14 Август, 2020 11:46 2 517 4

Пол Маккартни лекувал депресията със сън и алкохол

  • пол маккартни-
  • депресия-
  • психически разстройства-
  • лек-
  • алкохол

Музикантът решил, че сам ще се справи с депресията, без помощта на специалист

Пол Маккартни лекувал депресията със сън и алкохол - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бившият член на легендарните Beatles сър Пол Маккартни решил да не използва лекарски услуги и сам си бил психиатър в моменти на депресия.

78-годишният музикант признава, че световната слава, стоварила се върху него и останалите членове на бандата, го сварила неподготвен. Сър Пол изпадал в депресивни състояния, пише сайтът Контактмюзик, цитиран от БТА.

"Опитах се най-напред да ги лекувам с алкохол и сън, доверява бившият член на Ливърпулската четворка. Но просто нямах време и желание да се самосъжалявам и реших да поема нещата в свои ръце. Станах психиатър на самия себе си!"

Много му помогнала в това отношение покойната му съпруга Линда.

"Когато за пръв път я срещнах в Ню Йорк, тя беше разведена и с дете на ръцете. Тя трябваше да се справя сама и психичното ѝ здраве беше поставено на големи изпитания. Депресиите бяха нещо редовно за нея. Но тя твърдо беше решила да не ги лекува с чужда помощ. Тя не искаше да попада в чужди ръце и си каза - "Трябва сама да се справя!" По-късно и аз последвах нейния пример. Започнах да си внушавам, че всъщност не съм толкова лош, колкото си мисля. И по този начин излизах от дупката."

Маккартни и досега е убеден, че усилията му да не се поддава на съмнения и депресии са го спасили от много-по-големи проблеми и грешки в живота.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    3 0 Отговор
    Знае правилното лечение.
  • 2 Светът

    3 1 Отговор
    Защо всяка звезда става пияница и наркоман?
  • 3 Димов

    2 1 Отговор
    Гайлето или се отпива, или се отспива.
  • 4 ABBEY ROAD

    2 0 Отговор
    ВЕЛИК.........И ТОВА Е ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ,КОЕТО Е ВЗЕЛ....!!!!!