Last news in Fakti

28 Януари, 2023 12:54 1 107 9

Още една жена обвини Харви Уайнстийн в сексуално насилие

  • харви уайнстийн-
  • изнасилване-
  • лиса пекар-
  • бивша актриса-
  • обвинения

Бившата актриса Лиса Пекар била подложена на „голо прослушване“ в хотелската стая на магната

Още една жена обвини Харви Уайнстийн в сексуално насилие - 1
Снимка: БГНЕС

Още една жена обвини осъдения за сексуални престъпления филмов магнат Харви Уайнстийн в изнасилване, съобщи Daily Mail, предава "СЕГА". Бившата актриса Лиса Пекар разказа, че през 2001 г. продуцентът я е принудил да прави орален секс в хотелската стая, където тя мислела, че ще се проведе прослушване за роля. При срещата с продуцента той я накарал да се съблече до „чифт червени обувки“, след което ѝ казал, че трябва да отслабне с 4-5 кг. Тя „се вцепенила“, когато той също се съблякъл, а после го молела да спре, когато той започнал да „вре“ в лицето ѝ „обезобразените си гениталии“. Самият Уайнстийн впоследствие я посъветвал: „Ако бях на твое място, не бих разказвал за това“.

След случилото се на Пекар било предложено да се снима във филмов проект през 2003 г. – „Поглед от върха“ с Гуинет Полтроу в главната роля. В него тя произнесла една-единствена реплика, въпреки че първоначално от създателите ѝ била обещана по-голяма роля на амбициозна стюардеса. Пекар отбелязва, че този инцидент сложил край на актьорската ѝ кариера, заради което тя започнала да се занимава с писане на сценарии и продуциране (дейност, в която също няма особени изяви).

Пекар разказва, че преди това е работила като хостеса в ресторанта на знаменитостите Ago, когато е била забелязана от продуцента на Miramax Италия Фабрицио Ломбардо. Той ѝ казал, че прилича на Моника Белучи и я запознал с Уайнстийн на партито на Miramax за наградите „Оскар“ през 2001 г. Първоначално той ѝ се сторил „джентълмен“ и „мил, учтив и пълен с информация“. Злополучното „прослушване“ в хотелската му стая няколко месеца по-късно обаче ѝ разкрило истинското му лице.

Представители на Харви Уайнстийн отрекоха твърденията на бившата актриса, като заявиха, че той е готов да премине през детектор на лъжата, за да докаже невинността си. Откровенията на Лиса Пекар идват в момент, когато адвокатите на опозорения филмов магнат започнаха активна кампания да съкратят времето му зад решетките. По-рано този месец те подадоха молба за отмяна на присъдата му за изнасилване и сексуално посегателство от 2020 г., по която той трябва да излежи 23 години затвор, твърдейки, че съдията по делото в Манхатън е бил повлиян от обществения интерес към движението #MeToo. Въпреки че беше признат за виновен в изнасилване и сексуално посегателство във втори процес в Лос Анджелис през декември, присъдата беше отложена, тъй като защитата му настоява за нов процес. В своя публикация Пекар заявява, че последните новини са я подтикнали да говори открито, добавяйки, че страхът от „отмъщение“ и от това „да не ти повярват“ са я спрели да го направи по-рано. „Щом на мен ми отне толкова време да се разкрия, колко ли още жертви има още?!“, пита се тя.

Обвиненията по адрес на холивудския продуцент за пръв път прозвучаха през 2017 г. от страниците на New York Times. Изданието съобщи за много млади актриси и подчинени на магната, които са пострадали от сексуалните му атаки през последните 30 години. По-късно своите истории за отношенията си с продуцента разказаха над 80 жени, включително Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу и Салма Хайек.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 АБВ

    17 0 Отговор
    Трябва да си мноооого тъпа че да ходиш на прослушване в хотелска стая

    Коментиран от #5

  • 3 Хаха

    17 0 Отговор
    Отива в хотелска стая с него "на прослушване"... И какво е очаквала че ще прави там? Да рецитира Шекспир ли? Кой прави прослушване в хотелска стая? Айде стига, тия ни вземат за балъци. Получила е каквото иска- малка роля във филм, в която тя даже е успяла да произнесе 1 реплика (!?). Толкоз. Случайно попаднала сервитьорка, която е имала своите 5 мин. слава.
  • 4 миризлив пръч

    11 0 Отговор
    Тази нереализирана женица със сигурност е била поласкана от поканата за прослушване,после реве,знаела е много добре как протичат тия интервюта.
  • 5 Мачкан лак

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "АБВ":

    Женицата е била "забелязана" от италианец и работела в ресторанта на знаменитостите... Тази си е търсела прослушването и е знаела кой ключ трябва да се завърти в ключалката, за да се отвори вратата към Холувуд.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ценоразпис

    6 0 Отговор
    тази е нищо особено, щом Харви не се е навил да отвори ключалката, ами само и е дал да му продуха ключа. останала разочарована. Знае жената, че тарифата започва от музикално изпълнение за роля без думи, преминава през мазни борби за второстепенна роля и кама сутра за главна роля. знае, ама сега се сетил ада си поиска компенсация.
  • 8 Тра-ла-ла

    4 0 Отговор
    Поредната дето не е доволна от цената която са и платили. Не е ли крайно време проститутките да си направят профсъюз, да се стандартизират цените на услугите, да се напише и длъжностна характеристика ако трябва. Получила си е ролята - значи и е платено. Направо се чудя как не се намери адвокат който да не го е страх от феминизките и да подхване някое дело за практикуване на незаконна проституция на такива като тая. Това едва ли не си е самопризнание.
  • 9 Гошо мексиканеца

    2 0 Отговор
    Това обвинение може да е нейна лъжа, за да угоди на някой друг продуцент. ( Както и всички останали обвинения) . Не зная защо са му вдигнали мерника на тоя, ама едва ли е направил нещо ново под слънцето в тази насока.