Last news in Fakti

17 Април, 2023 13:17 1 545 3

Михаела Филева в главната роля в рок операта "Есмералда - парижката Света Богородица"

  • михаела филева-
  • опера-
  • есмералда

Представлението е на Старозагорската опера

"За публиката спектакълът е откъсване от реалността и празник на сетивата." Това каза певицата Михаела Филева в предаването "Денят на Фокус" по Радио "Фокус", която ще изиграе ролята на Есмералда в рок операта "Есмералда –парижката Света Богородица". Представлението е на Старозагорската опера и съвместно с Националния дворец на културата, ще бъде представено за първи път в София, на сцената на Зала 1 на 19 април.

"Много е вълнуващо, голямо предизвикателство. това е голямо и сериозно заглавие и за първи път се срещам с артистите на Старозагорската опера. спектакълът е много успешен, играе се в много градове и се радва на много продадени билети", сподели Филева.

"Следваме основната фабула в романа на Виктор Юго, а действащото лице е Нотр Дам. Ролята на героите е да даде още и още живот на Нотр Дам. Всички герои повтарят характерностите си", обясни певицата.

По думите ѝ усещането за сценография е много изчистено, а акцентът при визуалните ефекти пада върху дрехите на солистите, тъй като се търси контрастът между катедралата и душите на хората, които отиват да се молят там за едно по-добро бъдеще.

Образът на Есмералда е най-движещият се и танцувален от всички други в този спектакъл. Героинята на Михаела Филева е млада дама, която отстоява себе си и правото си на свободен избор. Тя е модерен образ за времето, в което авторът е написал произведението си.

"Покрай спектакъла научих много а фламенкото и испанските танци, за работата с пола, защото роклята на Есмералда в първо действие много тежка и през цялото време е необходимо да бъде обигравана с жестове и движение на ръката", допълни още тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо тъпото

    4 0 Отговор
    На Филева ще и смажа гърлото преди концерта, да не вземе да се разскрибуца.
  • 2 Просто човек

    5 0 Отговор
    Трудно ще я издържа тази...
  • 3 плюс минус

    5 0 Отговор
    Спомням си филма "Парижката Света Богородица",
    където в ролята на Есмералда играеше и танцуваше прекрасната Джина Лолобриджида.