филмът жъне небивал успех в целия свят, с приходи надвишаващи бюджета му с над 300 милиона.

Относно сюжета: Ник (Мел Гибсън) е надут, богат бизнесмен, който живее в Чикаго и има за шеф жена - Дарси (Хелън Хънт), която смята че мъжете трябва да разбират жените за всичко. По време на инцидент, когато го удря ток, Ник разбира че има способността да чува това, което жените мислят! Отначало, той мисли че това е проклятие, защото чува дори какво мислят пуделите! След посещение при своя психиатър (Бет Мидлър), тя го убеждава, че той можеше да се възползва от тази дарба. Използвайки го, той манипулира шефката си, като предлага идеите на Дарси, като негови собствени. Но изведнъж той се влюбва в нея и моментално губи дарбата си...

 

Не пропускайте още с участието на Мел Гибсън в главната роля: Лудият Макс, Разплата, Патриотът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА