Last news in Fakti

22 Август, 2022 21:54 6 406 10

„Домът на дракона“ е повече Холивуд, отколкото Вестерос

  • домът на дракона-
  • игра на тронове

Пилотният епизод на сериала иначе не беше чак толкова лош

„Домът на дракона“ е повече Холивуд, отколкото Вестерос - 1
Снимка: HBO

Днес HBO пусна премиерата на „Домът на дракона“ и смело мога да кажа, че светът отново седна дружно пред екраните в очакване на нова доза „Игра на тронове“. Проблемът обаче в моите очи е, че видях повече Холивуд, отколкото Вестерос в Епизод 1: „Наследниците на дракона“.

През цялото време изглежда така сякаш продуцентите са решили да замерят зрителя с пачки. Всичко бе изключително пищно, детайлите бяха изпипани, драконите бяха налице, но бремето на факта, че сериалът е предистория неминуемо тежи.

През 2011 г. Епизод 1: „Зимата идва“ на „Игра на тронове“ е заснет два пъти и едва не е свален от ефир преди дори да стигне до аудиторията, защото не оправдава очакванията на инвеститорите. Причината тогава е точно това разхищение и зрелище, което видях и тази вечер 11 години по-късно, но с разликата, че тук пилотният епизод остава на всяка цена, просто защото от HBO са предубедени, че отрочето им ще им донесе успех.

Доста съм разочарован, че Дейвид Беньоф и Д. Б. Вайс все още не са разбрали кое точно направи „Игра на тронове“ толкова обичана поредица. Това не са компютърните ефекти, инцестът, ледените зомбита или драконите. На зрителя винаги му е харесвала интригата, пък ако ще дори да гледа как две мравки се състезават. Почти винаги ограниченият бюджет предизвиква въображението, докато претруфените неща просто продават пуканки.

„Домът на дракона“ все пак мога да кажа, че притежава известен потенциал. Тази вечер бяха поставени някои основни, които нямам търпение да видя как ще се развият. Моля се само за повече старание върху сюжета и по-малко върху компютърните анимации, защото киноманите имаме нужда от храна за размисъл, простираща се отвъд 60-те минути, в които продължава даден епизод.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мии

    8 2 Отговор
    Гледах го и ме "грабна", толкова колкото и предисториите на Междузврздни войни!
    Все пак, ще му дам шанс може пък и да не е толкова скучно!
  • 3 КОЮ

    16 2 Отговор
    Изключително слаб каст на актьорите, и всеки втори кадър върху белокосия негър . В игра на тронове многократно се казваше че Таргериан се женят само между тях си, а тук още в началото ни заливат с пропаганда негър с бяла коса женен за претендентката за престола. И реакциите на още две чернички по време на турнира. И защо са им издължени ушите , те Не са елфи , хора са.

    Коментиран от #9

  • 4 🧝🏿‍♂️🧝🏿‍♀️🧝🏿‍♂️🧝🏿‍♀️

    8 0 Отговор
    Дракона и той тъп.
  • 5 То е ясно

    11 2 Отговор
    Предисторията ще блика от негра и гейове.Тъпо !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Джо Пеши

    4 3 Отговор
    Авторът може би иска, сериала да прилича на Боливуд?! Аман от познавачи, та именно Джордж Мартин има последната дума тук, за разлика от Игра на тронове. Нека свърши първия сезон и тогава ще говорим. За мен това ще бъде по-добър сериал от Играта.
  • 9 Ради

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "КОЮ":

    Афро с бяла коса са някакъв род от Валирия и не са драконови ездачи. Така прочетох някъде.
    Иначе коментарът ви е напълно точен.
  • 10 Евроатлантик

    3 0 Отговор
    Има потенциал в новия сериал, но трудно ще стигне успеха на троновете! Там се развиваха много сюжетни линии и най интересното в целия сериал беше това ,че не се знаеше какво има на север! А тука се очертава само война между домовете! Но ако засегнат и темата с бродниците в определена степен, може и да стане интересно!