29 Юни, 2021 10:43 2 328 6

Нина Добрев и Леонардо ди Каприо спасяват акули

  • нина добрев-
  • леонардо ди каприо-
  • нов филм-
  • акули-
  • перки

Филмът цели да привлече вниманието на света към порочните практики - отрязване на перките от акулите и връщането на мега хищниците обратно във водата

Нина Добрев и Леонардо ди Каприо спасяват акули - 1
Снимкa: Shutterstock

Нина Добрев, най-известната БГ звезда в момента, работи с Леонардо ди Каприо. Тийнидолката от „Дневниците на вампира“ и мегазвездата от „Авиаторьт“ обединяват усилия, за да продуцират лента, насочена към спасяването на акулите. Филмът носи заглавието „Перка“ и е режисиран от Илай Poт, също актьор като колегите си - играе в два от филмите на Куентин Тарантино.

Новата лента цели да привлече вниманието на света към порочните практики в различни части по света - отрязване на перките от акулите и връщането на мега хищниците обратно във водата.

Перките се използват в традиционната китайска медицина, а освен това милиарди ги считат и за кулинарен деликатес, от който готвят супа. Тв гигантът „Дискавъри плюс“ придобива правата за разпространение на лентата и ще я завърти в ефир след по-малко от месец - на 13 юли. Нина Добрев отдавна алармира и настоява за спасението на акулите.

„Не само че вече не ме е страх от акули, а съм очарована от тези невероятни същества и тяхната грация. Затова призовавам всички заедно да помогнем за тяхната защита от незаконния им улов и търговия с безценните им перки“, казва канадската българка. И дори преди година бе показано аудио, в което се вижда как плува редом с хрущялните зверове и ги гали. По думите ѝ всяка година 73 милиона акули загиват в името на търговията с перки, а те били важна част от екобаланса в океана.

Леонардо ди Каприо е добре познато лице във всевъзможни екокаузи. Но заради склонността му да лети с частни, а не с пътнически самолети, както и любимите му 130-метрови яхти (които харчат, меко казано, гаргантюански количества гориво) често бива критикуван, пише „Телеграф“.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    6 4 Отговор
    Да им скочат в устата да ги спасят от глад.
  • 2 а хората дето мрат от глад

    9 2 Отговор
    Ко става с хората дето мрат от глад? За тях няма филми щото с част от откраднатите от тях пари е създаден холивуд и пропаганда машината в Сащ.
  • 3 сила

    5 4 Отговор
    КАКВО Е ТОВА НЕЩО ДОБРЕВ....с какво е известно

    Коментиран от #5, #6

  • 4 ККК

    3 3 Отговор
    Хубаво е Нинчето, бих я положил с шпека по челцето..пляс, пляс, пляс
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гост

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "сила":

    Най-вече с това, че е непознато за тр@вми като тебе.