Last news in Fakti

11 Март, 2024 06:59 2 362 11

Ема Стоун взе "Оскар" за най-добра женска роля, Били Айлиш отсрами "Барби" ВИДЕО

  • ема стоун-
  • оскари-
  • барби-
  • били айлиш

"Клети създания" спечели четири статуетки

Ема Стоун взе "Оскар" за най-добра женска роля, Били Айлиш отсрами "Барби" ВИДЕО - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Съперници на безапелационния победител със седем статуетки, "Опенхаймер", в категорията за най-добър филм на наградите "Оскар" бяха "Барби", "Американска литература", "Анатомия на едно падане", "Заседналите" (The Holdovers), "Убийците на цветната луна", "Маестро", "Минали животи", "Клети създания" и "Зона на интерес".

„Клети създания“ на Йоргос Латимос остана с четири "Оскара", сред които и за главна женска роля на Ема Стоун, която печели второто си такова отличие след "Ла Ла Ленд".

„Барби“ - миналогодишният най-голям хит в боксофиса, който имаше осем номинации, спечели единствено наградата за най-добра песен, която в лентата изпълнява Били Айлиш - "What Was I Made For?"

Американският телевизионен водещ Джими Кимъл води наградите от емблематичния „Долби Тиътър“ в Лос Анджелис. Те се връчват на талантите на големия екран от 1929 г. насам. Академията за филмово изкуство и наука в Лос Анджелис ежегодно номинира и гласува в повече от 20 категории.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акула

    1 2 Отговор
    Честито
  • 2 Ивелин Михайлов

    8 0 Отговор
    Според най-големия Исторически парк в света до Варна това си беше чиста педореклама.. филм за малко момиченце, което се събужда в тяло на жена и почва да се ее безразборно 🤮
  • 3 Пич

    10 0 Отговор
    Въпреки че познавам малоумието на краварите , още не спира да ме учудва , че филм като " Барби " може да бъде водач на боксофис някъде си !!! Е , някъде си , е в Кравария !!!
  • 4 Соваж бейби

    4 0 Отговор
    В Холивуд и за наградите им го обърнаха като чалгата в България и Пайнер.Много ниско ниво филми като сюжет и слаби артисти .Тук таме на годината 1 филм става за гледане,иначе правят хубави предавания с учени хора и специалисти в дадена област само че са към Травъл чънал и другите интересни програми като нейшенъл географик...които мисля че нямат общо с Холивуд освен да им се плаща от там заплати може би.В днешно време е трудно филм да ти задържи внимание всеки месец се бълват еднотипни семейна драма и психопати само лицата и декора е различен.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пич

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Соваж бейби":

    Вече е все по видно , че нашата чалга е с първооснова Холивуд ! Копират не.гра.та - нелепо облечени ( по скоро съблечени ) , нелепо накичени , с пошъл и просташки изказ и текстове , и липсата на грам финес! Простотията е най лесна за подражание !

    Коментиран от #7

  • 7 Соваж бейби

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пич":

    Освен простотия и зацикляне на два три стила филм както писах,гледат кой филм е бил най хитов и се започва с масово копиране.При писателите преди е същото някой с заучен талант сменя синоними и разпъва локуми видиш ли накрая излиза нов разказ или книга как да кажа както в модата една пола без цепка или цепка.Не знам дали ме разбираш Карл Лагерфелд имаше един лаф ако една дреха е на мода днес,веднага търси/прави/ нещо друго различно защото хитовия модел вече е стар,банален всички са с този модел.От години фантастиката като филм по ме влече нещо различно например новия сериал по Нетфликса Аватар,Последният повелител на въздуха и филма беше хубав преди,такива различни истории Хари Потър...ако щеш и приказки Братя Грим,Хиляда и една нощ...различна история това е .Всеки може да направи филм драма,блудкава комедия ,кледни филми..това са еднодневки за мен

    Коментиран от #8, #11

  • 8 Пич

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Соваж бейби":

    Права сте , но за мен продължава да е учудващо съвсем ниското ниво , на което слязоха американците! Преди време правеха много прилични филми. Сега дойде време , в което сериалите са по добри от Холивуд. Писателите също попаднаха под властта на комерсиалната индустрия. Вече цели екипи от редактори , съветници , и други помощници следят , да се следва линията която носи добри приходи. Но за всичко това е виновен самият човек , който много занижи критериите си , поради необразованост , и незаинтересованост. Всъщност , разбрахме това , което знае всеки овчар. Когато напасе овцете , те сами почват да търсят кошарата , за да влязат в нея !

    Коментиран от #9

  • 9 Соваж бейби

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Пич":

    Много точно ,браво!!Моят извод е такъв че в днешно време нещо което се рекламира като голям хит филм,певица,книга някой с нещо си постоянно го натрапват в медия по списания ...това е с цел .Да го наложиш като манталитет,да го наложиш за нормално .. модерно на хората как да кажа като масова хипнотиза.Драми и психопати например в крималните новини и по новини са всеки ден,кому е нужна и филмова версия и концентрация към малтретирана жена да речем ? Щом не се създават закони и има корупция,злоупотррба с властимащи ...с песни и м.групи е същото вече всичко е като че ли наложено от политиката .Затова ги няма онези интересни филми ,свободно избраната тема на някой истински артист това което е идеята в главата му а наложена /модерна/тема.

    Коментиран от #10

  • 10 Пич

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Соваж бейби":

    Нали знаете , как Туба препоръчва клипове , та , попадам скоро на един японец дядо , но от създателите на старите музикални системи , т.нар. стерео кули , ако ги помните. Той каза , че причината за краят им е върховното качество , което е било постигнато , и тяхното безсмъртие - още работели безпроблемно. Сега , казва дядото , никой не държи на качеството - достатъчно е да забучи две слушалки в ушите , и е доволен! Та , сетих се , че толкова отдавна съм прибрал моята , та вече съм я забравил ! Това ме накара да я измъкна от забвение , и след около два дни почистване , и благословии за роднините на всички жици и кабели , които трябваше да свържа , я пуснах. И потвърждавам , че наистина бях забравил ! И колко е красива , и качеството , на което възпроизвежда !
  • 11 Киноман

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Соваж бейби":

    Не гледам филми произведени в Холивууд след 1986г. Има значително по смислени испански, италиански, аржентински, та даже и френски филми.