Last news in Fakti

25 Април, 2022 12:52 2 456 7

Мел Гибсън снима продължение на "Страстите Христови" (ВИДЕО)

  • мел гибсън-
  • страстите христови-
  • продължение-
  • великден-
  • филм

Продължението на емблемтичната лента ще проследи случващото се с Христос между смъртта и възкресението му

Мел Гибсън снима продължение на "Страстите Христови" (ВИДЕО) - 1
Снимка:shutterstock

Преди 18 години зрелищната и кървава драма на Мел Гибсън за последните дни на Исус „Страстите Христови” стана сензационен световен хит и оттогава е един от най-гледаните филми по Великден за милиони зрители от цял свят, пише flagman.bg.

От години се спекулира, че Гибсън иска да прави продължение, а днес става ясно, че той наистина работи по втора част на филма, спечелил над 600 милиона долара от продажба на билети през 2004-а.

„Страстите Христови” завърши с отваления камък на гроба на Христос и кадър на ръката на Исус, с фокус върху дупката в плътта, оставена от гвоздея. Все още няма официално обявен сценарий на планираното продължение, нито осигурено финансиране, но Гибсън е категоричен, че такъв филм ще има.

В няколко скорошни интервюта той разказа, че във втората част иска да покаже какво е станало с Исус между смъртта и възкресението му. “Искаме да разкажем по кинематографично притегателен и просветителски начин историята на Възкресението. Да хвърлим светлина без да създаваме нещо странно.”

Джим Кавийзъл, който изигра ролята на Христос в оригинала, вероятно ще се завърне за продължението. Преди време той каза, че е петият вариант на сценария, който са му изпратили показва потенциала на бъдещия филм да бъде “шедьовър”. “Това ще бъде най-големият филм в историята”, обеща Кавийзъл и определи Христос като “най-големият супергерой”.

В “Страстите Христови” ключови роли имаха двама българи - Христо Шопов като Пилат Понтийски и Христо Живков като Йоан Богослов. Има шанс Живков да се завърне за продължението, но на този етап няма сигурна информация за никой от актьорския състав.

Сценаристът Рандъл Уолъс, който работи с Гибсън и по “Смело сърце”, каза, че дискусиите за подхода към втората част продължават. “Двамата с Мел смятаме това за връх Еверест на историите. Още дискутираме. Предпочитаме да сме подготвени и да сме си “написали домашното” преди да се хвърлим в работа на терен”, обясни Уолъс.

Гибсън повдигна малко завесата зад някои от плановете си и обеща едновременно “диво приключение” и “теологично преживяване” в новия филм. Появиха се спекулации, че Мел планира много сцени със “спускане в Ада”. Ето това ще бъде зрелищно.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перо

    3 5 Отговор
    А какъв ще е отговора на Юда Искариотски?
  • 2 ФАКТ

    5 12 Отговор
    Иисус умря преди 2хил.г.От тогава ,никой не го е виждал.Няма и да го види.Даже не се знае къде е погребан.Всичко останало е бизнес .
  • 3 Един

    7 8 Отговор
    Айде спрете се ве хора. Оставете го човека да почива в мир вече. Той пишман стана горкия. То не бяха възкресения, то не бяха чудеса и всякакви измишльотини.
  • 4 Браво

    9 0 Отговор
    Браво на човека
  • 5 То е ясно

    2 5 Отговор
    Религията е създадена от тарикати за балъци.Това винаги е обслужвало богатите,да държат в подчинение бедните.Суеверията са религия на посредствените.
  • 6 СМЕЛО СЪРЦЕ

    3 0 Отговор
    Харесвам много МЕЛ ГИБСЪН,НАИСТИНА Е СМЕЛО СЪРЦЕ!
    ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!
  • 7 Guest

    0 0 Отговор
    Много хора ще горят във вечния огън! Мел Гибсън е пич. Не му пука от мнението на глобалистите и създава оригинални неща, без значение колко са акуратни с историята и брутално представени. Ше ми е интересно кой ще играе ролята на “Христос”. В първия филм човека, който го игра се прости с Холивуд завинаги.