Last news in Fakti

25 Декември, 2023 08:27 3 862 2

Силвия Петкова с участие във вълнуващо събитие, посветено на Цветана Манева

  • силвия петкова-
  • цветана манева-
  • яна борисова-
  • спектакъл

Спектакълът "За любовта… и най-смешната нощ" ще бъде представен на 29 декември

"Ще изпратим тази интересна 2023 г. с едно вдъхновяващо за мен събитие в чест на великата Цветана Манева." Това каза актрисата Силвия Петкова в предаването "Един неделен ден по шосето" на Радио "Фокус" с водещ Або.

Спектакълът ще бъде представен на 29 декември в Sofia Live Club. В основата на представлението "За любовта… и най-смешната нощ" са нови текстове на Яна Борисова. "Т.е. хората, които са посещавали този формат, могат да видят нещо напълно ново. Ще си говорим за любов и нейните хумористични, драматични и трагикомични проявления в нашите животи", разказа Силвия Петкова.

Силвия Петкова с участие във вълнуващо събитие, посветено на Цветана Манева



В момента актрисата работи върху английска пиеса с работното заглавие "Всичко е възможно". Заедно с Димитър Баненкин представят историята на двама самотници, които се срещат ненадейно. "Искрено вярвам, че ще направим нещо, което ще вдъхнови много от самотните хора в нашите ширини, защото считам, че текстът е много актуален. Самотата някак си в последните години е навсякъде. Дори сред хората, които са заедно, пак се усеща една самота. Двамата персонажи имат нужда да бъдат обичани, да бъдат погалени, някаква нежност да се появи в живота им. Изпитват дълбоко чувство за вина от някакви минали истории в своя живот и съответно те им пречат да продължат напред. Животът им минава без да разберат. Вярвам, че по един интересен, донякъде забавен начин ще разкажем една такава история", разказа Силвия Петкова.

Режисьор на пиесата е Николай Волев. "Много интересен човек, който основно се е занимавал с кино в живота си. Много е интересно да наблюдаваш процеса, как един кинорежисьор може да се изяви в театъра", допълни актрисата.

Премиерата е планирана за 21 февруари.

Признава, че пред камерата се чувства по-спокойна, отколкото на сцената. "Много ми е вълнуващо, страшно приятно, но винаги го има проблема с това, че не съм уверена, не съм сигурна дали правя най-доброто, постоянно подлагам на съмнение всичко, което правя на сцена."

Казва, че има роли, в които се превъплъщава истински, но в повечето случаи налага себе си върху образа на своята героиня. "Изхождам основно от себе си и намирам средствата вътре у мен, не ги търся външно. Търся го да е достоверно, искрено, органично."


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.