Last news in Fakti

30 Януари, 2024 11:08 1 660 8

Група "Тангра" ще свири в София на 9 февруари

  • група-
  • тангра-
  • участие-
  • концерт-
  • борислав мудолов

На концерта им ще участва и групата "Van Cock"

Легендарната българска рок група "Тангра" продължава да радва своите почитатели и да привлича към тази музика нови и нови поколения.

След около 10-ина дни – на 9 февруари, музикантите излизат да свирят пред софийска публика.

Групата се възроди и след знаковите етапи, белязани от вокалистите Чочо Владовски и Стенли, днес в "Тангра 3" зад микрофона е Борислав Мудолов, познат най-вече като Боби Косатката (той не изоставя и предишния си проект - Der Hunds).

Зад актуалния фронтмен с инструментите можем да видим и Дани Ганчев (кийборди), Иво Чалъков (китари, Gravity Co.), Стефан Попов (барабани, Gravity Co) и Валери Григоров-Рио (хванал баса след Косьо Марков, светла му памет),

Пред БНР-Радио София Дани Ганчев (още от "Тангра 2") призна, че с Косатката нещата са станали и сега е хем спокоен, хем въодушевен.

Иво Чалъков пък си спомни ученически вълнения около концерт на "Тангра 2" и от името на новите попълнения призна, че е станало немислимото – от някогашни фенове днес те са членове и свирят в групата, която ги е вдъхновявала.

Музикантите отбелязаха, че с удоволствие следят българската рок сцена и са обнадеждени от новите групи, които правят качествена музика.

На концерта им на 9 февруари ще участва и групата "Van Cock".

Чалъков очерта и доста ангажименти, колаборации и проекти за тази година.

Източник: bnr.bg


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смърфиета

    112 2 Отговор
    Прози газове.
  • 2 Каничка кафе

    128 3 Отговор
    Живи ли са още? Тангра, Тангра2, Тангра3..... и имитатори.
  • 3 Браво , железни !

    8 108 Отговор
    Предпочитам ги разбира се пред всяка една отвратителна миризливка от лекия жанр с ценоразпис на смръдливката
  • 4 колю

    7 116 Отговор
    Напред Тангра...
  • 5 крали марко

    129 1 Отговор
    юрдан баницата дето вместо да свири кълве с 3 пръста фронмент по-голем виц нема ще разсмеят публиката оня с шапчицата до юрдан гаджето му ли е голем тангър ке биде, време е оркестърчето да сопре да се наричат тангра,тангъра по им подхожда
  • 6 гуру

    127 0 Отговор
    двамата интриганти юрданчо и стенли са виновниците за разпада на тангра2 докато тангра2 беха на турне в съветския съюз юрданчо си беше направил автографи с надпис тангра и ги раздаваше като флаери на ученичките пред кравай.юрданчо е много нагъл уволни емо герасимов за да вкара свои хора в групата,тая компилацийка на оркестърчето не може да се нарича тангра юрданчо се кефи на апаратурата за която всички членове на тангра1 и тангра2 са са си давали парите от хонорарите,нека юрданчо дето се чувства собственик на марката първо да плати деловете на първите участници в групата и тогава да се представя за тангра4
  • 7 не може

    124 0 Отговор
    да бъде тангра
    клошар който се снима с гаджето си за да презентира бъдещото участие на оркестърчето си
  • 8 коафьор

    117 0 Отговор
    нема ли кой да му обясни на тоя словенски ром с перчема оти с редовното изрусяване нема да стане рус по рождение гена си му личи от километри