Last news in Fakti

18 Юни, 2023 13:08 1 225 1

Кевин Спейси се надява да възобнови кариерата си, въпреки поредното дело

  • кевин спейси-
  • обвинения-
  • сексуален тормоз-
  • дело-
  • кариера

Актьорът вярва, че щом обвиненията в сексуален тормоз срещу него паднат в съда, режисьорите ще се надпреварват да го наемат

Кевин Спейси се надява да възобнови кариерата си, въпреки поредното дело - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският актьор Кевин Спейси изрази надежда за пълноценно възобновяване на творческата си кариера, в случай че бъдат свалени обвиненията в сексуален тормоз срещу него. Интервю със звездата от „Къща от карти“ публикува германското издание Die Zeit. Спейси вярва, че предстоящият съдебен процес, чието първо заседание е насрочено за 28 юни, може кардинално да промени положението му.

„Сега хората много се страхуват, че ако ме подкрепят, може просто да бъдат „канселирани“. Но аз знам, че много режисьори чакат момента, когато лондонският съд ще снеме тези обвинения, за да ме наемат. В секундата, в която това се случи, те ще бъдат готови да направят крачка напред“, казва 63-годишният актьор, добавяйки, че „черпи увереност“ в позитивния изход от делото от срещите с почитатели на улицата.

През ноември 2022 г. стана известно, че Кевин Спейси е получил първа роля след като спечели едно от заведените срещу него дела за сексуален тормоз. Той ще участва в британска независима продукция – трилъра „Контрол“, снимките за който ще започнат догодина.

Двукратният носител на „Оскар“ разказва пред ZEIT magazin как се е променил животът му, откакто няколко мъже го обвиниха в сексуални посегателства през 2017 г. Когато тези обвинения станаха публични, от Netflix го изхвърлиха от сериала „Къща от карти“, а режисьорът Ридли Скот го премахна от филма си „Всичките пари на света“, като преснима с актьора ветеран Кристофър Плъмър всички сцени, в които се появява Спейси. Пред изданието актьорът споделя съмненията си, че няма да може да възстанови репутацията си в медиите. Той казва, че дори започнал да пише как изглеждат нещата от неговата гледна точка, но впоследствие решил да не се фиксира в опита си да се справи с обвиненията и да се мъчи „да изравни резултата“. „Нямам интерес да се боря с нещо, срещу което не си струва да се боря“, отбелязва той.

Кевин Спейси е една от най-известните личности, изправени пред обвинения като част от дебата по #MeToo. Четириседмичното наказателно производство в Лондон ще се съсредоточи върху 12 обвинения: четирима мъже го обвиняват в сексуално посегателство, докато двама от тях твърдят, че е правил с тях секс без съгласието им, припомня в. "Сега". Инцидентите се били случили между 2001 и 2013 г. На предварителното изслушване актьорът отхвърли всички обвинения.

„В момента, в който се приложи проверка, тези неща се разпадат. Това се случи в делото срещу Рап, това ще стане и в този случай“, убеден е Спейси. Малко познатият актьор Антъни Рап свидетелства, че през далечната 1986 г. Спейси го вдигнал, поставил го на леглото си и се качил върху него, но до секс не се стигнало. През октомври Спейси спечели граждански процес на стойност 40 милиона долара по това обвинение, след като съдебните заседатели в Ню Йорк прецениха, че не е тормозил младежа и го оправдаха. В интервюто той признава, че се е хвърлял от един проект към друг, за да прогони вътрешните си терзания, свързани с това, че е гей. „Част от мен беше дълбоко нещастна“, казва актьорът. Допреди обвиненията, отправени от Рап, Спейси отричаше слуховете, че е гей.

Оценявайки скандала, Кевин Спейси е категоричен: „След 10 години това няма да означава нищо. Работата ми ще живее по-дълго от мен и това е, което ще се помни“.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зеленски съм - воним, та се не траем

    5 1 Отговор
    Голем артист, ама мисля, че с кариерата му е свършено.
    А това, че е сбъркан...не е мой проблем, не ми е в къщата...