3 Март, 2018 10:47 2 884 1

Раздадоха наградите "Сезар" (СНИМКИ)

  • 120 минути-
  • сезар-
  • награди

"Нелюбов" спечели наградата на журито в Кан миналата година и е номиниран за "Оскар" за най-добър чуждестранен филм

Френската Академия за филмово изкуство раздаде снощи в Париж наградите "Сезар" за 43-и път, предадоха информационните агенции. Драмата "120 удара в минута" на режисьора Робен Кампийо спечели шест награди "Сезар", включително за най-добър филм и най-добър сценарий.

Лентата се фокусира върху група активисти в Париж през 90-те години в разгара на епидемия от СПИН. "120 удара в минута" спечели също Голямата награда на кинофестивала в Кан през 2017 г. "Нелюбов" на руския режисьор Андрей Звягинцев за двойка, преживяваща тежък развод, когато детето им изчезва, получи награда за най-добър чуждестранен филм.

54-годишният Звягинцев не присъства на церемонията, за да получи наградата. "Нелюбов" спечели наградата на журито в Кан миналата година и е номиниран за "Оскар" за най-добър чуждестранен филм. Наградата за най-добър режисьор взе Албер Дюпонтел за неговата трагикомедия "Ще се видим там горе", базирана на отличената с "Гонкур" книга на Пиер Льометр.

Жана Балибар спечели наградата за най-добра актриса за ролята си в "Барбара", а Суон Арло - за най-добър актьор за ролята на млад фермер в "Кърваво мляко". Испанката Пенелопе Крус спечели почетна награда "Сезар" за постижения в киното. Наградите "Сезар" се връчват от френската филмова академия от 1976 г. и са наречени на автора на статуетката - скулптора-авангардист Сезар Балдачини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дон Тони

    2 0 Отговор
    Съжалявам да го кажа но да си гей или лесбийка не означава непременно добър актьор или режисьор, в испанското и донякъде във френското кино награждават само обсурдни абстрактни филми, обикновено гей истории, или развратни или наркомански или психарски. Абсурдното и абстракно не на всяка цена е артистично