Last news in Fakti

24 Август, 2022 13:45 2 617 2

"Домът на дракона" счупи рекорд с почти 10 млн.зрители

  • домът на дракона-
  • премиера-
  • hbo max-
  • счупи рекорд-
  • зрители

Предисторията на „Игра на тронове“ се превърна в най-гледаната премиера в историята на HBO

"Домът на дракона" счупи рекорд с почти 10 млн.зрители - 1
Снимка: Shutterstock

След дълго чакане, още една история от вселената на драконите и троновете вече е на екран.

На 21 август в HBO беше пуснат първият епизод от „Домът на дракона“ – сериалът, разказващ за събития, случили се 200 години преди тези в „Игра на тронове“. Историята се фокусира върху семейство Таргариен и тяхното властване над седемте кралства, както и връзката им с драконите. В актьорския състав влизат Мат Смит, Оливия Кук, Ема Д'арси, Рис Ифанс, Стив Тусан, Ева Бест, Пада Консидин, Фабиън Франкъл и Соноя Мизуно, пише tialoto.bg.

View this post on Instagram

A post shared by House of the Dragon (@houseofthedragonhbo)

Още с премиерата си „Домът на дракона“ успя да счупи рекорди, като беше гледан от почти 10 милиона зрители само в Северна Америка. Така той се превърна в най-гледаната премиера в историята на HBO. Епизодът също така беше най-гледан в платформата HBO Max в Латинска Америка и региона ЕБИА - Европа, Близкия изток и Африка.

Засега обаче най-гледаният епизод от вселената на „Игра на тронове“ си остава последният, който привлече 19,3 милиона зрители през май 2019 година. Ако съдим по интереса към „Домът на дракона“ и позитивните ревюта, които получава, сериалът съвсем спокойно може да задмине по слава предшественика си. Особено след като „Игра на тронове“ приключи доста разочароващо за феновете.

„Беше чудесно да видим милиони фенове на „Игра на тронове“ да се върнат във Вестерос снощи“, каза главният директор по съдържанието Кейси Блойс в официално изявление. Тя допълни, че новият сериал разполага с невероятно талантлив актьорски състав и екип, които са вложили сърцето и душата си в продукцията, а цялата компания е възхитена от положителната реакция на зрителите.

В TikTok пък се появи видео, в което се твърди, че цял блок в Ню Йорк гледат по едно и също време „Домът на дракона“. Клипът е публикуван от Брет Ханфлинг и показва как голяма част от апартаментите са със запалени лампи, а хората вътре са седнали пред телевизорите и гледат с интерес новия сериал на HBO.

@brettybuckets Follow the lights 🤯 also this new show is awesome! #hotd #gameofthrones #GoT #houseofthedragon #nyc ♬ Theme (From "Game of Thrones") - London Music Works

Клипът дори показва, че повечето телевизори са поставени на едно и също място в апартаментите, правейки сцената да изглежда още по-въздействаща. В един и същи момент действието на екрана се сменя във всички стаи и се получава като сцена от истински филм.

„Домът на дракона“ ще съдържа 10 епизода, излъчващи се всяка неделя.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    5 1 Отговор
    Сетиха се в Холивуд че има хубави книги по които да се правят касови филми.Същото беше и с Вместо това тъпи сценаристи драскат тъпотии

    Коментиран от #2

  • 2 Тралала

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Хубави книги има за милиони години напред, ама е книга, там фантазията ти работи и няма заместител. Иначе за хитови романи им искат голям процент авторски права и затова бягат студиата.